• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 24 °C

ÖĞRETMENİM

Fikri TAŞ

   24 Kasım, Öğretmenler günü, dünyadaki bütün insanlara, A.B C yi, okuma yazmayı, öğreten her dalda her konuda, insanları, bilgilendiren, eğiten, yetiştiren, diploma sahibi yapan, kültürlü kılan, Hazreti Âlinin, bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Dediği öğretmenlerin, günüdür.
    İnsanlığı, toplumu, eğiten, şekillendirenlerdir. Onunla, öğretmenle, insanlar, bilgi sahibi olurlar, Onların verdikleriyle, okuryazar olurlar. Profesör olurlar, Bilim Adamı olurlar. Doktor, olurlar. Hukukçu hâkim, avukat olurlar. Dahası bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olurlar. Ülkeleri yönetirler.
   Onlar, öğretmenler, insanların, yaşamda, en çok muhatap olduğu, birlikte zaman geçirdiği, yakınıdır. Dostlarıdır. Toplumu şekillendiren mesleklerin içinde en büyüğüdür. En kutsalıdır. En saygınıdır.
   Uluslar arası toplumda, Ögretmenler Günü,5 Ekimde kutlanırken, Ülkemizde, Öğretmenler günü,24 Kasım günü kutlanmaktadır. Her, 24 Kasımda, olduğu gibi, dostların, yakınların, öğretmenleri olduğum, şimdilerde, çeşitli görevlerde makamlarda, olan örgencilerimin, mesajları, ‘iyi ki öğretmen olmuşum .’Dedirten, sevindirici ödüller gibidir.
    İnsanlık için bu kadar önemli değerleri taşıyan, görevleri yerine getiren öğretmenler, günümüzde, bu günün koşullarında, hak ettikleri saygınlığı göremediklerinden, Yoksulluk, çektik tiklerinden, atanamadıklarından, az bir ücretle çalıştırıldıklarından şikâyetçidirler.
    Öğreten, öğretmenin, görevini en iyi bir şekilde, yapabilmesi için, karnı tok olmalıdır. Görevini yaparken, derste, düşüneceği sorunları olmamalıdır. Eğitimdeki başarısını engelleyecek sorunları olmayan, eğitime odaklanmış, öğretmen, olmalıdır.
   Çokça kutlama mesajlarının, telefonlarının yanında, TUNCELİ İL GENEL MECLİSİDE, ‘Öğretmenler gününde, tüm öğretmenlerimizin, ÖGRETMENLER GÜNÜ, kutlu olsun.’
Mesajını atmışlar.
   Günümüzde, öğretmenlerini, unutmayan örgencilerime, dostlarıma, arkadaşlarıma, öğretmenlere, değer veren, saygı duyan herkese, teşekkür ederiz.
   +   +   +
   İN AŞAĞI,
    Hukukçu bir arkadaşımız, dış illerden gelmiş önemli bir misafiri ile adliye çıkışı şehir merkezine gelmek için durakta, toplu taşıt araçlarını beklerler. Gelen minibüsler, hep dolu geçerler. Yağmurlu bir gündür. Belediye otobüsü durağa yanaşır. Hukukçu arkadaş, misafiri önde, otobüse, binerler. Belediye otobüslerine, belli bir ücret karşılığı, Belediye Başkanlığından alınan kartla binilmektedir. Kart, yalnızca bir kişi için kullanıldığından, hukukçu arkadaşımız, misafiri için kartı kullanamaz. Kaptandan çözüm aramasını bekler, Kaptan, Misafire,’ ininiz aşağıya.’Der. Hukukçu arkadaş, çok mahcup olur. Arka sıralarda olaya tanık olan bir yolcu, kartını uzatarak misafirin, aşağıya inmesini engeller.
   Hukukçu arkadaş, misafirine karşı, çok mahcup olur. ’Bize, Tuncelilere, Tunceli Belediyesine, hiç yakışmadı.’Dedi. Dert yandı. Yaşadıklarını, bizimle paylaştı. Yaşananlara, bizde üzüldük. Belediye Başkanlığının, dikkatini çeker. Diye de dile getirdik.
  

 


  
  
  
  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4421 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim