• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

ONU BİZDE ÖZLEYECEĞİZ

Fikri TAŞ

  Onunla, Musa SÖNMEZ’le Öğretmen vekilliği yaptığım 1964 yılında Ovacık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde tanışmıştım. Sıcak bir yakınlık göstermişti. Bugünkü kadar ulaşımın olmadığı, Tunceli’ye Hozat İlçesi üzerinden gelindiği yıllarda beni arabasına alıp Tunceli’ye getirmişti.
  Milli Eğitim Müdürlüğünde teknik elemandı. Eğitimde Köy okullarının ağırlıklı olduğu yıllarda Köy okullarının yapımı, onarımı, teknik kontrol olarak ondan sorulurdu.
  Tanıştıktan sonra sorunlarımı paylaştığım bir yakınım, olmuştu. Köy öğretmeni olduğum yıllarda bana hep destek olmuş istediğim köylere atanmamı sağlamıştı.
  Tunceli’ye yolum düştüğünde, misafiri olurdum. Sevinerek ağırlardı. Lokantalarda yakın dostları ile tanıştırır. İçkili sohbetlerde, birlikte olurduk. İçki içmeyi fazla sevmezdi. Arkadaşları ile bir arada olmak için içkiyi araç olarak kullanırdı. Otelde kalmama izin vermezdi. Evinde misafir ederdi.
  Çok sevildiğinden, iki seçim üst üste, Tunceli, Belediye Başkanlığına, aday olarak gösterildi. Kazanamadı.
  Tunceli, Merkeze, tayinim çıkınca, yakınlığımız dostluğumuz artarak sürdü. Birlikte soyadını taşıyan, BUTİK SÖNMEZ’İ, açtık. Bir kaç yıl sonra, Butik Sönmez’i bana bırakarak, ailece, İstanbul’a Taşındılar. Tekstil, inşaat sektöründe, faaliyet gösterdiler.
   Memleket, Tunceli, özlemine, fazla dayanamadı. Çıkıp geldi. Memleketine, İlçesi, Mazgirt’e, hizmet götürmek istiyordu. Belediye Başkanlığına aday oldu. Seçilerek Belediye Başkanı oldu. Beş yıl, belediyenin, sınırlı olanakları ile ilçesine, hizmet götürmenin yoğun çabası içinde oldu.
  İkinci, kez seçilmeyince, bütün çocuklarının, torunlarının, olduğu İstanbul’a dönmedi. Üç haneli köyüne döndü. Oraya yerleşti.
 Tedavi için gittiği, İstanbul dan dan, sevdiği DERSİME, tabut içinde geldi.
 Açı haberi duyan Dersim Halkı, onu karşılamak için yollara düşmüştü. Mazgirt İlçesi, sevenleriyle, dostlarıyla,  dolmuştu. Herkes onu kaybetmenin acısı içindeydi.
  Belediye Başkanlığı yaptığı sevenlerinin gönderdiği kara çelenklerle dolu binanın önünde, yapılan törende konuşan Mazgirt Belediye Başkanı, ‘Onun, hizmetleriyle, sevilen saygın bir kişi olduğunu, onu kaybetmenin acısı içinde olduklarını ifade ederek Ailesine, yakınlarına, Belediye çalışanları Mazgirt Halkı adına, baş sağlığı diledi.
  Dostları, sevenleri onu köyünde, çok sevdiği annesinin yanı başındaki kabrine defin edilirken de yanlız bırakmamışlardı.
  Onu düşündükçe, hatırladıkça hep o gülen insana güven veren yüzünü hatırlayacağım. O bir başka gülerdi. Yüzünde gözlerinde adeta sevgi gülleri açardı.
  Onu yanlız sevgili eşi, sevgili çocukları özlemeyecek, sevenleri bizlerde özleyeceğiz.
  Tanrıdan ona rahmet diliyorum.
  Hepimizin başı sağ olsun.
  
 

Fikri TAŞ

Bu yazı toplam 1053 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim