Bilgisayarın başında oturmuş yazı yazıyordum, İstanbul’da yaşayan, uzun yıllardır görmediğim çok sevdiğim aynı zamanda meslektaşım olan arkadaşım kapıdan ‘Selam’ deyip içeri girdi. Uzun yıllardır birbirimizi görmemiştik. Büyük bir özlemle hasretle kucaklaştık. Şaşkındım. Karlar yeni erimiş, bahar yeni gelmişti. Tatil, gezi mevsimi değildi. Gözlerimle sordum. ‘Hayırdır. Niye geldin?’ dedim. ‘Hayırdır. Korkma’dedi. Rahatlamıştım. Uzun yıllar göremediğimiz dostlarımızın, arkadaşlarımızın mevsimsiz gelişleri, ya bir cenaze içindi, ya da bir hasta içindi. Anlaşılan arkadaşımız onlardan biri için gelmemişti.
Hayırlı bir iş için geldiğini söyleyen arkadaşım. Uzun bir süre işleri için koşturdu durdu. Her görüştüğümüzde, ‘Ne oldu. Bitiremedin mi işlerini’ dedim. ‘Bekle.’ dedi.’ Bittiğinde neler yaptığımı göreceksin.’ dedi.’ Uzun yıllar. Çocuklara okuma yazma öğrettim. Emekli olsam da öğretmenliği bırakmayacağıma söz vermiştim. Sözümde durdum. Memleketimde köylülerime tarım konusunda ders vermeye geldim. Onlara güzel şeyler yapmaları için örnek olacağım. Ölmek üzere olan tarımın, köylülüğün yeniden canlanması, dirilmesi için öğretmenliğime devam edeceğim.’ dedi. Şaşkındım. Uzun yıllardır yaşadığı İstanbul’da ekonomik düzeni yerindeydi. Herhangi bir işe, yatırıma ihtiyacı yoktu. Çocuklarını okutmuş. Hepsini iş sahibi yapmıştı. Çok sevdiği torunları, ailesi oradaydı. Üstelik İstanbul’u, orada yaşamayı seviyordu. Dahası uzun yıllar çalışmış emekli olmuştu. Bu ne büyük bir idealdi ki, memleketi, köylüsü için bu saatten sonra tekrar öğretmenliğe, göreve geri dönmüştü.
Son günlerde karşılaştığımızda, yüzü daha çok gülüyor. Daha rahat bir hali vardı. Bir türlü bırakmadığı sigarayı daha az içiyordu. Anlaşılan işleri yoluna girmiş olmalıydı. Ne yaptığını açıklamıyordu.
Bilgisayarın başında yazı yazıyordum. İlk geldiği gün gibi hızla içeri girdi. Elinde yuvarlanmış içinde bir şeyler olan poşet vardı. Önüme koydu.’ Ne yaptığımı merak ediyordun gör işte.’ dedi. Merakla poşeti açtım. İçinden birkaç tane normalin üstü büyüklüğünde ceviz çıktı, dönüp baktım. Başladı anlatmaya; ‘İşte bunlar için buradayım. Bunları yetiştireceğim.’ dedi.’ Kardeşimle benim ceviz yetiştirmeye elverişli onlarca dönüm arazimiz var. Boş yatıyordu. Suyumuz boşa akıyordu. İstanbul’da pazarda normalin üstünde kocaman cevizler görmüştüm. Sormuş araştırmıştım. Bodur denilen, yeni bir cins cevizmiş. İnternetten, bilen kişilerden iyice araştırdım. Dikildikten üç yıl sonra ürün veriyormuş. Niye duruyoruz diye kendimize sorduk. Dikilecek arazimiz var. Sulayacak suyumuz var. Elverişli iklimimiz var. Üstelik devletin desteği, teşviki de var.
Çıktım Geldim. Yeterli bilgiyi almak başvurmak, için sorumlu Tarım İl Müdürlüğüne gittim. 20 dönüm arazimin, suyumun olduğunu, ceviz yetiştirmek istediğimizi anlattım. Beklemediğim sıcak bir ilgi ile karşılandım. İl Müdürü özel bir ilgi gösterdi. Her türlü desteği vereceklerini söyleyerek, ‘Siz ilimizde güzel bir projemizin, ilk ve güzel bir örneğini olacaksınız. Size her türlü yardımı yapmaya hazırız.’ dedi. Sıcak ilgileri yardımları karşısında bende onlara, ‘Sizden bu kadar ilgi yakınlık, yardım göreceğimi beklemiyordum. Aslında siz beni daha çok teşvik ettiniz.’ diyerek işe koyuldum.
‘Tarım İl Müdürlüğünü son yıllarda ilimizde ölen tarımı diriltmek için yoğun bir çaba, çalışma içinde gördüm. Projem için bana her türlü desteği sağlayan Müdürlük, hayvan besiciliği, arıcılık, tavukçuluk, balıkçılık için başvuranlara da her türlü desteği sağlamanın çabası içindeydi. Onların bu çabasını, çalışmasını, gördükçe, ilimizde ölen tarımın yeniden dirileceğine inanmaya başladım.’
‘Kardeşim Süleyman’la ortaklaşa 20 dönüm arazimizin üzerine Tarım İl Müdürlüğünün sağladığı 400 adet Bodur Ceviz Diktik. Damlama usulü sulama şebekesini kurduk. Etrafını tel örgü ile çevirdik. Bütün harcamalarımızı teşvik destekli kredilerle devlet Tarım İl Müdürlüğü sağladı. Tarım İl Müdürlüğünden aldığım bilgilere göre, Tunceli genelinde 5 yılda 100 bin ceviz ağacının dikilmesi hedeflenmiş. Bu Tunceli’de tarımın dirilmesi, köylünün ekonomik olarak kalkınması olacaktır. Üç yıl içinde yetişek cevizler, köylüye büyük bir ekonomik gelir sağlayacaktır. Malatya’nın kaysısı, Karadeniz’in fındığı, Gümüşhane’nin elması marka olmuşsa bizimde cevizimiz marka olacaktır.’ diyen İstanbullu Emekli Öğretmen, elini bana doğru sallayarak, kararlı bir ifade ile, ‘bak göreceksin.’ diyordu.
Bu kadar güzel, yararlı projelerin gerçekleştirilmesi için yoğun çaba sarf eden, Tarım İl Müdürü Abdülkadir Aksu’ya, onun şahsında bütün personeline, kardeşi SÜLEYMAN YÜKSEL ile birlikte teşekkür edip, tebrik eden, Emekli Öğretmen HASAN YÜKSEL, ‘En kısa zamanda hep birlikte ceviz bahçesini görmeye gideceğiz. Ne kadar güzel işler yaptığımızı, İstanbul’u neden bırakıp geldiğimi, görerek beni daha iyi anlayacaksınız.’Dedi.
Arkadaşımın anlattığına göre Tarım İl Müdürlüğü teşvik edici güzel projeleri ile köylüye büyük imkânlar olanaklar sağlamaktaymış. Bu kaçırılmaması gereken tarihi fırsatlarmış. Yeri, dikilecek tarlası olanlar, bu fırsatı kaçırmadan Tarım İl Müdürlüğüne başvurmalıymışlar. Tarım İl Müdürlüğü her türlü desteği vermek için onları, başvurularını, beklemekteymiş.
İlk fırsatta 10 dönümlük ceviz bahçesi kurmak için Tarım İl Müdürlüğünün kapısını bende çalacağım.
Tıpkı, İstanbullu Emekli Öğretmen, gibi.
- BIST 11279.95
- Altın 4619.281
- Dolar 41.1327
- Euro 48.1604
- İstanbul 23 °C
- Ankara 20 °C
- Tunceli 26 °C
- Fırat EDAŞ’tan Saha Çalışanlarına “Yüksekte Güvenli Çalışma Eğitimi”
- Zaza Women Music Project: “Zaza” kelimesi nedeniyle festivale katılma talebimiz iptal edildi
- Çocukları kavgaya karışan Atlı’lardan “gençlere sahip çıkalım!” çağrısı
- Fırat EDAŞ'tan doğaya duyarlı müdahale: Kuşlar güvende
- Kick Boks Antrenörü Tayam’dan açıklama
- Yol-İş Sendikası'ndan Tepki: "Zordayız, Geçinemiyoruz!"
- Munzur Ekmek Dünyası açıldı
- Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
- FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
- Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
- “KİMLİK” Sinema filmi çekimleri Aralık’ta Dersim’de başlıyor
- TTSO yöresel ürün fuarına tepki gösterdi
- Zembul Kooperatifi Erasmus+ Projesiyle İspanya Yolcusu
- Hıdır Nergiz: Bu yatırım, doğaya uyumlu şekilde hayata geçirilmektedir
- Ak Parti İlçe Başkanı, CHP’li Başkanın fotoğrafını kırparak paylaştı
İSTANBULLU EMEKLİ ÖĞRETMENİN YENİDEN ÖĞRETMENLİĞİ

Fikri TAŞ
Bu yazı toplam 809 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
- VALİYE, ZİYARET01 Eylül 2025 Pazartesi 10:30
- BEŞ YIL GEÇTİ HALEN BULUNAMADI23 Ağustos 2025 Cumartesi 18:47
- MAMEKİ FESTİVALİ SONA ERDİ19 Ağustos 2025 Salı 10:23
- MAMEKİ FESTİVALİNİN AÇILIŞINDA16 Ağustos 2025 Cumartesi 10:46
- KELEBEK14 Ağustos 2025 Perşembe 19:25
- YAŞAMIN TEMİNATIDIR11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:01
- ÖĞRETMENLERİN EVİ YOK05 Ağustos 2025 Salı 19:16
- MOĞULTAY01 Ağustos 2025 Cuma 18:00
- MUNZURUN BAYRAMI KUTLANDI28 Temmuz 2025 Pazartesi 19:40
- VALİ BEYİN DUYARLILIĞI23 Temmuz 2025 Çarşamba 19:16
- MUNZUR DOĞA KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLAMAK ÜZERE21 Temmuz 2025 Pazartesi 18:51
SON EKLENEN GALERİLER
GÜNDEM
Fırat EDAŞ'tan doğaya duyarlı müdahale: Kuşlar güvende
Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulundu
İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
Öğretmenlere STEM Eğitimi
Kureyşan İstişare Meclisi toplanıyor
DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
ALİEKPER YÜREK’LERLE YAKIN GEÇMİŞTE GELECEĞİMİZİ ÖLDÜRDÜLER
Sendika, Zülfü’nün ölümünden sonra açıklama yaptı
Elektrik Dağıtım Şirketleri’nin Yeni Genel Müdürü Alper Erbaş Oldu
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan trafik kazası için açıklama
Dersimli Mehmet için anma yapılacak
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
- Fikri TAŞVALİYE, ZİYARET
- YILMAZ ÇELİKARIKANLAR İŞ HANI
- GÜNDOĞDU YILDIRIMDENİZLİ
- YAKUP SOYDANDAĞLARIMIZ
- MUAZZEZ TOĞRULİŞİMİ YAPARKEN
- Sıddıka BALAKANSOSYAL ÇÜRÜME
- Bahar EKENGIDA KATKI MADDELERİ: GEREKLİ Mİ? ZARARLI MI?
- ZELAL KAYMAZKIZAMIK ALARMI: TÜRKİYE’DE VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ SEVİYELERE ULAŞTI!
- UMUT AŞKINGerçekten Sağlıklı Yaşamın Formülü Mutlu Bağırsaklar mı?
- RIZA CANANKARA
- KENAN KANDİLDERSİMSPOR’DA OTOBÜS VAKASI GİBİ OLAY !
- Cihan SÖYLEMEZANAYASA MAHKEMESİ’NE KAYYUM ATANMASINA HAYIR!!!!
- Sabit MENTEŞEHOZAT Hak Ettiği Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor mu?
- EZGİ EMİR2023 Eylül ayında burçları neler bekliyor?
- Prof.Dr.Uğur BatıYemek Yemenin Davranış Bilimleri
- Dr. Hüseyin ÇağlayanYerinde Yönetim, Demokrasi ve Dersim
- ÜNAL GÜNERDuygularının Efendisi Olabilirsin
- ALİ KAYAEğitim Hakkı İnsanlığın Hakkıdır
- Buket HarıkçıAyağını Hayaline Göre Uzat
- Caner AktanYapay zeka ChatGPT'ye "Dersim" soruları...
- Doç.Dr.Melih GörgünAynadan Geçerken
- Dr. Nil KESKİNŞimdi Birlik ve Şefkat Zamanı!
- Prof. Dr. Gülnaz KARATAYDersim'in deprem toplantısına ilgisi ve giderilemeyen kaygı üzerine
- YILMAZCAN ŞAREFETVA
- Dr.Eylem AcarAmeliyatsız Yüz Germe
- SÖNMEZ AYDINNasıl bir milletvekili?
- Klinik Psikolog Dr.Kahraman GülerKontrol Etmeyi de Kontrol Etmek İstiyorum
- Prof. Dr. Itır ErhartEverest’e Gittim, Annapurna’dan Döndüm
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim