• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

HAFTA SONU

Fikri TAŞ

   İlkbahar Mevsiminde, açık güneşli günler, bağların, bahçelerin, bakımının yapıldığı günlerdir.

   Bizde bu fırsatı kaçırmadık. Bağımızda, bahçemizde yaz temizliği yaptık. Üzümlerimizi, meyve ağaçlarımızı budadık. Gelişmelerini engelleyen fazlalıklarını aldık. Köklerini kazarak, yaban otlarından arındırdık. Yağacak yağmurlardan paylarını almak için çevresindeki toprağı nadas ettik.
   Biz bunlarla uğraşırken, DENİZLE, RONYA, ROŞVER, ARYA, kelebek kovaladılar. Yanı başlarındaki yuvada, yeni yavrulara hazırlık yapan leyleklerin sevincini paylaştılar. Yalınayak toprakta koşturdular. Akşam şehre dönmeye nazlandılar.’Büyük baba burayı çok sevdik. Burada kalalım .’Dediler.
  Bu işleri yaparken, şehirden, şehirde olup bitenlerden kısa bir müddet uzak kaldık.
   

YENİDEN ADAY
   Tunceli, Ticaret Sanayi Odası Başkanlığını yaklaşık dört yıldır sürdüren YUSUF CENGİZ,12/Mayıs/2013 tarihinde yapılacak, seçimde yeniden aday olacağını açıkladı.
   Grand ŞAROĞLU, Otelinde düzenlediği basın açıklamasına biz gazetecileri de çağırmıştı.
   Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu yemekli toplantıda,4 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Açıklamalarda bulundu.
   Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı, sivil toplum örgütleri içinde, önemli bir sivil toplum örgütüdür. Ticareti, ekonomiyi, yürüten, elinde bulunduran üyelerin oluşturduğu kuruluş, toplumun, ekonominin şekillenmesinde, üretimin, istihdamın, artmasında önemli bir birlikteliktir. Kuruluştur.
   Ticaret Sanayi Odaları, geçmişte bütün ülkede olduğu gibi, ilimizde, Tunceli’de de, sadece kuruluş amacına uygun, ekonomiyle, ekonominin sorunları ile ilgilenir, ülkenin, toplumun, sorunlarını, göz ardı ederlerdi.
  Toplumun sorunlarının, ekonomiden bağımsız olmadığını, ekonominin gelişimi ile şekillendiğini gören ekonomi kuruluşları, Ticaret Sanayi odaları, toplumun sorunları ile yakından ilgilenmeye, toplumsal sorunların çözümünde, görev sorumluluk, üstlenmeye başladılar.
   İki dönem üst üste TÜSİAD Başkanlığını YAPAN ÜMİT BOYNERİN, bu çağdaş dönüşümde büyük payı olmuştur.
  Adaylığını koyacağını açıklayan Tunceli Ticaret Sanayi odası Başkanı Yusuf CENGİZ, dört yıllık görev süresinde, sivil toplum örgütü, Ticaret Sanayi Odası başkanı olarak, odanın, üyelerinin sorunları yanında, ülkenin ve ilinin sorunları ile yakından ilgilenmiş, koşturmuş. Sorumluluk almış bir başkan olarak bilinmektedir.
   Ülkede akan kanın durması için, sivil toplum örgütlerinin başlattığı çalışmalara  katılmış, her ortamda, her makamda, barıştan yana düşüncelerini dile getirmiş, barışı savunmuştur. Küçük bir ilin temsilcisi olarak, aynı zamanda TOBB, TSO konsey üyesi olan, Yusuf CENGİZ, 
   Odanın, sınırlı olanaklarına rağmen, Tunceli Ticaret Sanayi Odasını, satın aldıkları yeni bir hizmet binasına kavuşturmuş. Dar mekândan kiradan kurtarmıştır.
   Fabrikaların, organize sanayi bölgelerinin olmadığı Tunceli’de, organize sanayi bölgesinin oluşması için yoğun çaba sarf etmiş, alt yapının tamamlanması için gerekli çalışmaların ihalelerin yapılmasında pay sahibi olmuşlardır.
  TOBB TSO konsey üyesi olarak, ilimize bir kız örgenci yurdunun yapılması için çaba sarf etmiş. Türkiye Odalar, Borsalar Birliğinin kapısını çalarak, kız örgenci yurdunun yapılmasını sağlamıştır.
   İlimizi, doğamızı sulara boğmak isteyen barajların iptali içinde yetkili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunulmuş. Barajlar sorunun her ortamda tartışılması, gündemdeki sıcaklığını koruması için çaba sarf edilmiştir.
  Kendi üyelerinin sorunları yanında, İlimizin bütün sorunları içinde çaba sarf Etmesi beklenen TUNCELİ TİCARET SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞINA, Tunceli’nin sorunlarına duyarlı, çözümü için çaba sarf edecek bir başkanın seçilmesi, ilimiz için hayırlı olacaktır. 



 Fikri TAŞ 
 [email protected] 


*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.

      

Bu yazı toplam 1786 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim