• BIST 11072.25
  • Altın 2501.684
  • Dolar 32.1908
  • Euro 35.0157
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 25 °C
  • Tunceli 27 °C

GÜNÜN İÇİNDEN

Fikri TAŞ

         
    Haftalardır. Aylardır, yaşamı, kasıp, kavuran yakıcı sıcaklar, giderek yerini serin havalara bıraktı. Halkın deyimi ile artık GÜZ dür. Bu sıcaklar bu güne kadar hemen, hemen hiç yaşanmamıştı. Artık. Son Bahar mevsimindeyiz. Neredeyse kış hazırlıkları başlayacaktır.
     Hafta Sonları, hafta içi, SEYİT RIZANIN çevresi, parkı, DERSİM müzesinin çevresi, Tuncelili olmayan ziyaretçilerle dolardı. Okullar açıldı. Artık gezi mevsimi kapandı sayılır. SEYİT RIZA PARKI, sessizdi. Park, Can dostlarına kalmıştı. Çimenlerde yuvarlanıyorlardı.
   Şehir içinde, sokakları, caddeleri, park ederek dolduran, arabaların yoğunluğundan, yürümek, yaya ulaşımı, artık eskisi gibi, güvenli özgür değildi. Yaya gitmekte, arabayla gitmekte, artık eskisi gibi güvenli değildi. Sokaklarda, Tehlike her an yanı başınızdadır. Hemen her gün, akaryakıta zam yapıldığı halde, özel araçlar, şehrin caddelerini, sokaklarını, parklarını adeta işgal etmiş durumdalar. Toplu taşıt araçlarına binmeye tenezzül etmeyen otomobil sahipleri, özel araçlarını, neredeyse iki adımlık yere gitmek için bile kullanmaktadırlar.  
      On Adımlık çarşıda, köylüler, köy ürünleriyle görücüye çıkmışlardı. İlkokuldan örgencim, bostanında yetiştirdiği ürünleri getirmiş pazarlıyordu. On adımlık alan, köy ürünleriyle bezenmişti. Yoğun bir ilgi, müşteri trafiği vardı. Yerel ürünlerin orada 10 Adımlık çarşıda pazarlanmasında benimde payım olmuştu. Sevindim.
     Gazete yerimde gazeteleri okumak için sabırsızlanıyordum. Yerel mahalli gazeteler önceliğimdi. İlimizde, çevremizde, olup bitenleri merak ediyordum.
    Yerel basında, sağlığımızla ilgili bütün Tunceli Halkının ilgisini çeken haberler vardı. En sevindirici haber, Eski Sağlık Müdürümüz, şimdi AKP il Başkanı SERCAN ÖZAYDININ müjdeli haberiydi. Doğrudan kendisinin çabaları, Sağlık Bakanlığının, isteğiyle, onayı ile ilimize 72 adet doktorun atanması, sevindirici, önemli bir haberdi. Biricik tek hastanemiz başta olmak üzere, bütün İlçelerimiz dâhil, sağlık kuruluşlarımızın tümünün, doktor ihtiyacı karşılanmış olacaktı.
    64 pratisyen doktorumuzun yanında, önemli branşlarda 8 uzman doktor da atanmıştı. Sağlığımız için sıkça, başvurduğumuz Aile Hekimliğine, 3 Aile Hekimi atanırken, ihtiyaç duyulan, branşlarda,1 Acil Tıp Uzmanı, Beyin Ve Sinir Cerrahı, Tıbbı mikro Biyoloji Uzmanı, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı, Üroloji Uzmanı, Bunların hepsi Hastanemizin Sağlık Kuruluşlarımızın ihtiyacı olan Doktorlardır. Bunların göreve başlamaları ile sağlığımız daha çok emin ellerde olacaktır.
    Bu atamalarda, payı olan herkese, çok teşekkür etsek azdır.
Bu sevindirici haberin yanında,4 yıl hastanemize Baş Hekimlik yapan, Hastane Baş Hekiminin, istifa haberi, üzen bir başka haberdi. Başhekim Bey, Hastanemizin dâhiliye uzmanıydı. Başarılı, hastaları ile halkla dia loğu, iletişimi, olan bir doktordu. Yöneticiydi. Ailevi nedenleriyle tayin istemek durumunda kalınca, istifa etmek durumunda kalmış. Yerine Tuncelili olan, Hastane Baş Hekim Yardımcısı, dalında başarılı, NOROLOJİ doktoru Fethi Bey vekâleten atanmıştı. Umarız asaleten atanır.
    Tunceli’nin ünlü eski lokantalarından birinden et yemeği söyledim.120 aldılar. Şaşırdım. Aynı et yemeğini daha önceleri, aynı lokantadan da, biraz ötedeki lokantadan da söylemiştim. Bir seferinde 210 lira bir hafta sonra 220 lira ödemiştim. Şaşırmıştım. Lokantadan sordum.’ Bu ucuzluk nasıl oldu.’ Dedim. Duvara asılı, Yetkili kurulların verdiği yemek listesini gösterdi. Sulu yemeklerin fiyatı 150 liraymış. Bu lokanta indirimli 120 liraya veriyormuş. Sulu etli yemekleri, daha önceleri, 210 lira olan lokantadan da et yemeklerinin, fiyatını, sordum.100 Liraya indirmişler. İyice Şaşırdım. Aynı zamanda da Yaşanan bu hayat pahalılığından dolayı da sevindim. Daha önceleri, 8 lira olan bir açık emeğin 14 lira olmasını, savunan, esnafların, satış, fiyatlarının, düzenlemesinde, yetkili birinin, umarım, yaşanan bu gelişmeler karşısında pişman olmuştur.
    Yaşanan bu indirimlere, dar gelirliler adına sevinmiştim. Yaşanan pahalılıktan dolayı, atılan bu adımlar, sevindiriciydi.
   Yaz mevsiminde dış illerden, dış ülkelerden, gelen, misafirim olan, hemen herkesin, ortak söylemi, Tunceli’nin, çok pahalı bir il olduğu söylemiydi. Bu söylem, bizi hep üzüyordu.
   Umarım, giderek, Tunceli ye yakışan söylemleri duyarız.
  
   
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Bu yazı toplam 3461 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim