• BIST 10895.25
  • Altın 2506.447
  • Dolar 32.1743
  • Euro 34.9272
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 16 °C

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE MÜJDELİ HABER

Fikri TAŞ

 
   Hastanemizden, başka illerin, hastanelerine, hasta sevki, en çok ANJU yapılması gerekli olan hastalar, olurdu. Başka illere, sevk edilen hasta, çok perişanlık çektiği gibi, yakınları, ailesi de gidip gelmeden maddi kayıplarından dolayı sıkıntı çekerlerdi. Zaman kaybının yanında, maddi olarak ta mağdur olurlardı. Kayıpları olurdu. Bunun örneğini yaşayanlarından biride bendim. Anju olmam için Elazığ üniversitesi hastanesine sevk edilmiştim. Ailemle birlikte 5 günümüzü almıştı. Maddi, manevi kayıplarımız olmuştu.
   İlimizin tek, önemli sağlık kurumundaki bu eksiklikleri zaman, zaman, köşemde dile getirmiştim. Bu mağduriyetleri yakından gören, tanık olan ildeki sağlık yetkilileri, Valilik, Sağlık Müdürlüğü, Hastane Baş Hekimi, İktidar Partisinin AKP il Başkanı, SERCAN Bey, eski sağlık Müdürümüzdü. Çabaları, bakanlıktan ısrarlı talepleri sonucu, Anju için gerekli cihazlar Bakanlık tarafından hastanemize gönderilmişti. Anju yapacak, Uzman doktorların yanında Anju yapacak ekipte, gerekli eğitimden geçirilerek, hastanemizde Anju yapılmaya başlanmıştı. Bu, çok önemli bir eksikliği gidermişti, Anju yapılması gereken hastaların, il dışına sevk edilmelerini önlemişti. 
     Sağlık Müdürlüğünden telefonuma bir mesaj gelmişti. Sağlık Müdürlüğü, mesajında, beklenen yeni bir Müjdeyi vermişti. Hastanemize, son teknoloji donanımlı, EMAR MR cihazı gelmişti. Bir haftalık süre içinde eski MR cihazı kaldırılarak, yerine yenisi hizmet verecek şekilde monte edilip, konulacakmış.  
     Sağlık Bakanlığı, Genel Müdürlüğü tarafından alım yapılan Siemens marka cihaz, Türkiye’nin en geniş Gantry açıklığı olan, 70 cm yüksekliğinde,250 kilo ağırlığındaki hastayı, taşıyabilecek, geniş,10 farklı bobin ile vücutta, eksik bir bölge bırakmadan, çekim yapabilen, teknoloji harikası bir cihazmış. Hastaların, korkmadan girip çekim yaptırabilecekleri, geniş bir cihazmış.
   ,Hastanemizin Baş Hekimi, modern MR cihazını beklediklerini yakın bir zamanda geleceğini, daha önceleri bana ifade etmişlerdi. Köşemde, bu müjdeli haberi dile getirmiştim. 
   Kilolu yakın bir arkadaşım vardır. Geçen yıl, tahlilleri için EMAR çektirmesi gerekiyormuş. Bizim hastanedeki EMARA sığmadığından, çekim için ta Ankaralar gitmişti. Özelde çektirmişti. Gidiş, geliş Bir sürü maddi, kaybı olmuştu. Yorulmuştu.
    EMAR MR, hastalıkların kesin tespitini yapan çok önemli, bir sağlık cihazdır. Eskisi, dar ve kapalı, boğulma, hissi verdiğinden, hastalar girip çekim yapmaya korkarlarmış. Kilolular, sığmadıklarından girmezlermiş. Yeni cihazımızla, bütün bunlar aşılmış. Oldukça geniş, yüksek, korku vermeyen modern bir cihazmış.
    Kilolu arkadaşım gibi, çekim yaptırması gerekli hastalar, bundan böyle Ankaralara, gitmeyeceklerdir. 
   Temininde, getirilip kurulmasında, payı olan herkese, Tunceli Halkı, adına,
    Çok teşekkür ederiz. 
    
   
   

Bu yazı toplam 3368 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim