• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

MÜJDELİ HABER

Fikri TAŞ

      
    Sağlık, yaşamımızın, olmazsa, olmazıdır. Yeni yıla girerken, Sağlık Müdürlüğümüzden, sağlığımızla ilgili müjdeli bir haber aldık. SAĞLIK Müdürlüğümüz, tarafından basın mensuplarına verilen müjdeli haberde, hastanemizde, bir başarı, bir yenilik, daha gerçekleştirilmiş. Sıkça hastası olan, kalp hastalarına, takılan kalp pili, şimdiye kadar yapıldığı gibi başka illere sevk edilmeyecek. Bundan böyle hastanemizde takılacaktır. 
    Kalp hastaları için sıkça gerekli olan ANJU, tedavisi, daha önceleri, hastanemizde yapılamadığından, hastalar, başka illere sevk edilmekteydiler. Bu hasta için, yakınları için, büyük bir külfetti. Yüktü. Adeta işkenceydi. Sağlık Müdürlüğümüzün, Hastanemizin, çabası ile gerekli sağlık araç gereçleri, temin ettirilerek, sağlık personeline, gerekli eğitim verilerek, anju operasyonu, hastanemizde yapılmaya başlandı. Bu hastanemizde yapılan küçük bir devrimdi. Yıllarca, hastalarımız, bunun yokluğunu çekmişti.
  Hastanemizde yapılan yeni küçük bir devrimle de kalp pili takmak için hastalarımız, bundan böyle başka illerin yolcusu olmayacaklardır. Köyümüzde, kalp pili takılması gerekli olan yaşlı bir hastamız, ta İstanbul’a, yakınlarını yanında, pil, takmaya gitti. Bu müjdeli haberi daha önce alsaydık. Köylümüze, gerekli haberi verirdik. Yaşlı haliyle ta İstanbullara, kadar gitmezdi.
    Veli Ateş adlı hasta, rahatsızlanarak, devlet hastanemizin kardiyoloji polikliniğine kaldırılır.  Kardiyoloji uzmanı Dr. Şaban ESEN tarafından ameliyata alınarak, hastanemizde ilk kez gerçekleştirilen kalp pili takılır. Hastanın başka illere sevk edilmesine gerek kalmaz.
   Kalp pili, kalp hastalarının, âdete sigortası, güvencesi gibiymiş. Bundan böyle,  hastanemizde, yapılması, büyük bir eksikliğin, giderilmesi, kazanımı olacaktır.
   Bu başarıda payı olan Sağlık Müdürlüğümüzü, Hastane Baş Hekimliğini, operasyonu gerçekleştiren doktorumuzu, tebrik ediyoruz. Yeni yıla girerken aldığımız bu müjdeli haberin, sevincini, yaşıyoruz. 
    +  +  +
   YENİ YILA GİRERKEN
    Yeni yıllar, yaşamın, hayat yolculuğunda, adımlarıdır, basamaklarıdır.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Her yeni yıl, beklentilerin, hayallerin, gerçekleşeceği, umudunu, heyecanını, taşırken, arkada,  tatlı, acı, anıların, albümünü bırakır.                                                                               Bu yılbaşı, yeni yıla girişin, kutlanması, geçmiş, yıllardaki gibi, heyecanla beklenen, coşkuyla kutlanan,  yılbaşı olmadı.
Alışveriş, marketlerinin, manavların, önü, eski yıllardaki gibi dolmadı, müşteriler, sırada beklemediler. Sokaklar, tenhaydı. 
    Hayat pahalılığı, hemen her gün uçan fiyatlar, özelliklede yılbaşında daha da artan fiyatlar, alım gücü, olmayan, çoğunluktaki yoksulların, yılbaşını,  kutlamasını, engelledi. Yeni yılın, şerefine, alınamayacak kadar pahalı olan içki kadehleri, parası olan azınlığın dışında, tokuşturulamadı. Yanlarına yaklaşılmayacak kadar pahalı olan oyuncaklar, çocukları, sevindiremedi. Yılbaşı hediyeleri, adet, gelenekten, adeta kaldırıldı.
   Zafer, yeni yılı kutlamak için gelmişti.’Hocam, eskiden yılbaşların da, sokaklar, köylerden gelen satılık, tavuklarla, hindilerle, dolardı. Şimdi. Bırak hindiyi köy tavuğunu da bulamıyoruz. Bulunsa da, pahalı alınamıyoruz.’Diyordu.  Bir başka arkadaş dert yandı.’Dün gittim 17 lira olan kuru yemiş paketini, bir gün sonra, bugün almak istedim 28 lira olmuş. Almaktan vaz, geçtim .’Diyordu.
    Eskiden eğlence yerleri, oteller, dolardı. Bu yılbaşı dolmadı. Boş kaldı. Eskisi gibi aileler bir araya gelemedi. Yılbaşı akşamında, sofralar eskisi gibi şenlenmedi. Pahalılık canavarı her şeyi engelledi.       
   Ömrümüze, yeni bir sayfa katacak olan yeni yıldan, isteğimiz, güzellikleriyle, gelsin. Hepimize, ülkemize, insanlığa, sağlık, huzur, barış ve mutluluklar, getirsin.
   Hepimize, bütün insanlığa, kutlu olsun.

 

Bu yazı toplam 3689 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim