• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 17 °C

Berlin’den Dersim ve İzmir’e “Uluslararası Gençlik Buluşması”

Berlin’den Dersim ve İzmir’e “Uluslararası Gençlik Buluşması”
Berlin Alevi Toplumu-Cemevi tarafından “Siyasi Gelişim ve Uluslararası Gençlik Buluşması” projesi kapsamında Dersim ve İzmir’e gezi düzenlendi.

Proje sorumlusu Seydali Dikmen, Berlin Alevi Toplumu ve Cemevi üyesi Zeynel Balkı ile Berlin Alevi Toplumu dedesi Metin Mat’ın yanı sıra Alevilik dersi veren öğretmen ve öğrencilerin katıldığı Dersim gezisi kapsamında Kureyş Baba ocağı, Düzgün Baba ziyaretlerinin yanı sıra Bedensel Engellileri Destekleme Derneği Şubesi, müze, Seyit Rıza Parkı, Munzur Üniversitesi, Munzur Gözeleri, Ovacık Belediyesi, Pülümür Büyük Çeşme ziyaretleri yapıldı.

whatsapp-image-2023-09-25-at-13.56.13-(1).jpeg

İki ili kapsayan geziye ilişkin bilgi veren proje sorumlusu Seydali Dikmen, geziyle farklı insan, kültür ve dinlere yaklaşımda anlayış ve hoşgörü temelinde kültürlerarası iletişimin amaçlandığını söyledi.
Kültürlerarası iletişimde gençlerin diğer yaşam biçimleri ve değer yargılarına karşı hoşgörülü yaklaşım sağlamasının önemine vurgu yapan Dikmen, “Amacımız, bu alandaki önyargıları ortadan kaldırarak gençlerin kendi görüş ve tutumlarını yeniden gözden geçirmelerine ve olası sorunları ortadan kaldırmaya yönelik yöntemler geliştirmelerine olanak sağlamaktır” dedi.

Gezi kapsamında kilise, havra ve diğer dini kurumları ile küçük gruplara yönelik seminerler ile gençlerin kendi yaşantı ve tecrübelerini içeren sunumlar gerçekleştirildiğini kaydeden Dikmen, “Buluşmanın birinci bölümünde gençlerle Dersim'de olduk. Beş gün birlikte Alevi değerler sistemleri, Alevi Tarih bilinci, Alevi sembolleri (bağlama) zorunlu din dersi gibi konuları, karşılıklı ortak ve farklı yönleri konu ederek, sunumlar yaptık. Siyasi gelişim programımızın önemli amaçlarından biri de gençlerin farklı inançlara karşı hoşgörü ile yaklaşmalarını geliştirmekti. Gezimizin ikinci bölümünde ise, İzmir'i tanımak, gençlerin yaşam koşullarını ve meslek edinme olanaklarını yerinde görmek, yüksek tahsil imkanları ne derecededir,  gençlerin işsizlik durumu nedir,  ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz? Sorularına yanıt aradık. Bu çalışmalarla gençlerde Türkiye ile ilişkileri ve ilgileri geliştirmek, birlikte üreterek gençlik kültürü geliştirmek, yeni dostluklar edinmek, kültürlerarası diyalogu kurmak ve değişim programların yaygınlaşmasına vesile olmayı amaçladık” diye konuştu.

Haber: Ali Haydar Gözlü

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim