• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • Tunceli 29 °C

TESADÜF OLMADIĞI

Fikri TAŞ


    DERSİM Tarihine geçecek bu sözü, Sayın Valimiz, kurulan GÖNÜL KÖPRÜSÜNDEN geçip DERSİMİ ziyaret eden GENÇLİK SPOR Bakanı ile beraberindekilere hitaben yaptığı konuşmada söylemişti.
   TUNCELİDE eğitim öğretimde, yakalanan büyük başarıyı, ülke çapındaki birinciliğini, bu ünlü sözüyle ifade etmişti.’Eğitim öğretimdeki başarının TESADÜF olmadığını, Tunceliyi bütün değerleri ile yakından tanıyan yerli başarılı eğitimcilerle, öğretmenlerin, gerçekleştirildiği gerçeğiydi.
   Ulaştırma Bakanlığı döneminden tanıdığımız, Tunceli’yi seven, Tunceli için yararlı yatırımların, projelerin, gerçekleştirilmesini isteyen, Tunceli Halkı ile gönül bağı olduğuna inandığımız, Sayın Başbakanımızın, yaklaşık 14 bin öğretmenin, teröre, yardım yataklık suçlaması ile görevlerinden açığa alınabileceği açıklaması,ülke çapında,14 bin öğretmenin, yanında 10 binlerce yakınını,100 binlerce öğrenciyi, velisini, korkutan, telaşlandıran, bir açıklama oldu.
   Bunun işleme konulması,100 binin çok üstünde insanın, yargısız, mahkemesiz, bakanlık emri ile cezalandırılması olacaktır. Bu işlem Askeri darbeler, sıkıyönetimler, olağan üstü hal dönemlerini yaşamış Cumhuriyet tarihimizde, görülmediği gibi dünyanın hiçbir hukuk devletinde görülmemiş, görülmesi mümkün değildir.
  Sendikalar, hukuk devletinin olmazsa olmazlarındandır. Temel değerlerinden biridir. Hükümet uygulamalarına muhalif eden, hükümete yakın olmayan sendikaların, yöneticilerini, üyelerini, olağanüstü hal yönetiminde, suçlamak, cezalandırmak, hukuk devleti ile bağdaşmaz.
  Teröre yardım yataklık yapanlar, terör faaliyetlerine katılanlar, yasaların ön gördüğü cezalarla cezalandırılacaklarsa. Buna, bakanlık değil, hukuk devletlerinin temel varlığı olan bağımsız mahkemeler karar vermelidirler.
  12 Eylül askeri darbesi yapılmıştı. O günün Milli Eğitim Bakanlığı, solun ağırlıklı olduğu ile TUNCELİ’YE, gereğini yapmaları için 10 ‘un üstünde müfettiş göndermişti. Ön yargılı gelen müfettişler, Tunceli’de, Tuncelili öğretmenleri cezalandıracaklardı. Sürgüne tabi tutacaklardı.
   Darbe sonrası il valiliğine emekli General, TUNCELİ tarihinde TUNCELİLER, tarafından saygı ile anılan, unutulmayan,3 bin TUNCELİLİNİN, Seyitli köprüsüne kadar giderek uğurladığı HAKKI BORATAŞ atanmıştı. Müfettişlerin geldiğini öğrenen HAKKI Paşa, müfettişleri, akşam yemeğinde ağırlar. Onlara o ünlü konuşmasını yapar.’Herhangi bir öğretmenin sürülmesi yer değiştirmesi için her hangi bir işlem yapmaya kalkmayınız. Suç işlemiş bir öğretmen varsa, burada mahkemelerde var. Devlette var. Cezalarını biz veririz. Eğitim öğretimin aksamasına, bozulmasına, izin veremem.’Demişti.
  Müfettişler, öğretmenler hakkında herhangi bir işlem yapmadan ANKARAYA dönmüşlerdi.
  BORATAŞ, sonrası TUNCELİNE vali olarak atanan, emekli General Tunceli Halkı tarafından, kötü bir anı olarak anılan KENAN GÜVEN, gelir gelmez,400 öğretmenin sürgününü çıkarmıştı. İktidardaki partililerin tepkisi üzerine bakanlık sürgünleri iptal etmişti.
   Eğitim öğretimde büyük bir başarıyı yakalamış TUNCELİDE, bu başarıda büyük payı olan öğretmenleri cezalandırmak, görevinden almak yakınları, çocukları yanında 10 binlerce öğrenciyi de, ailelerini de cezalandırmak olacaktır. Bu tarihe büyük bir kıyım olarak geçecektir.
  Bu kıyıma, Devlet adamlığı kimliğini taşıyan, öğrenci velisi olan Sayın Valimizin, Valilere hitabında ısrarla hukuk devleti vurgusu yapan, hukukun dışına çıkılmasına izin verilemeyeceğini ifade eden, Sayın Başbakanımızın, hukuka uygun olmayan bu uygulamaya, izin vermeyeceklerini umuyoruz. Bu hukuk devletini yücelteceği gibi hukuk devletine olan güveni de pekiştirecektir.
  Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi,
   AT İZİ, İT İZİNE KARIŞTIRILMAMALIDIR.

Bu yazı toplam 3937 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim