• BIST 10895.25
  • Altın 2507.506
  • Dolar 32.2119
  • Euro 34.9305
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 13 °C

ÜNİVERSİTEMİZİN YENİ REKTÖRÜ

Fikri TAŞ


     MUNZUR Üniversitemize, yakın zamanda atanan yeni Sayın Rektörümüze,’ hoş geldiniz. Hayırlı olsun demek,’ tanışmak için Milletvekilimiz Hasan Göyüldar, emekli Öğretmen Hüseyin Tunçla, ziyaretine gittik. Makamında misafirleri olduğu gibi özel kaleminde bekleyen misafirleri de vardı. Ziyaretçisi çoktu.
    Sıcak bir karşılaşmaydı. Ismarlanan çaylarımızı yudumlarken, Sayın Rektörümüzün, Üniversitemiz için düzenlediği, projelerini, planlarını merak ettik. Biz sordukça Sayın Rektör, düzenlediği projeleri, Yapmak istediklerini, güvenli bir ifadeyle anlattı. Bizlerde, ilgiyle, merakla izledik. Dinledik.  
    Sayın Rektörümüzün, göreve başladığı ilk günlerde, Üniversitede düzenlediği senato toplantısında, üniversitemizle ilğili sergilenen, üzücü, yıkıcı tablo karşında ağlayacak kadar üzüntü duyması, gösterdiği tepki, duyarlılık, devlet, adamlığına, bilim adamına, yakışır tarafsızlıkla, gözlemlemesi, paylaşması, bizi üzdüğü kadar, sevindirdi.
    Fabrikası üretim, istihdam alanları olmayan, ilimizde Kurulan Üniversite, bizim, Tunceli Halkı için istihdam sağlayacak, büyük bir fabrika olmalıdır. Aynı zamanda MUNZUR ismini taşıyan, ülke çapında ünlü büyük bir eğitim kurumu olmasıydı. Bu umutla beklentiyle, kurulan Üniversitemiz, umutlarımızı, beklentilerimizi yeterince karşılamamış olsa da, Üniversitemiz, eğitim kültür, istihdam, yuvası olarak, Tunceli Halkının önemli ortak bir değeridir.
    Sayın Rektörümüzün tespitlerine, açıklamalarına göre, Üniversitenin içinde yüksek okulların, bölümlerin, olduğu toplam birimlerin  % 60 şını kapatmışlar. Kapatılan birimlerde çalışanlar, Tunceli’den uzaktaki şehirlerinde, evlerinde, oturarak aylık ücretlerini almayı sürdürmüşler. Bu büyük soygunu yaptıran, gören, üniversite yetkilileri, onlarla ortak seyretmişlerdir.
   Yapılan büyük bir soygundur. Sayın Rektörümüz, gereğini yapmalı, haklarında yasal işlemleri başlatmalıdırlar. Kapatılan, bölümler, okullar, bilim yuvasında işlenmiş, büyük bir kayıptır. Tunceli Halkına, MUNZUR Üniversitesine yapılmış en büyük kötülüktür.
    Sayın Rektörümüz,%60 kapatılan üniversitemizi tekrar, bütün birimleriyle, yüzde, yüz, açık, bilimsel eğitimini sürdüren, başarılı bir üniversite konumuna getirmek için, hazırlamış, olduğu projeleri bizimle paylaştılar. Hazırladığı projeler, çok kültürlü, bilimselliği temel almış, bölgesel, kalkınma odaklı, istihdam sağlayıcı, yöresel kalkınmada, payı olan projelerdi. Hazırladığı projeleri, Başta Valilik olmak üzere, resmi devler kurumlarının, ortak destekleri ile hayata geçirmeyi hedeflemektedirler.
   Sayın Rektörün, üniversite tercihlerini yapanlara, MUNZUR Üniversitesini, tercih etmeleri için yaptığı çağrıda, Tunceli insanının, kültürel zenginliğini, kitap okuma alışkanlığını, bozulamamış coğrafyasını, biyo bitki çeşitliliğini, sosyal yaşamını, sağlıklı sularını, doğal gıdalarını, ,kültürel çeşitliliğini, kültür sanat etkinliklerini sıralaması, özel övgülü kılması, Sayın Rektörün, Tunceli’ye,  bakışının, güzel bir resmiydi.
   Sayın Rektörün, Hayata geçirmek istedikleri projelerin İçinde Sayın Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğancın kurduğu, NERDE KALMIŞTIK Projesinden,35 yaş üstü 85 orta öğretim mezunu bayanı, yöresel ürünleri yetiştirme projesi kapsamında üniversitemize kabulü,
    Sayın Rektörün gülümseyerek müjdelediği, Amerika da yapılan bir araştırmada, Narkozun, elde edildiği bitkinin Tunceli Coğrafyasında da yetiştiğinin müjdesiydi. İsmini açıklamadığı bitkiyi üniversitemizin bahçesinde görmüş. Kimsenin tanımadığı, bitkiyi, hemen tanımış. Koruma altına aldırmışlar. Darı tanecikleri kadar küçük, beyaz renkli Tunceli coğrafyasında bolca yetişen bu bitkiyi pazarlayarak büyük bir kazanç elde edebilirlermiş.
  Sağlık bilimleri için gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade eden Sayın Rektör, Sağlık konusunda bilimsel donanımlı Munzur Üniversitesi mezunlarını topluma kazandırmanın, istihdam etmenin çabası içinde olacaklarını söylüyorlardı. Sayın Rektörümüz, Aynı zaman ünlü DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNÜN üyesi imiş.
  Sayın Rektörümüz, kendisine, yöresine, ülkesine ve insanlığa faydalı olmak için yere sağlam basan, dünyaya açılabilen, Munzur Üniversitesi mezunlarını, yetiştirmenin çabası içinde olacaklarını söylüyordu.
   Sayın Rektörün, hazırladığı, buraya sığdıramadığım projeleri içinde, Üniversiteyi büyütmek, üniversitede, olmayan, Turizm fakültesi, tıp fakültesi gibi bölümleri, kurmak, kapatılanları yeniden açmak, MUNZUR Üniversitesini, ülke çapında tercih edilen bir üniversite yapmaktır.
    Birikimli, kültürlü, pozitif enerjili, güler yüzlü, Tunceli, Tunceli insanı hakkında, inançları hakkında, ön yargıları olmayan, pozitif bakışlı Sayın Rektör, bizi şaşırttığı kadarda heyecanlandırdı. Sevindirdi.
    Kendileriyle tanıştığımıza çok sevindik.
    Sayın Rektörümüz, Munzur Üniversitemize, Tunceli’ye, hayırlı olsun.
       
  
     
    
     
   

 


   

Bu yazı toplam 3356 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim