• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • Tunceli 15 °C

Aktaş: İstihdamın arttırılması için önemli adımlar attık

Aktaş: İstihdamın arttırılması için önemli adımlar attık
Tunceli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Özdemir Aktaş, yeni istihdam politikaları kapsamında çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

İŞKUR’un  yapılan başarılı çalışmalarla ülkemizin, dünyada istihdamını en çok arttıran ülke konumuna gelmesinde büyük katkı sağladığını ifade eden İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Özdemir Aktaş, “Tunceli’de de Valimiz  Sayın Tuncay Sonel ile başlatılan yerelde yeni istihdam politikaları kapsamında çalışmalarımıza hız kesmeden devem etmekteyiz. Kurumsal hizmetlerimizin gerek işverenlerimize gerekse danışanlarımıza ulaştırılması noktasında çok başarılı çalışmalar yürütmekteyiz. 2019 yılı Mayıs ayı sonu itibariyle 338 işyerini ziyaret ederek “2019 istihdam seferberliği” kapsamında işverenlerimize teşviklerle ilgili detaylı bilgiler verilmiş ve hizmetlerimizden faydalanmaları sağlanmıştır. Yine 3 bine yakın danışanımıza da bireysel danışmanlık hizmeti verilerek bunlardan 808 kişinin özel sektörde işe yerleştirmesi gerçekleştirilmiştir”dedi.

Aktaş,“Kuruma kayıtlı işsizlerimizin yine Kuruma kayıtlı işyerlerinde, daha önceden edindikleri teorik bilgileri uygulama yaparak pekiştirmelerini veya mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla işgücü piyasası araştırma sonuçları, iş ve meslek danışmanlarının işyeri ziyaretleri sırasında veya işsizlerle yapılan görüşmelerde tespit edilen ihtiyaçlar, işyerlerinden veya katılımcı adaylarından gelen talepler doğrultusunda 188 katılımcımız İşbaşı Eğitim Programından faydalandırılmış ve istihdamları sağlanmıştır.
Herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayanların, niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla düzenlenen meslek edindirme, geliştirme ve değiştirme eğitimleri kapsamında ise 97 kişiye Mesleki Eğitim Kursu düzenlenmiştir ”diye konuştu.

Vali  Tuncay Sonel’in  ilde  istihdamın arttırılması, geliştirilmesi ve korunması noktasında önemli adımlar attığın ifade eden Aktaş, “Valimiz Tuncay Sonel’in yapmış olduğu desteklerle 2019 yılının Mayıs ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde istihdamda en başarılı ilk 10 il arasında yer almaya devam ederken yine kadın istihdamında da en başarılı ilk 3 il arasındaki yerimizi korumaktayız. Kurumsal hizmetlerimizin vatandaşlarımıza sunumunda 2019 yılının 2. yarısında da hizmetlerimizi daha çok arttırarak gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim