• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • Tunceli 29 °C

1 Mayıs, Dersim’de coşkuyla kutlandı

1 Mayıs, Dersim’de coşkuyla kutlandı
Dersim’de 1 Mayıs İşçi Bayramı, coşkuyla kutlandı. Seyit Rıza Meydanı’nda sendikalar öncülüğünde gerçekleşen mitinge siyasi partiler ve kurumlar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Emek ve demokrasi güçleri öncülüğünde 1 Mayıs Seyit Rıza Meydanı’nda düzenlenen mitingle kutlandı.
Miting öncesi sanat sokağında toplanan yüzlerce kişi buradan Seyit Rıza meydanına kortej oluşturarak  yürüdü. Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleşen mitinge Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), HDP, SMF, EMEP, ESP, Partizan, CHP ve birçok kurum katılım gösterdi.
KESK Dersim şubeleri güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, gericiliğe teslim olmayacağız pankartıyla  alanda yerini alırken, DİSK ise “Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir, dokunamazsın haktır, ganimet değil” talebiyle alandaydı.
Yürüyüş boyunca coşku hakim olurken sık sık “yaşasın 1 Mayıs, KHK’ler gidecek biz kalacağız, Leyla Güven onurumuzdur, biji berxwedana zindana, iş, ekmek, özgürlük, faşizme karşı omuz omuza’ sloganları atıldı.
Yapılan saygı duruşunun ardından Dersim 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Gürbüz Solmaz, ekonomik krize dikkat çekerek, “Kriz soframızdaki ekmeği daha da küçültmekle kalmayıp gelecek kaygımızı arttırıyor. Kıdem tazminatı ve zorunlu BES uygulaması emekçilerin maaşlarından kesinti anlamına gelen bir uygulama. Bu yine emekçilere dönük bir saldırıdır. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.
Nefret ve kutuplaştırma söylemlerini eleştiren Solmaz, “Savaşa, kutuplaştırmaya karşı herkesi barışın iyileştirici gücüne sahip çıkmaya çağırıyoruz. Güvenlik politikalarından dolayı bir çok insan açlık grevine girdi. İktidar görmezden gelsede en yakıcı sorunun Kürt sorunu olduğunu söylemek ve hükümeti yeniden çözüm sürecine dönmeye çağırıyoruz. Emeğin sömürülmediği, herkesin güvenceli, insanca çalıştığı bir işinin olduğu, ekonomik krizin faturasının emekçilere kesilmediği, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke özlemiyle herkesin 1 Mayıs’ını kutluyoruz” diye konuştu.
Miting konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.

1-mayis-coskuyla-kutlandi-(3).jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim