• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 15 °C

Dersimli kadınlar hakları için alanlarda olacak

Dersimli kadınlar hakları için alanlarda olacak
SES Dersim Şubesi Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, iktidarın kadını eve kapatma politikasına karşılık kadınların meydanlarda olacağını söyledi.

SES Dersim Şubesi Eşbaşkanı Nurşat Yeşil de Dersim Kadın Platformu ile birlikte yapılacak mitinge tüm Dersimli kadınları çağırdı. Haziran seçimlerinin ardından artan devlet baskısının OHAL ile birlikte had safhaya çıktığını belirten Nurşat, kuruluşundan beri kadınlar olarak varlıklarını yoğun olarak sürdürdükleri SES’in de bu baskılardan etkilendiğini belirtti. Nurşat, SES’te kadınları daha fazla etkinleştirmek için önce kadın kotasını koyduklarını ardından eşit temsiliyet sağlayabilmek için kadın meclisleri kurulduğunu ve eşbaşkanlık sisteminin hayata geçirildiğini kaydetti. Nurşat, kazanımlarının sistem tarafından büyük baskı altına alındığını söyledi.

Üyelerinin yarısının kadın olmasına rağmen temsiliyette bu oranın yakalanamadığını belirten Nurşat, bunun kadına dayatılan toplumsal cinsiyet rollerinin fazlaca içselleştirmiş olmasından kaynaklandığını kaydetti. Her alanda zor bir süreç yaşandığını belirten Nurşat, kadınlara yönelik baskıların arttığını ancak kadın direnişi ve kadınların sokaklarda daha fazla görünmesiyle bunun aşılabileceğini ifade etti. Nurşat, iktidarlar tarafından uygulamaya sokulan politikaların daha çok kadını eve hapsettiğinin altını çizerek, Sosyal Hizmetler alanında bulunan hasta bakıcılığının kadını tamamen eve kapatan bir politika olduğunu kaydetti.

Nurşat, işten çıkarılmaların da sigortasız çalıştırmaların da kadınlarda daha fazla gerçekleştiğini aktararak, kadınların kendi kazanımlarına her alanda sahip çıkmasının önemine işaret etti.

‘8 Martta Seyit Rıza Meydanı’nda’

Dersim’de yaşayan kadınları bütün engellemelere inat 8 Mart’ın tarihine, özüne sahip çıkmaya çağıran Nurşat, “Şu anda bir yerlerde mücadele eden kadınlar bulunuyor. Tüm kadınları o mücadeleye sahip çıkmaya çağırıyorum” diyerek Dersimli kadınları 8 Mart’ta saat 17.00’da Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağırdı.

Kaynak-gazetesujin.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim