• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Tunceli 12 °C

Dersimliler kısıtlamaların kaldırılması nedeniyle tedirgin

Dersimliler kısıtlamaların kaldırılması nedeniyle tedirgin
Yeni normalleşme planlaması kapsamında seyahat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından Dersim’e ziyaretçi akının başlaması nedeniyle vatandaşlar tedirginlik yaşıyor.

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından 85 bin insanın yaşadığı Dersim’de alınan tedbirlerin sıkı şekilde uygulanması salgının yayılmasının da önüne geçti.

En az hasta sayısının bulunduğu ve  bu zamana kadar 8 kişide koronavirüs tespit edildiği Dersim’de hastaların tamamı uygulanan tedavi ile ilde hasta sayısı kalmadı.

Ülke genelinde olduğu gibi sokağa çıkma kısıtlaması devam ettiği zamanlarda Dersim’de vatandaşlar alınan karara yüzde yüz uydu ve hiçbir vatandaşa ceza yazılmadı.

Koronavirüs tedbirleri sebebiyle 2 Nisan'da alınan şehirlerarası seyahat kısıtlamasının yeni normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran'da kalkmasının ardından metropol ve ülke dışında yaşayan çok sayıda vatandaşın memleketlerine dönüş başladı.

Dönüşlerin başlaması ile birlikte Dersim’de yaşanan insan yoğunluğu, hastalığın bulaştırma riski taşıması nedeniyle gerek şehir merkezi gerek ise köylerde yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor.

Hastalık sürecinde Dersim’de vatandaşların alınan tedbirlere sıkı şekilde uyduğunu ve hastalığın yayılmaması için alınan tedbirlere uyduklarını belirten Dersimliler, kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte yaşanan ziyaretçi akının kendilerini riske soktuğunu düşünüyor.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte nüfusun artacağını ve hastalığın kendilerine bulaşma riskinin arttığına dikkat çeken vatandaşlar, yetkililerin il dışından Dersime gelenler için tedbirlerin arttırılmasını istiyor.

Süleyman Aytaç, “Türk Tabibler Birliği Başkanı diyor ki İstanbul’dan giden insanların bu hastalığı gittikleri her tarafa bulaştırma riski var. Ben bugün duydum 10 otobüs Dersime gelmiş, insanlarımız doğru dürüst tedbir almıyor. Ben bir vatandaş olarak bu durumdan tedirginim ve korkuyorum ”dedi.

Emre Göze, “ Ben korkuyorum, insanlar il dışından buraya geliyor, kısıtlamaların kaldırılmaması lazımdı bir süre daha bu durumun sürdürülmesi gerekiyordu, neden bu yasakları kaldırıldı. İnsanlar dışardan geliyor bize bulaştıracaklar, Dersim’de hastanenin durumu iyi değil, hükümet menfaati gereği bu yasakları kaldırdı, hastane yok doktor yok. Yasaklar devam etsin insanlar buraya bırakılmasın ”diye konuştu.

Hatice Yılmaz, “Korona hastalığı devam ediyor, biz bu hastalıktan korkuyoruz. Çocuklarımız var biz kimsenin gelmesini istemiyoruz”

Serdar Can, “Korona virüsü henüz bitmedi, devletimiz yasakları kaldırdı insanlar İstanbul, İzmir ve Bursa’dan köylerine geliyorlar. Biz tedirginiz, buraya gelen insanlar tedbirini alsın karantinaya girsinler tedbirini alsınlar sonra dışarı çıksınlar”

Haber: Ali Haydar Gözlü

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim