• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

Beraat eden Yılmaz Çelik'e ceza istendi

Beraat eden Yılmaz Çelik'e ceza istendi
"Örgüt üyeliği" iddiasıyla yargılanıp beraat eden sanatçı Çelik, beraat kararının Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulması nedeniyle Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yılmaz Çelik'i sanatçı dostları yalnız bırakmadı.

Maoist Komünist Partisi (MKP) üyeliği iddiasıyla Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanatçı Yılmaz Çelik hakkında beraat kararı verilmişti. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi tarafından beraat kararının bozulması nedeniyle Çelik, bugün yeniden Tunceli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmayı sanatçılar Metin Kahraman, Umut Altınçağ, Raber Diler, Hüseyin Türküdenizi, İsviçre Konsolosluğu'ndan Ronald Brun ve gazeteciler de izledi. Av. Kenan Çetin ve Av. İnayet Aksu da duruşmada hazır bulundu.
"SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM"
Duruşmada ilk olarak söz verilen Yılmaz Çelik, kendisinin sanatçı olduğunu, halk müziğine önemli katkılar sunduğunu belirterek suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. 
MKP'DEN 100 KİŞİ HÜKÜM GİYDİ
Duruşmada  söz alan Av. İnayet Akusu, 2002-2018 yılları arasında Maoist Komünist Partisi üyeliği iddiasıyla 850 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 250 kişi hakkında örgüt üyeliği nedeniyle dava açıldığını, 100 kişinin ise hüküm aldığını belirtti. Bu verilerin polis raporunda yer aldığını belirten Aksu, polisin algısındaki "örgüt üyeliği" ile bağımsız yargının algısındaki "örgüt üyeliği" tanımlamasının farklı olması gerektiğini belirtti. Yılmaz Çelik'e açılan kamu davasının tutarsız itirafçı beyanlarına dayandırılarak açıldığını belirten Aksu, ifadeyi veren Akın Odabaş'ın müebbet hapis cezasına çarptırıldığını ve bu cezayı hafifletmek için 210 kişinin ismini verdiğini belirtti. 1 saat 35 dakikalık sorguda 210 kişinin isminin verilmesinin hayatın olağan akışına aykırı olduğunu belirten Aksu, Yılmaz Çelik'in derlemeler yaptığı için köylerde gezdiğini, bu nedenle de mevcut HTS kayıtlarının olağan olduğunu belirtti.
DURUŞMA ERTELENDİ
Savcı, dosyaya ilişkin mütalaasında Yılmaz Çelik'in "örgüte bilerek ve isteyerek yardım yataklık" yaptığı gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, ek savunmaların yapılması için 25 Şubat tarihine ertelendi.
Haber: Caner Aktan

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim