• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

DAD yöneticileri Ana Fatma’yı ziyaret etti

DAD yöneticileri Ana Fatma’yı ziyaret etti
Demokratik Alevi Derneği (DAD) Eş Başkanları ve üyeleri, Dersim’de Jiyara Ana Fatma’yı ziyaret ederek niyaz dağıttı.

Dualar edilip çıraların yakıldığı ziyarette konuşma yapan DAD Eş Genel Başkanı Selda Güneş, “Sularımıza dokunmasınlar, ziyaretgahlarımızdan ellerini çeksinler. Buralar bizim kutsallarımız” dedi.

DAD Eş Genel Başkanları Selda Güneş, Musa Kulu ve yönetim kurulu üyeleri, Dersim’de Ana Fatma Ziyaretgahı’na giderek çıra yaktılar, Seyit Sabun Ocağı pirlerinden Mehmet Seyitalioğlu ve Baba Mansur Ocağı pirlerinden Hüseyin Kuğu’nun dualarının ardından niyaz dağıttılar.

Lokmaların pay edilmesinden sonra konuşma yapan DAD Eş Genel Başkanı Selda Güneş, “Bugün burada Ana Fatma’nın huzurundayız. Dileklerimizle geldik. Coğrafyamızda barış olsun, kardeşlik olsun. Başta iç huzurumuzu istedik, içimizde rızalaşalım istedik. Burası kadın ismiyle anılan, kadın ziyaretgah kalan yegane yerlerdendir. Bir diğeri de Maraş’ta Elif Ana ziyareti. Ama ne yazık ki; Ana Fatma da yapılan haksızlıklara, kadına, doğaya karşı yapılan haksızlıklara dayanamayıp suyunu kesmiş, bize küsmüş” ifadelerini kullandı.

“SUYUN, TOPRAĞIN HAFIZASI, HAKİKATİN HAFIZASIDIR”

“Toplumsal rızalaşma çok önemli. Eğer biz başta kendimizle rızalı bir ikrarlaşmayla solumaya başlayabilirsek toplumsal rızalaşmayı sağlıyoruz. Doğa bizden bağımsız bir şey değil” diye konuşan Güneş, şunları kaydetti:

“Suyun, toprağın bir hafızası var; bu hakikatin hafızasıdır. İnsan da bunun bir parçasıdır aslında. Suyuyla, toprağıyla, havasıyla kendisine yapılanlara aslında itirazı var. Biz insanlar eşrefi mahluk içerisinde hakikati en çok idrak eden olarak kendimizi tanımlıyoruz da birbirimize yaptığımız bu zulmü bir türlü hakikatte karşılığı olmayan anlamlar veriyoruz. Eğer bu ziyaretgahlarımızın iktidarlar tarafından görmezden gelinmesi artık kabul edilebilir bir şey değil. Gerçekten inanıyorum diyen birisinin milyonlarca yıl kendi hafızasıyla akan bir suyun önüne kurulan barajlarla, kendi sistemini geliştirmek için yarattığı hakikate tanık olmak, işte bu hak yasası. Bunu inkar etmek olmaz.”

“CÜMLE CAN BİRBİRİNE RIZALAŞARAK YAŞIYOR”

Güneş,“Sularımıza dokunmasınlar, ziyaretgahlarımızdan ellerini çeksinler. Buralar bizim kutsallarımız. Havasıyla, suyuyla, toprağıyla tüm bu doğa; hakkın yaşadığı yegane alan. Hakkın mekanı buralar” diyerek buraya yapılan her türlü işgali şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her ziyaretgahın bir teberiği vardır. Ana Fatma’daki su buranın teberiğiydi. Ne için istenirse sıtk ile verirdi. Onun kuruduğunu görüyoruz. Bu topraktaki her cümle can birbirine rızalaşarak yaşıyor. Sonuç şu: Ya biz ikrarı bozmuşuz ya da yoldan biri çıkmış ki biz bu sonuçları yaşıyoruz. Cümle canı biz yola gelmeye, verdikleri ikrarı tutmaya davet ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim