• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 33 °C

PAZARYERİ AÇILDI

Fikri TAŞ

   Belediye Başkanlığı tarafında yapılan, yaklaşık bir milyon yedi yüz bin liraya mal olan iki katlı, oto parklı, 4000 metre karelik pazar Yeri açıldı.
   Açılışa katılım büyüktü. Belediye Başkanları, Valilik adına Vali yardımcısı, Sanayi Ticaret odası başkanı, üyeleri, Esnaf Sanatkârlar odası başkanı, İl Genel Meclis üyeleri, çok sayıda davetli vatandaş katılmıştı.
  Açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul,’köylümüz, yerli üreticilerimiz, dar gelirli halkımız için ihtiyaç olan, hijyenli, korunaklı, oto parklı, iki katlı bu yeri halkımızın hizmetine açtık. Kadınlarımıza, el emeği ürünlerini pazarlamaları için yer ayırdık. Engellilerimizi de unutmadık. Onlar için de yer ayırdık. Halkımıza hizmet etmeyi, daha ileri boyutlara taşıyarak sürdüreceğiz. Bu tesisin kurulmasında emeği payı olan geçmiş belediye başkanlarına teşekkür ediyorum. Halkımıza hayırlı olsun.’Dedi.
   Valilik adına açılışa katılan, anlamlı güzel bir konuşma yapan Sayın Vali Yardımcısı, OLGUN VALİ, DERSİM Belediyesine, DERSİM Halkına daha iyi şartlarda hizmet sunacak bu tesisi yaptıkları için teşekkür ediyorum. Diyerek başladığı konuşmasında,’DERSİMDE yaşayan, hepimiz DERSİMLİYİZ. Hep birlikte DERSİM için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Ürünlerini satacak esnafımıza köylümüze destek olacağız. Alıveriş yapacak farklı yerlerde olsa burada alışveriş yapmanın anlamı, amacı, farklı olacaktır. Esnaflarımızın ürünlerini pazarlaması için katkı sunmamız gerekir. Kadınlarımız içinde yer ayrılması, ayrıca önemlidir. DERSİM Halkına hayırlı olsun.’Diyerek sıcak, samimi bir yakınlık sergiledi. İlin iki büyük kurumunun, dialoğu, dayanışması, özlenen, açılışa düşen önemli bir kareydi.
  Kalıcı, donanımlı, korunaklı bir Pazar yeri, köylümüz, yerli üreticimiz, dar gelirli halkımız için büyük bir ihtiyaçtı. Köylerimizin yeniden şenlendiği, tarım ve hayvancılıkta gözlenen gelişmeler, yerli üretimin giderek artması, organik tarımdaki gelişmeler, dış illerin ürünlerine bağımlı manavlarımızın, yerli üreticilerimizin ürettiği ürünleri yeterince sahiplenmemeleri, köylünün ürettiği ürünü pazarlayamaması, Pazar yerini, büyük önemli bir ihtiyaç haline getirmişti.
   Bu ihtiyacın giderilmesi için köşemde zaman, zaman, buna yer vermiş, bir önceki belediye başkanlarımız nezdinde sık, sık bu önemli, konuyu, ihtiyacı, dile getirmiştim. Yine bir gün, bu konuyu açtığım Pazar yerinin yapımcısı, mimarı, EDİBE Başkan, gülerek,’Hocam bilginiz olsun, Pazar yeri projemiz tamam, projeyi hayata geçirip köylümüzün, halkımızın hizmetine açacağız.’Demişti.
  Açılışı yapılan Pazar yerini gezerken, köylümüzün ürettiği ürünlerin, kadınlarımızın el emeği göz nuru yaptıkları ürünlerinin sergileneceği, pazarlanacağı, Pazar yerini hayal ettim. Bir panayır gibi şenlik olacaktı. Ürettiği ürünlerin başında oturan köylü tanıdık yüzlerle, hal hatır, hoş beş sohbetler, bağlarımızdan, bahçelerimizden gelen organik ürünlerle, sıcak bir buluşma, gerçekleşecekti.
  Aradığımız organik, pekmezi, dutu, yaşı, kurusu sebzeyi, her türlü organik meyveyi çökeleği, peyniri, cevizi, yumurtayı, tavuğu, hindiyi, orada bulacağız.
  Dar gelirlimiz, ihtiyacı olanları orada daha uygun daha ucuz alarak geçinmekte zorlanmayacaktır.
  Son yıllardaki belediye yönetimlerinin başarılı hizmetlerine bir yenisinin eklendiğine tanık olduk.
  Pazar yerinin kurucusu, mimarı EDİBE Başkanın, açışlışta olmayışı, güne düşen önemli bir kareydi.
  Hayırlı olsun.

  
   

Bu yazı toplam 1610 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim