• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 13 °C

Belediye Başkanı Maçoğlu: Birlikte üretmek için buradayız

Belediye Başkanı Maçoğlu:  Birlikte üretmek için buradayız
Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Ovacık Doğal Kooperatifi, Besni Kadın Girişimcileri Kooperatifi ile Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz'ı ziyaret etti.

Üretici Kadınlarla bir araya gelen Başkan Maçoğlu, “Ali Yılmaz başkanımızla beraber yaklaşık 6-7 ay bu çalışmayı nasıl yürütebileceğimize dair tartışma yürüttük. Daha sonra Kadın Kooperatifinin öncülüğünde mercimek üretimi ile ilgili bir çalışma yürüttük. Bizlerde Dersim Belediyesi olarak Ovacıkta başlattığımız kooperatif çalışmasının bir benzerini burada başlamasına vesile olarak bu üretimin parçası olmuş olduk. Burada bu çalışma kadınların öncülüğünde yapılıyor. Bizler burada üretilen ürünlere tüketiciyle buluşturmak adına Kooperatiflerimizde yer vereceğiz. Birlikte üretmek, birlikte yönetmek için Kadın Kooperatifi ve Kesmetepe Belediyesi öncülüğünde elimizden geldiğince destek olacağız” diye konuştu.

Kesmetepe Belediye Başkanı Ali Yılmaz " Biz kendileriyle konuştuğumuzda bize ilaçsız ve gübresiz ürün yetiştirmenin önemini bize anlattı. Biz de burada buna öncülük yaparak burada ilaç ve gübre kullanmıyoruz. Bunlar doğal ürünler. Dikkat ettiyseniz ürünlerimiz içerisinde ot var. İkisi yoldaş olarak büyüyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda buna yönelik olacak”dedi.

Üreticiler ise şunları belirtti:

Fatma Emre, “Emek veriyorduk ama değerlendiremiyorduk. Doğalı da yoktu. Şimdi hem doğal hem emeklerimizin karşılığını almak için hepimiz emek harcıyoruz.”

Döne Yılmaz: “Emeklerimiz bundan sonra daha iyi daha değerli olacak. Her şeyleri kadınlar yapacak bundan sonra. Kadınlarımız başarılıdır, güçlüdür.”

Gönül Çetinkaya, “Kadınlarla birlikteliğimiz çok güzel şeyler yapmak için. Birlik beraberlik içinde olmak, birlikte bir şeyler yapmak için bu işe başvurduk.”

Saray Arslan, “Bu bizim için büyük bir fırsat oldu. Bu bizim için büyük bir fırsat, şans oldu.”

Ovacık Doğal Kooperatifi temsilcisi Yılmaz Yeter, “Özellikle Ovacık Doğal Kooperatifi’nin biçmiş olduğu misyonunu, Ovacık Doğal Kooperatifi’nin gütmüş olduğu hassasiyetleri bu topraklarda da güdülmesi bizim için çok değerli. Bu çalışmanın içinde bulunmak mutluluk verici.”

belediye-baskani-macoglu-(2).jpgbelediye-baskani-macoglu-(3).jpgbelediye-baskani-macoglu-(4).jpgbelediye-baskani-macoglu-(7).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim