• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 28 °C

Dersim Festivali'nin mali sonuçları açıklandı

Dersim Festivali'nin mali sonuçları açıklandı
Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu (FDK) ve Avrupa Dersim Birlikleri Federasyonu’nun (ADEF) 2-3 Haziran tarihleri arasında Almanya Frankfurt’ta düzenledikleri Dersim Festivali’nin mali sonuçları açıklandı.

Yapılan açıklamada,”Bir araya gelen 2017 Dersim Kültür Festivali Tertip Komitesi yapmış olduğu mali toplantı sonucunda, bütün giderler çıkarıldıktan sonra kalan net gelir, 20.000 Euro olarak tespit etmiş ve bunu kayıt altına almıştır. Dersim Kültür Festival Komitesi bileşenleri tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi Festival gelirinin büyük bir kısmının  Dersim’de gerçekleştirilecek projelere, bir kısmının ise Dersimlilerin kadimden bugüne gelen mazlumlarla lokmasını pay etme geleneğini  sürdürmek amacıyla Kardeş Aile Kampanyası’na  aktarılmasına karar vermiştir” denildi.

“DERSİM KÜLTÜRÜ GEÇMİŞTEN BUGÜNE TAŞINDI”

Halkın beklentisi doğrultusunda 3 federasyonun bir araya gelerek Dersim Festivali’nin organizesinde çalışmalar yaptığına dikkat çekilen açıklamada, “Avrupa Dersim Kültür Festivali kurumlarımızın birlik ve beraberlik çağrısıyla birlikte halkımızda büyük bir coşkuyla  karşılandı. Dost ve Musahip kurumların da desteği ile oluşturulan festival programında hedeflenen Dersim tarihi, inancı ve kültürü ile kadimden bugüne gelen ortak/ ortaklaşa yaşam biçimini festival alanına taşırmaktı. Hazırlanan program içeriği bu titizlikle hazırlandı ve geçmişten bugüne taşınmaya çalışıldı” ifadelerine yer verildi.

“HALKIN ÇAĞRISI İLE YAPILAN ORTAKLAŞMA COŞKUYLA KARŞILANDI”

3 Federasyonun yanında, Kürmeşliler Derneği, Dersim Spor, Dersim Yeniden İnşaa Cemiyeti, Dersim Soykırım Karşıtı Derneği, Sekesûr İnsiyatifi’nin de yer aldığı Festival Komitesi’nin Dersim ruhunu yansıtan ve yaşatan festivallerde bir arada olma çağrısının alandaki binler tarafından coşkuyla karşılandığı ifade edilen açıklamada, “O-HAL ve sözde KHK  bahaneleri ile tutuklanan Dersim Belediye Başkanı Nurhayat Altun, festival programına katılmak için yurtdışına çıkışına izin verilmeyen Ovacık Belediye Başkanı M. F. Malkoçoğlu ve Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Türkel’in direniş ve mücadele yüklü birlikteliğe vurgu yapan mesajları bir kez daha Dersim kurumlarının doğru temelde ortaklaşmaya gittiğini ve bu birlikteliğin devam ettirilmesinin Dersim halkı ve iradesi için önemini göstermiş ve halkımızda karşılık bulmuştur” diye belirtildi.

NET GELİR 20 BİN EURO

Bir araya gelen 2017 Dersim Kültür Festivali Tertip Komitesi yapmış olduğu mali toplantı sonucunda, bütün giderler çıkarıldıktan sonra kalan net gelir, 20.000 Euro olarak tesbit etmiş ve bunu kayıt altına almıştır” denilen açıklamada, gelirin Dersim’de gerçekleştirilecek projelere ve Kardeş Aile Kampanyası’na aktarılacağı kaydedildi.

PROJELERE DESTEK VERİLECEK

Bu çerçevede önerilen ve destek sağlanması karara bağlanan projeler ise şöyle belirtildi:

“1-)  Kardeş Aile Kampanyası

2-)   Munzur Özgür Aksın Projesi ( Dersim )

3-)  Ovacık Kadın Komünü ( Ovacık )

4-) Nazimiye Soykırım Müzesi ( Nazımiye)

5-) Ovacık Behzat Firik Müzesi ( Ovacık )

6-)  Dersim genelinde bulunan ve tahrip edilen Devrim Şehitlerinin mezarlarının bakım ve yenileme projesi”

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim