• BIST 11012.22
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • Tunceli 22 °C

YENİ VALİMİZ

Fikri TAŞ


  Yakın zamanda ilimize atanan Sayın Valimizi,  milletvekilimiz Hasan Göyüldar beyle birlikte, makamında, ziyaret ettik. ‘Hayırlı olsun.’ Dileklerimizle, başarılar, diledik.
   Gazeteci arkadaşlarımın, Sayın Valimizi, ziyaretine, katılamamıştım. Aynı gün aynı saatte daha önceleri atanan, Sayın rektörümüzün randevusuna gittiğimizden Vali beyin ziyaretine, katılamamıştım.
    Sayın Valimiz, randevu saatinde bizi bekletmeden kabul etti. Misafirlerini güler yüzle, kapıda karşılamıştı. Uzun boylu, genç, sporcu, bir yapıya sahipti. Valiler, genellikle, belirli uzun bir hizmet sonrası o makama atanırlardı. Sayın Valimiz, genç yaşta o makamı, hak etmiş olmalıydı. İlimize atandıktan sonra edindiğimiz bilgilere göre, özel sektörde de önemli birimlerde görev yapmış. Başarılı projeler yapmış. Hayata geçirmiştir. Atandığında, edindiğimiz bu bilgiler,  bizi sevindirmişti. Umutlandırmıştı. Umarız, Sayın Valimiz, ilimiz içinde, başarılı, yararlı projeleri, hayata geçirebilirdi.
     Oturduğu makam yerinden, uzakta, bir arada, yan yana, oturarak, Hayırlı olsun, başarılar dileğinde bulunduk. Ismarlanan çaylarımızı, yudumlarken, sohbet ederek tanışmaya çalıştık. 
   Tunceli’nin, yabancısı sayılmazdı. Kültürel tanıtımın yanında 2002 yılında, Tunceli’de askerlik yaparak, Tunceli’yi, tanıma fırsatını bulmuşlardı. Merkezde, bir askeri birlikte görev yapmışlardı. Zaman, zaman, çarşıya inmiş. Şehri, insanını yakından görmüş. Tanımıştı.
   Vali olarak göreve başladığı kısa süre zarfında, Tunceli, hakkında, insanı, hakkında, izlenimlerini de merak etmiştik. Yalın bir ifade ile Tunceli’nin, ünlü doğasının yanında, kültürlü, insanıyla da muhatap olduğunu, kısa sürede, tanıdığı, olumlu izlenimler, edindiği, izlenimini veriyordu.’İyinin yanında, varsa kötüsü, toplumların oluşumundaki bir olgudur.’Diyordu.
    Atanan her yeni Validen, halkın beklentileri çok olur. Çünkü O,çocuklarından bir şeyler esirgemeyen, eşit davranan, Devlet Babayı temsil ediyordu. Devlet Baba kimliğini taşıyordur. Tunceli, küçük bir ildir. Aynı zamanda, ünlü büyük bir ildir. Doğasıyla, okumuş, kültürlü insanıyla, Alevi inancının, kültürünün, başkenti olması ile ünlü, çağdaş, bir kenttir.
    Sayın Valimizden isteğimiz, fabrikalarının, yeterli tarım alanlarının, üretim sektörlerinin, olmadığı ilimizde, istihdam sağlayacak projeleri, hayata geçirerek, gençlerimizin, yurt dışına kaçmasını engellemesidir. Gençlerimiz, çoğunlukla üniversite mezunu tahsilli kişilerdir. İşsizlik, çaresizlik, gençlerimize, başka ülkelere kaçmaktan başka çare bırakmamıştır. İlimiz, köylerimiz, adeta boşalmıştır. Bu kaçma nedeniyle iki milletvekili çıkaran ilimiz, nüfus kaybından, düşmesinden, dolayı, tek milletvekili çıkaran il konumuna düşmüştür. 
    Başarılı projeleri hayata geçirdiği bilgisini aldığımız, Sayın Valimiz, bize umut vermişti.Hayata geçireceği,yararlı,güzel projeleri, Tunceli, tarihine yazdıracağı, izlenimini, vermişti. 
    Sayın Valimize de, Tunceli Halkın da, hayırlı olsun.
    Başarılar, dileriz.
 

Bu yazı toplam 4130 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim