• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 19 °C

CHP, Dersim’de terörü protesto yürüyüşü düzenleyecek

CHP, Dersim’de terörü protesto yürüyüşü düzenleyecek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Dersim'de, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK'lılar tarafından kaçırılıp şehit edilmesinin anısına terörü protesto yürüyüşü düzenleyecek.

CHP Dersim  İl Başkanlığı 21 Temmuz Cuma günü yapılacak yürüyüş için hazırlıklara başladı.

CHP Dersim il Başkanlığı, öğretmen Necmettin Yılmaz'ın PKK tarafından katledilmesine ve teröre "Hayır" demek için Dersim’de büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili ve parti yöneticsinin de katılması beklenen yürüyüş 21 Temmuz Cuma günü yapılacak.  Milletvekili Gürsel Erol tarafından organize edilecek ve hazırlık çalışmaları başlatılan "Teröre Hayır" yürüyüşünde, geçmişten bu yana PKK'nın Tunceli'de öldürdüğü 30 öğretmen de ayrıca anılacak. CHP, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez teröre karşı bir protesto yürüyüşü ve mitingi düzenlemiş olacak. CHP  Milletvekili Gürsel Erol, bölgede son günlerde terör olaylarında bir artış olduğunu belirterek, "Askerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımız ve en son da Necmettin Yılmaz öğretmenimiz PKK tarafından kaçırılarak şehit edildi. Terör her gün can yakmaya devam ediyor. Tunceli ve bölge illerimiz en çok terörden zarar gördüler. CHP olarak  terör e lanet okumak ve terörün   karşısında olduğumuzu bir kez daha göstermek için Tunceli'de bir protesto yürüyüşü ve mitingi düzenleme kararı aldık. Bunun için hazırlıklara hemen başladık. Suçsuz günahsız Necmettin Yılmaz öğretmenimiz ile birlikte Tunceli'de şimdiye kadar PKK, toplam 30 öğretmeni öldürdü. Neden bunu yapıyor? Çünkü, Tunceli'nin tek sermayesi eğitim. Okumuş, eğitimli toplum istemiyor. Tunceli, Türkiye'nin en eğitimli toplumu, bunun için kendisine elaman ve taraftar kazandırmak için cahil bir toplum yaratma peşinde. Necmettin Yılmaz ve 29 öğretmenimizin öldürülmesinin tek nedeni, cahil bir toplum yaratma çabasıdır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz, teröre 'hayır' diyeceğiz, barış diyeceğiz ve terörü Tunceli'de büyük bir yürüyüş ile lanetleyeceğiz" dedi.

CHP Milletvekili Erol, 21 Temmuz Cuma günü düzenlenecek yürüyüş ile ilgili detaylı bilgi vererek, "Tunceli'de 21 Temmuz Cuma günü düzenleyeceğimiz 'Teröre hayır' yürüyüşü, Necmettin Yılmaz öğretmenimizin   katledilmeden önce  kullandığı Tunceli-Elazığ karayolundaki Atatürk Mahallesi girişinde, 15 Temmuz Şehitler Caddesi'nde başlatacağız. Yaklaşık 5 kilometre yürüdükten sonra yine Necmettin Yılmaz Öğretmenimiz'in kaçırılarak katledildikten sonra cansız bedeninin bulunduğu Tunceli-Erzincan karayoluna giderek, burada Pülümür Çayı'na karanfil bıraktıktan sonra il merkezine dönüp, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşmalar yapılacak. Tunceli'deki teröre hayır mitinginde, CHP bayrak ve flamaları olmayacak. Sadece PKK tarafından katledilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın resimlerinin yer aldığı dövizler ve her katılımcının elinde barışın dostluğun sevginin sembolü olan karanfiller olacak. Teröre hayır mitinginde hiçbir parti ayrımı yapmayacağız. Mecliste temsil edilen bütün siyasi parti milletvekillerini yürüyüşümüze davet ettik. Zaman kısa olduğu için milletvekillerimize mesaj çekerek, teröre hayır yürüyüşüne hepsini davet ettik" diye konuştu.

 

Memleketi Gümüşhane'ye giderken Tunceli-Erzincan karayolunda 16 Haziran 2017 günü PKK'lılar tarafından kaçırıldıktan sonra öldürülüp, Pülümür Çayı'na atılan Öğretmen Necmettin Yılmaz'ın cansız bedeni 12 Temmuz 2017 günü bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim