• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

ŞEHRİMİZİ SÜREKLİ GÖZETLEYEN 72 GÖZ

Fikri TAŞ

  Çağımız teknolojisi o kadar hızlı o kadar dev adımlarla gelişiyor ki; halkın deyimi ile ona yetişmek onu getirdikleri ile algılamak tanımak çok zor.
  Bunun bir örneğini de MOBESE kameralarının açılış törenine çağrıldığımız Emniyet Müdürlüğünde gördük.
  Misafirlerini sıcak güler yüzle karşılayan Emniyet Müdürü, başarmanın rahatlılığı içindeydi.
  Açılışa Sayın Valimizin yanında, Üniversitemizin Rektörü, kurum müdürleri, biz gazeteciler katılmıştık. Hoş geldin ikram sonrası alındığımız KGYM (Kent Güvenlik Yönetim Merkezinde) Emniyet Müdürü kurulan teknoloji harikasının başına geçerek anlattı.
   Tunceli şehrinin hemen hemen hareketli bütün sokakları girişleri çıkışları gözlerimizin önündeydi. Onlarca ekran sürekli değişerek Tunceli sokaklarını gözler önüne seriyordu. Oturduğunuz yerden sokaklarda neler olup bittiğini görebiliyordunuz.
   Emniyet Müdürü sürekli değişen onlarca ekranların önünde anlatmaya devam ediyordu. Kameralar merkezden yönlendirilecek şekilde 360 derce dönerek bulunduğu yerde bütün çevreyi gözetleyebiliyormuş.
   Aynı zamanda istihbarat ve iletişimle koordineli olarak çalıştıklarından bir olay için 155’i arayan vatandaşın verdiği bilgi üzerine olayın geçtiği yer anında kamera gözetimine alınmakta olay hakkında sağlıklı ayrıntılı bilgi alınarak oraya yönlendirilen ekipler bilgilendirilerek olaya anında müdahale edilmektedir.
  Uygar ülkelerde insanlar tanık oldukları olayları vukuatları gönüllü olarak ilgililere iletip tanıklığa gönüllü olarak giderlerken ülkemizde insanlarımız bunu yapmaz. Soruşturmalardan mahkemelere gidip gelmelerden, karakollarda bekletilmekten olaylara karışan taraftarlardan feodal yakınlıklardan korkularak yapılmaz.
  Şehrin 72 gözlü kameraları, tanıkları bu yükten kurtarıyor. En sağlıklı delil olan kamera görüntüleri, en güvenilir tarafsız tanık olmaktadır.
  Vatandaşın ‘namahrem görüntülerimiz’ endişelerini dikkate aldıklarını, ifade eden Emniyet Müdürü buna izin vermeyeceklerini kamera görüntüleri üzerinde örnek vererek gösterdi.
  Şehri, sokak sokak 24 saat izleyen göz sayısını (kamera sayısı) artırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyen Emniyet Müdürü ‘İlimiz Halkının güven, içinde yaşamasını sağlamak için 24 saat görevimizin başında şehrimizin gözü kulağı olacağız.’ dedi.
   İleri teknoloji ürünü 72 kamerayla KGYM kuran, Emniyet Müdürlüğü yetkililerini kutlayan Sayın Valimiz ‘Mobese kameraları ile kurulan güvenlik Merkezi, kentimizi güvenli kıldığı gibi olaylara tanık oldukları halde tanıklık yapmayanları da bu yükten kurtarmış olacaktır.’ diyerek sürdürdüğü konuşmasında, kamerasız yaşanan acı bir olayı örnek vererek kurulan bu merkezin şehrimizi güvenli kılacağını hayırlı olacağını ifade etti.
 Açılışta hazır bulunan, KGYM’ merkezini, ileri teknoloji ile donatan firma temsilcisine, Üstünde Tunceli haritası işlenmiş bir plaket verilerek tebrik edildi.
   Açılış sonrası çıktığımız sokakta kameralarla izlendiğimiz aklımıza gelince, gözlerimiz bizi izleyen gözleri aradı.
 

   Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1053 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim