• BIST 11451.71
  • Altın 5965.171
  • Dolar 42.6981
  • Euro 50.1457
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 5 °C
  • Tunceli 1 °C

ÖRNEK OLMALIDIR

Fikri TAŞ


   Valiler, Kaymakamlar, atandıkları il ve ilçeleri, devletin kanunları, yasaları çerçevesinde yönetmek, ilin, ilçenin, sorunlarını çözmek, halkın güvenliğini sağlamak, temel hak ve özgürlükleri korumak, ilin, ilçenin halkını mutlu etmektir.
   Bu görevlerini ildeki, ilçedeki devlet kurumlarıyla, belediyelerle, birlikte yapmaktadırlar. İli, ilçeyi, büyük ölçüde, yararlı, yararsız, etkileyen, büyük projeler, Ankara’dan, bakanlıklar, tarafından düzenlenir. Ünlü isimlere, müteahhitlere verilir. Valilerin, yönettikleri ile zararları olsa da bu ünlü büyük projelere karşı çıkmaları, engellemeleri kolay olmamaktadır.
   Hozat, Pertek arsındaki Dört köyü, etkileyen, zarar veren,4200 dönümlük kocaman bir alanı kapsayan TAŞ, kum,  maden ocağı projesi, köylere, çevreye, kutsal mekânlara, zarar verdiği için köylüler, karşı çıkmışlardı.
     İlimizi yöneten, sürekli halkla diyalogu, olan Sayın Valimiz, bu zararlı projeye karşı çıkan köylülerle, bir araya gelip, görüştüler. Projenin, çevreye büyük zarar verdiğini, köylülerle, paylaştılar. Projenin iptal edilmesi için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade ederek, başkentin projelerine karşı çıkacak,  tarihi ifadelerde, açıklamalarda, bulundular.’Millete rağmen, bir iş yapmak doğru değildir.’Dediler. ’Şehirle ilgili karar verme yetkisi bu şehrin insanlarına aittir.’Dediler. ’Millete rağmen iş yapmak doğru değildir.’Dediler.’Bu şehir ne istiyorsa yapılmalıdır.’Dediler.
   Bu sözler, başkentin, halka zarar verecek projesine karşı çıkan Bir Valinin örnek olacak sözleriydi.
  Halkın karşı çıktığı,ile,doğaya, zarar veren, projenin iptali için başkent Ankara’yla, görüşmeler yapan Sayın Valimiz, bu büyük zararlı, projenin, iptalini sağladılar.
    Bu ilk sayılacak, tarihe düşecek bir örnekti.
 PAZAR YERİ :
   Atatürk Mahallesinde belediyenin düzenlediği bir Pazar yeri vardır.Bu yer, halkın büyük ilgi duyduğu bir mekandır.Hayat pahalılığın, zirve yaptığı günümüzde,dar gelirlilerin,,yoksulların,emeklilerin,ihtiyaçlarını ucuz fiyatla alabilecekleri bir Pazar yeridir.Köylülerimizin ürettikleri doğal,organik ürünlerin, kendileri tarafından aracısız,pazarladıkları,bir Pazar yeridir.Halk Pazarıdır.Sağlıklı doğal organik,ürünlerin, satıldığı bir pazardır.
  Sayın Valimiz, eskimiş, ihtiyacı yeterince karşılamayacak duruma gelmiş, Pazar yerini, belediye olanakları ile yenilenmiş modern bir şekilde düzenleterek hizmete konulmasını sağlamışlardır. Gidip gördüm. Çok beğendim. İlimizin en ünlü alışveriş Merkezi unvanını, alacak kadar modern bir Pazar yeriydi. Gördüğümde, henüz pazarcılar, esnaf taşınmamıştı. Tezgâhlar, boş, onları bekliyordu. Çay ocağı da modern di.
   İlimize hayırlı olsun.
  MOĞULTAY  Mahallesinde SSK (Sosyal Sigortalar,Kurumunun, arsası üzerinde kurulu Pazar yerinin, önünden geçiyordum..Tanıdık,İki pazarcı, adeta koşarcasına geldiler.Yüzleri gülüyordu.’ Hocam,haberiniz olsun.Yerimizi sağlama aldık.Artık Atatürk Mahallesinde yeni yapılan Pazar Yerine gitmeyeceğiz.Vali Bey,bize,’yerinizde kalın..’Dediler.Sevinçliydiler.
  Bende Sevinmiştim. SSK Pazar Yeri, MOÜULTAY Mahallesine, canlılık,  veren, ilgi odağı, bir Pazar yeriydi. İlimizin tarihi mekânında, ünlü DERSİM Müzesinin, Ünlü SEYİT RIZA PARKININ, yanı başında, ziyaretçiler için ilgi odağı olan, ziyaret edilen, bir mekândır. Annelerimizin, ninelerimizin, giysisi, renk, renk asılı, Şalvarların, seyredildiği, satın alındıkları, bir Pazar yeriydi. Yerinde. Kalmasına, esnafın orada, kalmasına, onlar gibi bende sevinmiştim.
    Sayın Valimizin, Eski Belediye binasının çevresinde, konaklamış, yerli köy ürünlerini pazarlayan pazarcılara da  Moğultay Mahallesinde faaliyetlerini sürdürecekleri bir Pazar yerini, düzenletmeleri, nakliyenin, önemli bir yük getirdiği günümüzde, Moğultay Mahallesi, Halkına, önemli bir hizmet, hediye olacaktır.
 
     
  

Bu yazı toplam 159 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim