• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 24 °C

YÜF, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİYLE

Fikri TAŞ

   Çalan, kayıtlı olmayan telefondaki bayan nazik bir ifadeyle, Yapı Ürünleri Federasyon Başkanlığından aradığını, Tunceli Kültür Merkezinde 13martta düzenlenen seminere davetli olarak katılmamı istedi. ‘Olur.’ dedim.’ Müsait olursam gelirim.’dedim.
  O tarihte il dışından gazeteler için gelen görevli müfettiş misafirim olduğundan gidememiştim. Toplantı saati öncesi aynı bayan tekrar aramıştı. Mazeretimi bildirerek affımı istemiştim.
  Son yıllarda inşaat sektörünün, tek ekonomik kaynak olduğu DERSİM’de düzenlenen, semineri merak etmiştim. Katılan arkadaşlardan sordum. Araştırdım. Çok yararlı, faydalı ve yenilik içeren bir toplantıymış.
   Fabrikası, tarımı olmayan Dersimde son yıllarda gelişen inşaat sektörü, ilin, şehrin, en büyük ekonomik getirisi, sektörü olmuştu. Kurulan hazır beton tesisleriyle, daha sağlam, depreme dayanıklı inşaatçılık ön plana çıkmıştı.
  İlde hızla gelişen inşaat sektörü, sayesinde, nüfusunun büyük çoğunluğu, memur, dar gelirli, emekli maaşı ile geçinen DERSİM Halkı, banka kredileri ile konut sahibi olmuşlardı.
  Son yıllarda ülkenin en büyük müteahhidi, inşaatçısı, TOKİ DERSİME, teğet geçmişti.
   İnşatçılığın, DERSİM Halkının gündeminde olduğu bir süreçte böyle bir seminerin yararları büyüktü.
   Tunceli Kültür Merkezinde düzenlenen, beton ve betonu oluşturan bileşenler konulu Seminere, Üniversitemizin mühendislikte, inşaat mühendisliğinde okuyan öğrencilerin yanında, Erzincan, Aşkale, Çimento Fabrikası Genel Müdürü, Üniversitemizin İnşaat Bölümü başkan yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Özlem ERDEN, Tunceli Mimarlar Odası Başkanı İbrahim Demir ve Kamu Kurum yetkililerinin katıldığı seminer, büyük ilgi görmüş ve izlenmiş.
   Öğrencilerin, inşaatla, betonla ve çimento üretimi ile ilgili sorularını, ilgili uzman yetkililer bilimsel açıklamaları ile cevaplandırmışlar.
  Çağımızda sektör olarak öne çıkan, insan yaşamında önemli bir yer tutan, inşatçılık konusunda teknik-bilimsel bilgilendirme önemli bir toplumsal eğitim olacaktır.
 Deprem kuşağında olan, deprem riskinin, büyük olduğu ülkemizde, inşaat, yapı sağlamlığı, insan yaşamı için oldukça önemlidir.
   İlimizde ilk kez düzenlenen bu seminer, oldukça yararlı bir seminer olmuştur.
  Gönül isterdik ki, örgencilerin yanında, inşatçı müteahhitler, inşaat mühendisleri, teknik elamanları da kendi meslekleriyle, iş alanları ile ilgili, bu önemli seminere katılmış olsalardı.
  Daha yararlı olacaktı.
+     +    +    +     +    +
  GÖYÜLDAR’LA
   Eğitim Gönüller Derneğinin kurucusu, Başkanı, bir önceki dönemde CHP, milletvekilliği yapmış, yapılacak milletvekili seçiminde CHP milletvekili adayı Hasan GÖYÜLDAR, Ovacık Yolu üzerinde, ESİNTİ mekânda, basın mensubu arkadaşlarla, sabah kahvaltısında bir araya geldi.
   Munzur’un kenarında kurulu ESİNTİ Restoran, modern lüks salonun yanında; misafirlerine ikram ettiği leziz yemekleriyle, servisiyle ve çevresindeki doğa güzellikleriyle de ilgi çeken güzel bir mekân. 
   Bir araya gelmek, seçimle ilgili değildi. Zaman, zaman, basın mensupları ile bir araya gelen, Hasan Beyin, benzer arzusuydu.
  Kahvaltı DERSİMDE ülke genelinde öne çıkan sorunların, gündemlerin konuşulduğu yorumların yapıldığı ve beklentilerin dile getirildiği bir toplantıydı. Sohbetti.
  Kahvaltıda, DERSİMİN başarıları konuşuldu. İlköğretimden orta öğretime geçiş sınavlarında Türkiye birincisi olması konuşuldu.
  Ülke çapında, vergi ödemede Tunceli’nin birinci gelmesi konuşuldu.
  Pülümür, karayolunda yaşanan üzücü trafik kazası konuşuldu. Suya kapılıp kaybolan hala bulunamayan küçük kız konuşuldu. Acısı paylaşıldı.
   Pülümür, karayolu ile Ovacık Karayolunda, kazalar yol açan bozuk, tehlikeli yerlerde gerekli çalışmaların yapılmadığı, tedbirlerin alınmadığı, Karayolları yetkililerinin vurdumduymazlığı, görevlerini yapmadıkları konuşuldu.
   Ülke gündeminde önemli bir yer tutan seçimlerde konuşuldu. DERSİMDE, milletvekilliği için aday başvurusu yapan aday, adaylar, konuşuldu. Seçilecek milletvekillerinin, sorumlulukları, yapmaları gerekenler, beklentiler, milletvekilliği yapmış Göyüldar’ın deneyimli açıklamaları ile konuşuldu.
    Hukuk Devletini, hukuk devleti, yapan değerlerin, ülkemizde, her geçen gün, aşındığını, azaldığını, hukuktan, demokrasiden giderek uzaklaşıldığı, konuşuldu.
  Sayın GÖYÜLDAR, ‘Ben, iktidarlarca, hizmetten, yatırımlardan, yoksun bırakılmış, işsizliğin kol gezdiği, ötekileştirilmiş, hakları verilmemiş, insanımızla, dayanışma içinde olmak, sorunların çözümüne, talip olmak için aday, adaylığı için başvurdum.’Dedi.
    Gazeteci arkadaşlar, Sayın KILIÇDAROĞLU’NUN, aydın ve özgürlükçü DERSİM Halkının iradesi yerine, kendi iradesini belirleyici olarak seçmesinin, demokrat kimlikli olduğuna inandığımız,Sayın KILIÇDAROĞLU’NA,aydın özgürlükçü  DERSİM Halkına, demokrasiye yakışmadığını dile getirdiler.

 

 

FİKRİ TAŞ

Bu yazı toplam 1734 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim