• BIST 10895.25
  • Altın 2506.967
  • Dolar 32.1861
  • Euro 34.95
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • Tunceli 22 °C

MUNZUR KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ

Fikri TAŞ


   1999 Yılından beri belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen, MUNZUR KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ, Tunceli Halkının her yıl heyecanla beklediği Tunceli’yi, doğasını, kültürünü, kutsal mekânlarını, tanıtan, paylaşılan büyük bir tanıtım, kültür etkinliğidir.
   Bazı yıllar, bu çok önemli buluşma etkinlikler, yasaklandı. Yapılmasına izin verilmedi. Belediye Başkanlığımızın büyük bir hazırlıkla katılımla hazırladığı Festival programı yapılacak günler, düzenlenen bir toplantı ile açıklandı. Basında yayınlandı. 
    Umarız, Sayın Valimiz, İlimize yeni atanmış, Sayın Emniyet Müdürümüz, bu önemli buluşmayı, ziyareti, tanıtımı yasaklamazlar. Sayın Valimiz Dersimde var olan kutsal mekânlara değer veren ziyaret eden, ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olan, Tunceli Halkının güvenini kazanmış bir Devlet adamıdır. Umarız, Bu önemli programın hayata geçmesinin, engellenmesine izin vermezler. 
    Açıklanan festival programı oldukça zengin bir programdır. Festivale, Tunceli dışında yaşayan Tuncelilerin, katılmasını, doğa ve kültürlerine sahip çıkmalarını, amaçlayan ortak değerlerin tanıtımını, paylaşılmasını amaçlayan, aynı zamanda uluslar arası, bir festivaldir. Belçika da, dünyaca ünlü opera sanatçısı, Yunanlı Erbil den gelen sanatçı, Erivandan gelen halk oyuncuları, Kübadan gelecek misafirlerimiz, İsviçreden gelecek milletvekili, Munzur Kültür Festivalinde DERSİMDE olacaklardır.
  Tunceli Halkı hemen her yıl festivali heyecanla bekler. Festivalde, Tunceli sokaklarında, ünlü doğasında, renkli buluşmalar, yaşanır. Kutsal mekânlar, ziyaret yerleri ziyaret edilir. Paylaşılır.
   Kültürel paneller, filim, tiyatro gösterileri, çocuk tiyatro gösterileri, resim, fotoğraf sergileri düzenlenir. Düzenlenecek stantlarda, okurları ile buluşacak, kitaplar, yazarları, tanıtılır.
  Konserler düzenlenir. Mahalli ünlü sanatçılar, ünlü müzik gurupları, müzik şöleni verirler.
   Dersim Tarihi ile ilgili tarihi, belgesel gösterimler yapılır.
   Seyit Rıza Parkı, Sanat Sokağımız, bu coşkulu programda misafirlerini çokça ağırlayan mekânlar olacaktır.
   Gazete yerime gelirken yolda karşılaştığım, tanıdık esnaf yüzler, özelliklede Seyit Rıza Meydanının yakınındaki seyyar satıcılar, yolumu keserek, festivalin yapılıp yapılmayacağını, ne zaman yapılacağını sorarlardı.  
    Yapılacağı haberlerini almışlardı. Sevinçlilerdi. Hazırlık yapmaya başlamışlardı.
   Dersim Halkı olarak bizde hazırlıklı olalım. Gelecek misafirlerimize yakın olalım. Rehber olalım. Ev sahibi olarak üstümüze düşeni yapalım.
   Programın hazırlanmasında başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Zengin, güzel, büyük bir program,olmuş.
    Festivalde buluşmak üzere,

 

Bu yazı toplam 2636 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim