• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 14 °C

2017 Yılı Genç Çiftçi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

2017 Yılı Genç Çiftçi Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2017 Yılı Genç Çiftçi Tanıtım Toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya, İl Müdürü, Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdür ve personelleri ile merkez ilçe muhtarlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, "Bakanlığımız tarafından tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanması, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsal kesimlerde genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla uygulanmakta olan programa, ilimiz genelinde yoğun ilgi gösterildi. İlimize ayrılacak bütçe ölçüsünde Genç Çiftçilerimiz programdan faydalandırılacaktır" dedi.

07 Nisan 2017 tarihinde müracaatlar başladığını ve  5 Mayıs 2017 tarihinde müracaatların sona ereceği bilgisini veren Kaya, “Programdan faydalanmak isteyen 18-40 yaş arası, ücretli olarak herhangi bir işte çalışmayan, örgün eğitime devam etmeyen Genç Çiftçilerimizin; öncelikle Bakanlığımız tarafından hazırlanan web tabanlı yazılım ( http://gencciftci.tarim.gov.tr ) programından kayıtlarını tamamladıktan sonra başvuru dokümanları ile birlikte ilgili il ve ilçe Müdürlüklerimize şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Programa ilişkin daha geniş bilgi almak için kurumumuz resmi internet sitesi https://tunceli.tarim.gov.tr  adresi duyurular bölümünden erişilebilir.

Program kapsamında: Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri, kanatlı ve ipekböceği yetiştiriciliği projeleri, kapama meyve bahçesi tesisi projeleri, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri, kültür mantarı üretimi projeleri, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri ve yöresel ürünleri ile tıbbı ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler değerlendirilecektir.”diye konuştu.

İl Müdürü Orhan Kaya, tarımsal faaliyetlere yönelik sorunlar, çözüm yolları ve öneriler üzerinde istişarede bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim