• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

KOMİNİST BAŞKANLA

Fikri TAŞ

 
   Belediye Başkanlıkları, Belediyeler,  şehirlerde, ilçelerde, halkın iletişim kurduğu, muhatap olduğu, hizmet beklediği, öncelikli kurumlardan biridir. Yaşamda, ikinci sırada ihtiyaç duyulan su ihtiyacı, belediyeler tarafından sağlanır. Musluklardan akıtılır. Gezdiğimiz dolandığımız, sokakların temizliği, bakımı, onarımı, hizmete hazır hale getirilmesi, belediyeler, tarafından sağlanır. Pazar yerlerinin kurumu, denetimi, belediyeler tarafından yapılır. Park ve bahçeleri, belediyeler, kurar, halkın hizmetine sunar. Korur. Kollar.
    Bizim, şehrin Belediye Başkanlığı, şehir halkının kolaylıkla ulaşabildiği, şehrin en merkezi yerine, eskiden park olan yere kurulmuştu. Yeterli olmayan eski binanın, yanı başında 4 katlı görkemli bir belediye binası inşa edilmişti.
   Ülkeyi, bize yakın illeri, sarsan tarihi büyük deprem, bizim şehrimizi de, etkilemişti. Deprem sonrası, konutlarda, kurum binalarında, depreme dayanıklı olup olmadığı ölçümleri yapılmıştı. Eski belediye binası, depreme, dayanıklı olduğu tespit edilirken, sonradan yapılan belediye Başkanlık binasının, dayanıklı olmadığı tespit edilmişti. Ve boşaltıldı. Belediye başkanlığı, hizmet birimleri, ildeki belediye Başkanlığına, ait binalara, taşındı. Belediyeye, ait iş yerimizin kirasını, su parasını,  oto terminalinin, üst katında taşındıkları yere, gidip, yatırmaktayız.
   Belediye Başkanlığının, hizmet Birimleri, farklı yerlere, binalara dağıldığından, kamuoyunda, işletişimde zorluklar yaşanmaktadır. Vatandaş, sora, sora ulaşabilmektedir.
   Önümüzdeki mahalli seçimlerde, başka şehirlerde, yerlerde, Belediye Başkanlığı seçimlerine girmek isteyen, onun hazırlığını yapan Tunceli’yi, bir zamanların, korkulu, KOMİNİST sözcüğünü, korkusuz, ilgi odağı yapan, ünlü Komünist Başkanı, yoğunluğunu, göz önüne alarak, telefonla aradım. Ona, halkın dile getirdiklerini, sordum. Belediyenin borcunu sordum. Çokça konuşulan personel, alımlarını sordum. Belediye Başkanlık Binasını sordum.Hepsini ,tek tek cevaplandırdılar
   Öncelikle Belediye Başkanlığı binasını,merak etmiştim.Beni sevindiren bir açıklama yaptılar.Depreme dayanıksız çıkan  başkanlık binasının yerini,eski belediye başkanlığı binasının yerini, üst taraftaki  Milli Eğitim Müdürlüğüne ait kütüphanenin yerini,,eskiden Eğitim Araçları diye adlandırılan yeri, yeni inşa edilecek Başkanlık Binasına tahsis edilmesi için ilgili kurumlarla iletişime geçtiklerini,verecekleri yerler,arsalar ,karşılığında  belediye arsalarından,arsa verecekleri çalışmalarını, görüşmelerini, sürdürdüklerini ifade ettiler.Belirttiği arsaların birleştirilmesi,konumunda  kocaman bir alan olacaktır.O, alanda, kurulacak bir Belediye Başkanlık Sarayı,çok görkemli olacaktır.
   Kamuoyunda zaman, zaman, dile getirdikleri, personel alımlarına açıklama getirdiler. Göreve geldiklerinde, görevden alınmış, işlerinden çıkarılmış, işçiler vardı. Onlar, açtıkları mahkemeyi kazanarak işlerine geri döndüler. Onların yokluğunda ihtiyaç duyduğumuz birimler için bir miktar, personel almıştık. İhtiyaç duymadığımız çalışan personel, almadık. Belediyenin gücü olsa, personel alabilsek, istihdama katkımız, olsa, bu bizi çok sevindirirdi.’Dediler.
    Kamuoyunda dile getirilen Belediyenin borcu konusunda da açıklamalarda bulundular. ‘Kamuoyunun bildiği gibi belediyeyi, borçlu devr almıştık. Şu anda belediyenin kur karşılığı yaklaşık 100 milyon lira borcu vardır, Bu borcun önemli bölümü İller Bankasının verdiği paradır.’Dediler.
    Sayın Belediye Başkanının, bağlı bulunduğu siyası yapılar, mahalli seçimlerde, Başkanın, Ege Bölgesi, ilçelerinden birinde, belediye başkan, adayı, gösterilmesini istemektedirler.
    Kamuoyunda, bu konuyu konuştuğum, hemen herkes,’ Komünist Başkan, nerede seçime, girerse girsin. Kazanacaklardır. ‘Dediler. Sayın Başkan,ulusal medya, kanallarında, basında, sosyal Medyada, oldukça tanınan ünlenmiş, bir Belediye Başkanıdır. Komünist kimliği, başarıları, ülke çapında ünlenmiştir. Büyük kentlerde, yerel tarım ürünlerinin, pazarlandığı, kurdukları satış yerleri, bu ünü, Tunceli’yi, daha çok tanınır,  hale getirmiştir.
   Migros alışveriş merkezine, taşımacılık yapan Erzurumlu biri. Bana sormuştu.’Komünist Başkan, nasıl bir adam, görmek mümkün mü?’ Demişti. O yıllarda Ovacık ilçesinde başkandı.’Uzak bir ilçededir. Görmeniz zor. Nasıl biri olduğunu sorarsanız? O da bizim gibi bir insan. Genç pos bıyıklı, yakışıklı biri.’Demiştim. Adam merakla dinlemişti.
   Komünist Başkanın, komünist düşünceyi, korkulu bir düşünce olmaktan çıkarması, tarihi bir devrim niteliğindedir. Tunceli’yi, ülke, hatta dünya çapında, tanıtması, da büyük bir başarıdır. Tanıtımdır.
   Ege sahillerinde, gerçekleştirecekleri başarılar, bizi sevindirecektir.
Umarız, gerçekleşecektir.
 
  

 

 

 

 

 

 


  
  

 

Bu yazı toplam 3907 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim