• BIST 8766.62
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C
  • Tunceli 9 °C

Birleştirilen okullar, iç içe eğitim: Bu mu pandemi önlemi?

Birleştirilen okullar, iç içe eğitim: Bu mu pandemi önlemi?
Okulun içi çok kalabalık ve çok karışık, yemekhane ve lavabolarda hiç hijyen yok. Buna karşılık hijyen önlemi için lisede bulunan personel yetersiz durumda.

Dersim’de Tunceli Anadolu Lisesinin bulunduğu binanın tadilata girmesiyle beraber Tunceli Anadolu Lisesi, Tunceli Türk Telekom Fen Lisesinde bulunan bir ek binaya taşındı. Bu durumla beraber Tunceli Anadolu ve Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri pandemi önlemlerinin alınmaması ve iki lisenin aynı yerde olmasından kaynaklı yaşanan sorunlara dair şikâyetlerini dile getirdiler. Fen Lisesi öğrencisi Birgül, sosyal mesafenin olmadığını ve bunun büyük risk yarattığını belirtti.

 

HİJYEN YOK, RİSK BÜYÜK

Yemekhanenin çok kalabalık olduğunu söyleyen Birgül, “Karşı okul ve diğer okuldakiler sürekli olarak birbirlerini görmeye geldiklerinden kaynaklı kalabalıklar oluşuyor. Bu yaşanan kalabalık da biz öğrenciler için büyük risk yaratıyor. Kantinde de sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Bu sorunların ortadan kalkması için tadilatta olan lise binalarının hızlıca yapılıp lise yönetiminin pandemi önlemlerini acilen alması gerekiyor.” dedi.

İki lisenin bir binada olmasından kaynaklı dersliklerin yetersiz kaldığını ve sınıfların çok kalabalık olduğunu söyleyen fen lisesi öğrencisi İrem, “Okulun içi çok kalabalık ve çok karışık. Yemekhane ve lavabolarda hiç hijyen yok, çok kirlilik oluyor. Buna karşılık hijyen önlemi için lisede bulunan personel yetersiz durumda. Ayrıca okul törenleri de çok kalabalık, hastalığın yayılma riski artabilir” dedi.

 

MALİYETİ YÜKSEK ULAŞIM VE BARINMA

Tunceli Anadolu Lisesinin, Türk Telekom Fen Lisesi binasına taşınmasından kaynaklı okulun eve çok uzak kaldığını dile getiren öğrenci arkadaşımız, “Bundan dolayı servis kullanıyoruz ve servis ücretleri de bizim için çok pahalı. En temel ihtiyaçlarımız olan ulaşım ve beslenme çok maliyetli hale geldi. Ayrıca bulunduğumuz bina küçük ve bize yetmiyor. Yaşanan bu sorunların derhal çözülmesi gerekiyor” derken öğrenciler bütün bu sorunların eğitim haklarının ellerinden alınması anlamına geldiği konusunda hemfikir.

Haber: Nazlıcan İLARSLAN-Diren ÖZYOL

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim