• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kadınların yanında, tacizcilerin karşısındayız

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kadınların yanında, tacizcilerin karşısındayız
Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, kadın öğrencilerin son dönemde yaşadığı taciz ve diğer sorunlara ilişkin Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Dersim’deki kadın öğrencilerin son dönemde yaşadığı taciz ve diğer sorunlara ilişkin Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yapan Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, “Kalacak yer bulamayınca geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan öğrenciler çok defa tacize maruz kalmıştır. Kolluk güçlerine durumu bildirdiklerinde ise gece geç saatte sokakta oldukları için yaşadıklarını hak ettikleri ima edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, kadın öğrencilerin son dönemde yaşadığı taciz ve diğer sorunlara ilişkin Seyit Rıza Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında “Okulda, yurtta, sokakta tacize karşı kadınlar ayakta” yazılı pankart açıldı. Basın metnini ise Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Çağla Yolaşan okudu.

Üniversitelerin yeni öğretim yılına başlamasıyla birlikte, yurtların yetersiz olması nedeniyle öğrencilerin barınma sorununun ortaya çıktığını belirten Yolaşan, “Gerek ekonomik krizin derinleşmesi gerekse alternatif barınma koşullarının devlet tarafından sağlanamaması nedeniyle pek çok öğrenci sokakta kaldı. Munzur Üniversitesi öğrencilerinin de aynı sorunla karşı karşıya kalması neticesinde bazı öğrenciler okullarını dondurup evlerine dönmek zorunda kalırken, bazılarıysa okuyabilmek için kendilerine çözümler bulmaya çalıştılar” dedi.

“KADIN ÖĞRENCİLER YURDA GİDERKEN TACİZ EDİLİYOR”

Yolaşan, yalnız barınma sorunu değil aynı zamanda kadın öğrenciler açısından güvenlik sorunu olduğunu da ifade ederek; şöyle konuştu:

“Derneğimize başvuran öğrencilerin aktardıklarına göre kalacak yer bulamayınca geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan öğrenciler, çok defa tacize maruz kalmış ve kolluk güçlerine durumu bildirdiklerinde ‘gece geç saatte sokakta oldukları için yaşadıklarını hak ettikleri’ ima edilmiştir. Bazı kadın öğrenciler, geçici olarak barındıkları yerlerde yine tacize maruz kalmış ve kaldıkları yerlerdeki yetkililer bu soruna karşı kayıtsız kalmıştır. Yurtların durumu ise diğer yerlerden daha güvenli değil. Şehrin en ücra köşelerine yapılan yurtlar kadın öğrenciler için büyük bir problem. Özellikle hava karardıktan sonra daha da tekinsiz hale gelen yurt yolları, kadın öğrencilerin özgürlük ve güvenlik haklarını gasp eder hale geliyor. Endişeyle bu yolları yürümek zorunda kalan kadınlar, yurda giderken taciz ediliyor.”

“BU KENTTEKİ HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİLDİR”

“Neredeyse her gün, sokaklarda tacizle mücadele etmek durumunda kalan kadın öğrencilerin haberlerini alıyoruz” diyen Yolaşan, “Güpegündüz ve şehrin en kalabalık yerlerinde alenen kadınları taciz etmekten çekinmeyen bir zorbalıkla karşı karşıyayız. Derneğimiz kurulduğu günden bu yana kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmiş ve etmeye devam etmektedir. Bugün kadınlar açısından kentin en görünür problemi halini almış olan taciz de kaygı vericidir. Bilinmelidir ki liseden üniversiteye, mahalleden işyerine, sokaktan eve kadar her alanda yaşanan şiddet ve ayrımcılıkta bu kentteki hiçbir kadın yalnız değildir. Her alanda derneğimiz kız kardeşlerinin yanında, tacizcilerin karşısındadır” ifadelerini kullandı.

PİRHA

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim