• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • Tunceli 15 °C

Bölge barolarından gözaltılara tepki

Bölge barolarından gözaltılara tepki
Dersim, Diyarbakır, Mardin barolarının da bulunduğu bölge baroları, Demokratik Toplum Kongresi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan gözaltılar ile ilgili ortak açıklama yaptı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde aralarında 32 avukatın da bulunduğu 101 STK temsilcisi hakkında eş zamanlı olarak ev aramaları yapılarak, haklarında yakalama ve gözaltı kararı verildi. Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Dersim ve Van Barosu yaptıkları ortak açıklamada yakalama ve gözaltı kararına tepki gösterdi.

Açıklamada, “Soruşturma içeriğinin gizli olması nedeniyle arama-el koyma kararlarından ve şimdiye kadar alınan ifadelerden, seçim döneminde seçim güvenliği için Diyarbakır barosu  tarafından kurulan seçim güvenliği merkezleri tarafından yapılan görevlendirmeler kapsamında görev alan meslektaşlara  ait listenin daha önce arama yapılan bir dernekte bulunmuş olmasından dolayı bir soruşturmanın yürütüldüğü öğrenilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Açıklama şöyle:

 

‘HUKUKİ GÜVENCENİN İHLALİ’

“​Yürütülen soruşturmanın gizliliği de gözetilerek gerekçesini ilerde tartışma ve eleştirme hakkımızı baki tutarak özellikle meslektaşlarımızın mesailerinin bir çoğunu adliye de geçirmeleri, yürütülen soruşturmanın gizli olduğu (–Hangi delillerin olduğu veya hangi delillerin karartılma durumu olduğu hiçbir şüpheli tarafından bilinmez iken-) Tüm dünyada Covid -19 salgının yaygınlaştığı ve davet usulü ile de soruşturmanın yürütebileceği bilinmekte iken ev aramalarının yapılması sivil toplum faaliyetlerinin engellenmesi ve hukuki güvencenin ihlali olarak görülmektedir.

 

‘GÖZALTILAR SERBEST BIRAKILSIN’

​Tüm vatandaşların yasalarımızdan kaynaklı hak ve ödevlerini huzur ve barış içerisinde sürdürmesinin yegane yolu hukuk güvenliğinin sağlanması ile mümkündür. Bu nedenle yürütülen soruşturma nedeniyle gözaltına alınan meslektaşlarımız ve STK temsilcilerinin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim