• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

SİHENK PARKININ AÇILIŞINDA

Fikri TAŞ
 Açılışını merakla beklediğimiz şehrimizin en büyük, parklarından SİHENK Parkının açılışına, bir önceki yazımda söylediğim gibi torunlarımı, DENİZ’İ, RUŞVER’İ, ARYA’YI alarak gittik.
  Park ve çevresi tam bir şölen alanıydı. Park, bin bir çiçekle bezenmiş bir çiçek bahçesi gibiydi. Renkli giysileriyle çocuklar, anneleri parkı çiçek bahçesine çevirmişlerdi. Çocukların sevinç çığlılıkları parkı bir başka renkli kılmıştı.
   Çocuklar için kurulan oyun alanları, oldukça çoktu. Yoğun katılıma rağmen, kısa sürede bütün çocukların kurulu oyun eğlence aletlerinden, yararlanmalarına, sıra geliyordu.
  Açılış için düzenlenen alanda dolmuştu. Katılım, büyüktü. Vali Beyin katıldığı açılışa İlin kurum müdürleri, çok sayıda vatandaş katılmıştı.
  Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Belediye başkanı, başarmanın mutluluğunu sergiliyordu. Her zaman yaptığı güzel anlamlı dolu konuşmalarından birini daha yaptı. Parkların şehir yaşamı için önemini vurguladı. Çocukların, engellilerin yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin önemini vurguladı. Şehrin bütün mahallelerine spor alanları, parklar, kurduklarını, yenilediklerini haklı bir övünçle anlattı. 
   Şehrin önemli, değerli alanlarını, ticaret alanı yapmadıklarını, eşe dosta getirim alanları olarak düşünmediklerini, halkın hizmetine sunduklarını tarihi bir gerçekle dile getirdi.
  11 Bin metre kerelik bir alana kurdukları parkı 11 Bin bitki türüyle zenginleştirdiklerini, süslediklerini anlattı.
  Başkan katılımcılara, Türkçe, Kürtçe teşekkür ederek halkı selamlayarak kürsüden ayrıldı.
  Kürsüye çıkan Sayın Valimiz, her zamanki mütevazı davranışı ile mikrofonu eline alıp, hak ettiğine inandığı Belediye Başkanını, ikinci kez alkışlayarak, alkışlatarak, başladığı güzel anlamlı, sade konuşmasında, parkın yapımında, kurumunda payı olan herkese teşekkür etti. Şehrin imarında, kalkınmasında payı olan, herkese, hatta bir tek çivi çakana destek olacaklarını söyledi.
  Tunceli’nin kalkınması, imarı için hazırlanan yatırımlar için 600 milyonluk(eski parayla 600trılıyon) ödenek sağladıklarını, ilin sorunlarını hep birlikte el ele vererek çözeceklerini ifade eden Sayın Valimiz, bütün bunların barış içinde, huzur güvenlik içinde daha kolay olacağının altını çizdi. 
  Küresel ısınmanın yaşamı tehdit ettiği günümüz dünyasında yaşama nefes aldıracak şehirlerin, akciğerleri sayılacak parkın açışlı coşkuluydu. Devletin önemli kurumlarının başları, bir araya gelmiş,şehrin kalkınması için el ele vereceklerini dile getirmişlerdi.. Bu sevindirici, güven verici, beklenen bir görüntüydü.
  Şehrimize nefes aldıracak çocuklarımızı, oyun, spor alanları ile tanıştıracak,11 bin bitkiyle süslü park,
  Şehrimize hayırlı olsun.
  Belediyeyi, bu güzel projesinden dolayı bir kez daha kutluyorum.


       Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 1509 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim