• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 29 °C

Bize Ekmek Yoksa Patronlara Da Huzur Yok

Bize Ekmek Yoksa Patronlara Da Huzur Yok
Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., insanca yaşayabilecek bir ücret talebiyle direnen 17 işçiyi işten atmıştı.

Dün 15 işçinin daha işten atılmasının ardından bugün Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, "Bize ekmek yoksa patronlara da huzur yok" denildi.

DİSK'e bağlı Enerji Sen'in örgütlü olduğu Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.de (FEDAŞ) işçilerin başlattığı direniş 37. gününde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 17 işçiyi tazminatsız ve hukuksuz bir şekilde işten atan FEDAŞ, dün de 15 işçiyi işten çıkardı. Toplamda işten çıkarılan işçi sayısı 32 olurken, DİSK'e bağlı Enerji Sen bugün Dersim Sanat Sokağı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

FIRAT AKSA’DA OYUN BİTMİYOR

"Bugün buraya içimizi dökmeye, Kazancı Holding’e bağlı Fırat Aksa’nın il müdüründen en tepedeki yöneticisine kadar yalanlarını, işçisine oynadığı oyunları anlatmaya geldik. Bu sokaklara gelişimiz ilk değil tabloya bakınca gözüken de o ki son da olmayacak. Fırat Aksa’da oyun bitmiyor. Biz iyi niyet dedikçe biz diyalog dedikçe biz çözüm dedikçe 38 gündür her seferinde aldığımız cevap ya işten atma tebligatları ya karakol ifadeleri oldu. Elazığ’a gelin görüşelim dediler gittik, daha dönüş yolunda 17 işçi arkadaşımızı çıkardıkları mesajını aldık, iki gün önce yine iyi haberlerimiz var Elazığ’a gelin dediler bu sefer de 15 arkadaşımız işten çıkarıldı. "

BİR DİLİM EKMEĞİ BİZE ÇOK GÖRÜYORLAR

"Biz artık Fırat Aksa şirketinde herhangi bir ciddiyet ve samimiyet aramaktan vazgeçtik. Onlar işçilerini ciddiye alıp konuşmuyorsa, onlar bu halkın problemlerini görmezden gelip, halk karanlıktayken fabrikalara sermaye sahiplerine yardıma koşuyorlarsa biz de bu halkı karşısına alanları karşımıza almaktan çekinmiyoruz. Bizim talebimiz Kazancı’nın bir yıllık kârının yüzde 2’si. Her ay yüksek faturalarla cebimizi yakıp bir gün bile gecikse elektriğimizi kestiriyorlar. Ama hakkımızı istediğimiz zaman evimize girecek bir dilim ekmeği bize çok görüyorlar. Biz okyanustan bir damla istiyoruz. Ama onlar artık elimizdeki işimize de göz koydular. "

32 ARKADAŞIMIZI İŞTEN ÇIKARDILAR

"Aksa şirketinden, sarı sendikadan hakkımız olanı istediğimiz vakit bize ülkedeki ekonomik sıkıntılardan bahsediyorlar. Diş sıkın sabredin diyorlar. Bizde ne sıkacak diş ne de sabır bıraktılar.38 günlük mücadelemizde şu ana kadar toplam 32 arkadaşımızı işten çıkardılar. Şimdi de tebligatlar yollayıp hepimizi işten çıkaracaklarını söylüyorlar. 125 işçiyi işten atıp 125 evi açlıkla yoklukla terbiye edecekler. Bizim yerimize dışarıdan taşeron işçi getirip çalıştıracaklarını söylüyorlar. Bizim birliğimizi dağıtmak için yaptıkları son oyun da bu oldu. "

BİZE EKMEK YOKSA PATRONLARA DA HUZUR YOK

"Bundan önce bizi inancımızla, mezhebimizle alevi, sünni diyerek bizzat biz işçilerini ayrıştırmaya çalıştılar. Halka SMS atarak bizi kendi insanlarımızla karşı karşıya getirmeye çalıştılar. Tüm iyi niyetimiz karşılığında bunlarla muhatap olduk. Bundan sonra bize ekmek yoksa patronlara da huzur yok. Ölümü gösterip sıtmaya razı edeceklerini sanıyorlar, razı olmayacağız. Bizi ayrıştırarak böleceklerini sanıyorlar, daha da bir olacağız. Fırat Aksa’nın parası olabilir ama bizim gibi onlara sahip çıkan insanları yok.Görecekler birleşmiş bir halkın bir şirketi nasıl yendiğini. Görecekler bir halkın İşçisine nasıl sahip çıktığını. 10 yıl önce birlikte nasıl başardıysak yine başaracağız. Yaptık yine yapacağız!" CANER AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim