• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

ÖVÜNDÜĞÜMÜZ PERTEK TERMAL TESİSLERİ

Fikri TAŞ

    Daha önceki yazımızda örnek bir köy olarak tanıttığımız, CORAVAN Köyünden Selahattin ŞEREFOĞLU adlı bir Dersimli iş adamı, Dersimliyim deyip, Dersimden uzak duran memleketine bir çivi bile çakmaktan kaçınan iş adamlarına örnek bir davranışla övündüğümüz PERTEK TERMAL Tesislerini kurmuş.
    Övündüğümüz bu tesisler, aydın kültürlü Dersim Halkının bir özlemi, bir beklentisiydi. Selahattin Bey bu eksikliğimizi, özlemimizi gideren güzel bir tesisi Dersim Halkına kazandırdı. İstanbul’da sahil kentlerinde onlarca turistik büyük tesisler, oteller kuran Dersimli İş adamları cenazelerinin geleceği Dersim’e bir çivi bile çakmaktan hep kaçındılar. Parayı pulu bencilce yaşamayı, Dersime Dersim Halkına tercih ettiler. Onlar gibi olmayanlar Dersimli olduklarını cenazelerinin bir gün Dersime gideceğini unutmayanlardan Selahattin Bey Dersim Halkına, PERTEK TERMAL TESİSLERİNİ kazandırırken Dersimli İşadamı Kemal GENÇ, Pertek Yüksek Okulunun yine Dersimli bir iş adamı olan Kazım GÜNTAŞ bir ilköğretim okulunun yapımını üstlenerek, Yusuf CENGİZ İstanbul’daki çok büyük gelir getiren hastane hisselerini satıp Dersim’e yatırım yaparak bu korkak bencil iş adamlarına birer örnek oldular.
   Gidip görenler kalanlar tarafından övgüyle anlatılan bu güzel tesisi, çok istediğim halde ancak Pertek yüksek Okulunun temel atma törenine katıldığımda gezip görebildim. Ünlü Pertek virajları olmasaydı hafta sonlarını bu güzel tesisin, havuzlarında torunlarımla yüzerek geçirmeyi hep isterdim.
   Yıldızlı bir tesisisin olmazsa olmaz lüksüne, konforuna güzelliğini sahip Termal tesislerimiz, ününü çevre illere hatta bütün ülkeye, yurt dışına da yaymış olacak ki, ta oralardan her gün misafirleri hayranları gelirmiş.
    Adını termal kaplıca suyundan alan tesisisin, termal havuzlarındaki şifalı kaplıca suyu kaynağını gidip gördüğüm kilometrelerce uzaktan getirilmekte düzenlenmiş sağlıklı havuzlarda toplanarak hizmete sunulmaktadır.
    Son yıllarda faaliyete geçen Bingöl kaplıcaları henüz yokken 1970’li yıllarda, termal kaplıca sularından şifa bulmak için Mazgirt İlçemizin BAĞİN Kaplıcaları ile bize bölgemize yakın olan Diyarbakır ÇERMİK İlçesindeki kaplıcalara giderdik. Yeterli konaklama tesisleri olmayan sağlıksız koşullarda, ortamlarda şifa arardık. PERTEK TERMAL TESİSLERİ, modern konaklama tesisleri ile sağlıklı, temiz, romatizmal eklem rahatsızlıklarına, kronik kas ve kemik ağrılarına, egzama, sedef ve açık yara tedavilerine, ülser, sindirim, böbrek ve idrar yolları hastalıklarına, gut, bronşit, larenjit, sinüzit ve farenjit rahatsızlıklarına iyi gelen, tedavi eden övündüğümüz ilgi odağı kaplıca termal tesislerimiz, bu gün halkın deyimi ile ayağımıza kapımızın önüne gelmiş bulunmaktadır.
    15 Haziran 2010 tarihinde hizmete giren bu övündüğümüz tesis, baraj gölüne manzaralı feribot iskelesinin yanı başında kıyıya yakın, şehirlerarası ana yola sıfır, 446 bin metre kare alan üzerine kurulmuştur. 44 yataklı odası olan tesisisin 3 açık ve kapalı restaurantı, 4’ü termal 2’si yarı olimpik yüzme havuzu ve 2’si AGUA, olmak üzere 8 yüzme havuzu, saunaları, Türk hamamları, buhar odaları, masaj odaları 1200 kişilik organizasyon alanı, toplantı salonu, gezi teknesi, su sporları olan bir turizm kompleksidir. 
    Bu övündüğümüz tesisin her birimini bize refakat eden bir otel görevlisi ile tek tek gezdik. Her birimde her köşede öncelikle ilgimizi çeken, pırıl pırıl temizliği oldu. Halkın deyimi ile ‘Yağ döksen yalanacak kadar temizdi.’ Sürekli suyu yenilenen devir-daim yapılan havuzlar, berrak pırıl pırıldı. Çalışanları bir o kadar nezaketli misafirperverlerdi.
   Havuzlar yanlız otelde kalan müşterilere değil, girmek isteyen herkese her gün açıkmış. Günlük 25 TL. bedelle girilen havuzların dar gelirli halk için pahalı olduğunu söylediğimiz otel Müdürü, ‘İndirimli günlerimiz olduğu gibi kurum kuruluşlara guruplara her zaman indirimimiz promosyonumuz olmaktadır.’ dedi. Biz buna rağmen kurumların, kuruluşların elamanı olmayan sıradan halka da indirimli olması için ısrar ettik. Halka açık tesisimizin sahibi Selahattin Beyin sesimizi duyması halinde bir indiriminde halk için yapılması emrini vereceğini umuyoruz.
   Kişi başına bir gecelik ücreti ortalama 80 TL. olan otelin kalınan odalarından birine girdik. Oldukça geniş modern düzenlenmiş ferah bir odaydı. Sahil kentlerinde kaldığımız 5 yıldızlı otellerden farkı olmadığı gibi artısı da vardı.
   Henüz Yazın yaşanmadığı mevsimde, tesisin en üst katındaki kapalı havuzlar, açık havuzlar kadar aydınlıktı. Havuzlarda çınlayan çocuk sesleri bir müzik korosu gibiydi.
   Büyük restaurant salonu, toplantı salonları bu güzel büyük tesise yakışan büyüklükte güzellikteydi.
   Tesisin baraj gölüne bakan salonlarından baraj gölünün üstünde batan güneşin gölü renkli bir resim tablosuna boyamasını seyretmek, Nemrut Dağında güneşin batışını seyretmek, kadar seyrine doyulmaz bir manzaraydı.
  Umarız övündüğümüz PERTEK TERMAL TESİSLERİ, bir ilk olarak yeni ilklere örnek olur. Dersimli işadamlarının gözünü açar. Sahil kentleri Laleli Taksim yerine, Dersime çadır kurmalarını cenazeleri gelmeden kendilerinin Dersime gelmelerini sağlar.
   Bağları, bahçeleri bol kaynak suları ile ilgi odağı olan Pertek TERMAL TESİSLERİ ile bir o kadar daha ilgi odağı olmuş bir ilçemizdir.
   Darısı diğer ilçelerimizin başına.
   İletişim kurmak için:
   Tel:  +904286513334
           +905324930702
Faks:   +904286512494
    


Fikri TAŞ
   
    
    
  

Bu yazı toplam 3750 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim