• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı
Cumhuriyet'in kuruluşunun 94. Yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar Tunceli Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.

Kutlama programına Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Vedat Çolak, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ersin Tursun, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek,  Vali Yardımcıları Hasan Çiçek ve Selçuk Yosunkaya, Emniyet Müdürü Doğu Ateş, askeri ve mülki erkan, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Cumhuriyetle yaşıt yaşlılar ile şehit yakınlarının da protokole alındığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

Vali Tuncay Sonel, “Sevgili öğrenciler, bu memleketin kıymetini bilelim. Okuyarak güzel yerlere gelin. Ailenize, memleketinize, aziz milletimize güzel hizmetler yapacak yerlerde olun. Hangi mesleği yaparsanız yapın severek; mutlu olarak yapın” dedi.

Türkiye’nin coğrafi konumunun önemine vurgu yapan Sonel, “Bu güzel ülkede hem içte hem dışta hainler olmakta. En son 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. O yüzden adı ister FETÖ olsun, ister PKK, ister DEAŞ, isterse DHKP-C olsun yüce rabbim vatanımıza, milletimize, bayrağımıza göz dikenlere fırsat vermesin” diye konuştu.

Tunceli’de uyumlu bir ekiple hizmet verdiklerini kaydeden Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Bu birlik ve beraberlik sayesinde Ankara’da sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sayın başbakanımızdan, bakanlarımızdan Tunceli için istediğimiz her şey yerine geliyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tunceli’deki kutlama programı, şiirler, halk oyunları ve spor gösterileri ile devam etti. Tören süresince çocuklara pamuklu şeker, patlamış mısır ve limonata ikramı yapılırken, kutlamalar, düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçit töreniyle sona erdi.

dsc_0012.jpgdsc_0033.jpgdsc_0003.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim