• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 14 °C

EMEP’ten KAB Projesinin yapılacağı bölgeye ziyaret

EMEP’ten KAB Projesinin yapılacağı bölgeye ziyaret
Dersim’de uzun süredir tartışılan Katı Atık Bertaraf Tesisi projesine dair tartışmalar sürüyor.

 

Tesisin yapılmasının planlandığı bölgedeki köylüler tesisin, bölgedeki köylülerin yaşam alanlarına ve o bölgede ki yabanıl hayata ciddi zararlar vereceğini ayrıca ciddi bir ağaç katliamının yaşanacağını da söylüyorlar. Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, konunun uzmanlarıyla birlikte geçtiğimiz gün tesisin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. Bölgede yaşayan köylülerin de eşlik ettiği EMEP heyeti ve köylüler açıklamada bulundu.

TAŞKALE: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

EMEP heyeti adına açıklama yapan Mustafa Taşkale, projenin şehrin kaçınılmaz bir ihtiyacı olduğunu bugünkü haliyle kullanılan vahşi arıtma sisteminin doğaya ve insan sağlığına ciddi zararlar verdiğini ancak projenin yerine dair köylülerin karşı çıkışının da anlaşılır olduğu vurguladı. Taşkale “Belediye ve köylüler tarafından varılan mutabakatta, her iki tarafın da yeniden bilimsel bir çalışma yaparak duruma dair bilimsel bir sonucun ortaya çıkarılması kararı alınmıştır. Bu çalışma sadece burayla sınırlı kalmamalı. En az zararın oluşacağı alanların bulunması için de komisyon bir çalışma yürütmelidir. Ortaya çıkan bilimsel çalışmanın sonucuna her iki taraf da uymalıdır.” dedi. Taşkale sürecin yakından takipçisi olacaklarını belirterek “Köylülerin, hassasiyetine uyulmalı” çağrısında bulundu.  

KÖYLÜLER: ÇALIŞMA BİLİMSEL OLMALI

Bölgede yaşayan köylüler adına yapılan açıklamada da EMEP’in bu ziyaretinin anlamlı olduğu söylenerek projenin bölgede ciddi tahribatlar yaratacağı söylendi. Bütün bölge köylülerinin bu projeye değil projenin yerine karşı çıktığının söylendiği açıklamada “Komisyonun çalışmasının bilimsel olması gerekiyor. Burada yapılmaması için elimizden geleni yapacağız.” diye belirtildi.

AVUKAT YILDIRIM: PROJE İÇİN UYGUN BİR ALAN DEĞİL

EMEP heyetine eşlik eden Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi sözcüsü Avukat Barış Yıldırım da, bölgenin proje için uygun bir alan olmadığını söyledi. Pülümür Vadisi ve Munzur Vadisi arasında önemli bir geçiş güzergâhı, yabanıl hayata ev sahipliği yapan bir bölge olduğunu söyleyerek “Vahşi arıtma sistemi doğaya zarar veriyor evet, ancak burada yapılacak bu sistem de doğaya zarar verecektir.” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim