• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 11 °C

FKA Yönetim Kurulu, Dersim’de toplandı

FKA Yönetim Kurulu, Dersim’de toplandı
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Grand Şaroğlu Otel’de, Vali Osman Kaymak Başkanlığında gerçekleşti.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu toplantısı, Grand Şaroğlu Otel’de, Vali Osman Kaymak Başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya; Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul, Bingöl İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demir, Elazığ İl Genel Meclisi Başkanı Metin Baki Ölçücü, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Yerlikaya, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Cengiz katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Vali Osman Kaymak, “Fırat Kalkınma Ajansı’nın Aralık ayı Yönetim Kurulu Toplantısı için bir aradayız. Bugün 30 Mart yerel seçimleri sonrasındaki süreçte, Ajans Yönetim Kurulu ilk kez Tunceli’mizde toplanıyor. Bundan dolayı da arkadaşlarımıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Bugünkü toplantımızda, temel olarak Ajansın 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği başvuruları değerlendirilecek ve Ajansın 2015 yılındaki destek programları ve çalışmalarına ilişkin uzun süredir sürdürdüğümüz çalışmalar son kez gözden geçirilecektir. Toplantımızda ayrıca ajansın çeşitli idari ve mali işlerine ilişkin değerlendirmelerimiz de olacaktır. Toplantımızın ve kararlarımızın bölge illeri için hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Ajansın 2015 yılı mali destek programlarına ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, bugüne kadar toplam 269 proje için 65 milyon TL kaynak kullandırıldığı, 2015 yılında da teklif çağrısı yöntemi ile uygulanacak mali desteklerin yanı sıra, doğrudan faaliyet desteği, teknik destek ve güdümlü proje destekleri ile gerek kamu kurumları ve yerel yönetimlere, gerekse de özel sektöre ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olarak toplamda 15,5 milyon TL dolayında kaynak kullandırılması yönünde bir planlama öngörüldüğü ifade edildi.

Doğrudan faaliyet desteği başvurularının da gündemde yer aldığı toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından sunulan özgün turistik hediyelik - hatıra eşya üretimi için örnek ana tasarımlar/modeller yaptırılması başlıklı projenin desteklenmesi yönünde karar alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim