• BIST 10895.25
  • Altın 2506.967
  • Dolar 32.1861
  • Euro 34.95
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 25 °C

PİKNİK ALANLARININ YASAKLANMASI

Fikri TAŞ


    Hafta sonuydu. Sayın Orman İşletme Müdürü ile birlikte gazete yerimde sohbet ediyorduk, Ormanlarımızdan, sorumlu, Sayın Müdüre, ’Piknik alanlarının yasaklanması, ormanlarımızı, korumak için alınmış bir karar mı?.’Diye sordum. Çok güzel bir sorunun muhatabı olmanın verdiği keyifle, üstüne basa, basa, EVET.’Dedi. ‘Hocam siz, bu ilde sürekli ikamet etmiş birisiniz. Geçmiş yıllarda, ormanlarımızda, piknik alanlarımızda, piknik yapanlar, avlananlar, tarafından çıkarılan yangınlarla, çok büyük orman kayıpları, acılar, yaşandığını çok iyi bilirsiniz. Bunların tekrar yaşanmaması için Sayın Valimiz, duyarlılık göstererek, zaman kaybetmeden, ormanlarımızı, doğamızı, içindeki zenginlikleri, korumak için bu tedbiri aldırdı. Doğamız, iki ünlü nehri ile zengin, doğa güzellikleriyle, türleriyle, piknik, yapmak için çok zengin bir coğrafyadır.’Dedi.
  Devam eden Sayın Müdürümüz,’İlimiz doğası ile inanç mekânları ile ilgi çeken bir ildir. Dolayısı ile de ziyaretçisi piknik yapmak isteyenleri çoktur. Özellikle son yıllarda, ilimiz adeta ilgi odağı oldu. Ziyaretçisi çok oldu. Hafta sonları yapılan piknik alanlarını gezdim. Gördüğüm manzara beni çok üzmüştü. Piknik yapılan alanları, piknik yapılan yerleri, atıklarla, kirlilikle, adeta kaplanmış halde gördüm. Bu kadar sorumsuz, gerekli duyarlılığı göstermeyen piknikçiler, ateşi söndürmeden de gidebilirler. Hatta içtikleri sigaraları söndürmeden otların arasına atıp yangınlara yol açabilirlerdi. Sayın Valimiz, ormanlarımızı, çevremizi, doğamızı, korumak için bu yasaklama kararını aldılar.
   Devam ederek,’ Şehre çok yakın iki adımlık mesafede Pülümür suyunun kıyısında, Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğüne ait ÖRENÖNÜ Tabiat Parkı var. Piknik ihtiyacını karşılayacak,çok büyük bir alan.100 000 metrekarelik, ulaşımı, çok kolay bir piknik alanı.. Piknik yapmak için, ideal, harika bir yer. Çocukların rahatlıkla oynayabilecekleri, koştura bilecekleri, ailelerin rahatlıkla piknik yapabilecekleri güzel bir tabiat parkı. Bu parktan, halkın, piknik yapmak isteyenlerin, haberleri olsun, piknik yapsınlar, Diye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, şehrin girişindeki ünlü MAMEKİ Köprüsünün, çıkışına, büyükçe bir yazılı levha Asmışlar. Yazılı levhada, ÖRENÖNÜ TABİAT PARKINA gitmek isteyenler, yönlendirilmekte, aynı zamanda böyle bir parkın var olduğu, bilgisi verilmektedir. Milli Parklar Şube Müdürlüğü, parkı, cazip hale getirmek için Valiliğinde destek ve yardımları ile gerekli çalışmaları, yapmaktadır.’Dedi.
   Sayın Müdür, anlatmaya devam etti. ‘Bu yıl yaşanan aşırı sıcaklara rağmen ormanlarımıza zarar verecek yangınların çıkmasına izin vermedik. Kamuoyunun bilgisi olmadan çıkan yangınlar, anında yangın söndürme ekiplerimiz tarafından söndürüldü.
   112 Çağrı Merkezi, iyi ki var. Onların iletişimi ile anında haberdar olmaktayız. Yangın için, Orman İşletme Müdürlüğü olarak her türlü hazırlıkları yapmışız. Bir tane olan Yangın söndürme aracı ARAZÖZÜ, iki yaptık. Çıkacak yangında anında orada oluruz. Büyüyüp yayılmasına, çevresine zarar vermesine, izin vermeyiz.’Dedi.
   Sayın Müdürümüzün dediği gibi, çağrı merkezi iyi ki var. Devletin emniyet kurumlarının, ortaklaşa sorumluluk görev, alanında olan, acil vakalarda, acil sağlık vakalarında, haberdar eden, iletişimi sağlayan, çok önemli bir kurumdur. Onunla, insanlar, kendilerini güvende hissetmektedirler, İyi ki varlar.
   Sayın Orman İşletme Müdürümüz, iyi ki hafta sonu, bizi ziyarete geldiler. Ormanlarımızın, içlerindeki zenginliklerin, emin ellerde olduğu, güvencesini, bizzat kendilerinden duyduk.
   Kendilerine teşekkür ettim.
  
   

 

Bu yazı toplam 2941 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim