• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

OTEL DEMİR’DE

Fikri TAŞ

    Şehrimizin öncelikle ihtiyaç duyduğu ikinci, Dersimin üçüncü yıldızlı otelidir. Şehrin merkezi yerinde tam ortasında kuruludur. Restoranında yemek yerken, şehrin tarihi HERGELEN Meydanını, oradaki renkliliği seyredebilirsiniz.

  Onlarca yıl süren çatışmalar, Güney Doğuda birçok kente büyük zarar verdiği, göçe yol açtığı gibi, Dersime de büyük zarar verdi. Köyler boşaltıldı. İnsanlar göçe zorlandı. Ülkede giderek büyüyen ayrışmalar, yaşamın büyük şehirlerde çekilmez hale gelmesi, göçü tersine çevirdi. Bu gün çatışmaların hız kesmeden sürmesine rağmen göç yaşanmadığı gibi tersine göç yaşanmakta, gidenler büyük ölçüde memleketlerine, Dersime geri dönmektedirler.
   Dersimden uzak, yurt içinde, yurt dışında yaşayan Dersimliler eskisi kadar Dersimden uzak değillerdir. Gelmeseler de gönülleri dersimdedir. Artık yazları, sahil kentlerinde değil dersimdedirler. Dersimlilerle ortak değerleri paylaşanlarında gönlünde Dersim vardır. Onlarda yaz tatillerinde, güvenli, özgür, çağdaş buldukları, ortak değerleri paylaşacakları özgürlüklerin kenti, doğa harikası, Dersimi tercih ederler.
   Dersim artık ilgi odağıdır. İlgi odağı olan Dersimin, DEMİR Otellerine ihtiyacı vardı. Dersimli kimliğini taşıyan iş adamlarına görev düşmüştü. Ne var ki, bencil egoist, korkak Dersimli iş adamları, Büyük kentleri, sahil kentlerini tercih ettiler. LALELİDE, sahil kentlerinde yüzlerce otel kurdular. Karı, bencil, geçici yapay güzellikleri Dersimin doğal kalıcı güzelliklerine tercih ettiler. Gelmediler. Ama öldüklerinde,'cenazelerimizi Dersime götürmeyin.' demediler.
   Demir ailesi onlardan biri değildi. Dersimden uzak, yabancı ülkelerde, gurbette olmalarına rağmen gönülleri Dersimdeydi. Emekleri karşısında kazanımlarını Dersimlilerle paylaşmak özlemleriydi.
   Dersim Halkının tanışmadığı, buluşmadığı, yüzlerce Dersimli engelliyi, Dersimlilerle onlar buluşturdu. Tanıştırdı. Onlar, Yurtdışında yüz binlerce Dersimliyi bir araya getirerek, Dersimli Engellilere kalacakları, tedavi olacakları, yaşamlarını daha kolay sürdürecekleri, donanımlı bir mekâna, rehabilitasyon merkezine kavuşturdular. 
  Dersim sevdalısı DEMİR AİLESİ, Kurmak istedikleri otellerini, Laleliye değil ihtiyacı olan Dersime kurdular.
  Çağdaş kültürel değerleri önemseyen DEMİR Ailesi, basın mensupları ile otellerinde bir araya gelmek, Tunceli'yi, otellerini, artılarını, eksilerini, konuşmak istediler.
  Davetlerini kırmayan basın mensubu arkadaşlar, Demir Ailesinin kurdukları DEMİR Otelinde misafiri oldular.
  Demir Ailesi, basın mensuplarını, otelin alt katındaki barında karşıladılar. Hal hatır sonrası çıkılan otelin restoranı, bir yıldızlı otele yakışır kalitede lükstü. Basın mensuplarına ayrılan masada yemek öncesi ikram edilen içkilerin yanında, sunulan mezeler, otelin lüksüne kalitesine yakışır çeşitteydi.
   Sıcak sohbette, Dersim Halkı ile birlikte açılışı henüz yapılmamış otelden çok, Dersimin, ülkenin, sorunları konuşuldu. Onların tanımı ile halkın gözü kulağı olan basın mensuplarından Dersimde olup bitenleri sordular. Biz, basın mensupları da, gurbetten, yurt dışından yeni gelmiş, otelin kurucu ve sahiplerinden, engellilerimiz için gerçekleştirilen rehabilitasyon merkezinin kurucularından Yusuf DEMİRDEN, yurt dışındaki gurbetçilerimizi, üye olmak istediğimiz Avrupa'yı sorduk.
  Yemekte sunulan, menüde, deniz ürünlerinin de yer aldığı yemeklerin, daha önce tanıdığımız, kaldığımız, beş yıldızlı otellerden, eksiği yok, artısı vardı. İçli köftesi, bir başka lezzetliydi. Mevsim salatası, salatanın en güzel örneğiydi. Dersim kimlikli mutfağın baş aşçısı, yalnız Bolu'dan değil, Dersimlilerden de aşçıların aşçısının çıkacağı örneği gibiydi. Muharrem ayı sona ermesine rağmen, hala siyah giysilerini çıkarmamıştı. Otelin Müdiresi EYLEM Hanım, otel sahipleri ile birlikte, misafirlerini yalnız bırakmamıştı. 
  Yemek salonu kısa sürede dolmuştu. Güzel bir mekânda, lezzetli yemekler yemek isteyenler, DEMİR Otelini tercih etmişlerdi.
  Sahiplerinin dediği gibi OTEL DEMİR, yalnız onların değil, Dersimlilerin de otelidir. Ortak değerleridir. Dersimin misafirlerini ağırlamak için kurmuşlardı.
  Dersimli iş adamlarına örnek gösterdiğimiz, Dersim Sevdalısı Demir Ailesi, Dersimi, tercih etmişlerdi. Onlara yakışanını yapmışlardı.
  OTEL DEMİR, onlara, Dersim Halkına bir kez daha hayırlı olsun.
     
Fikri TAŞ
*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 2141 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim