• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

FOTOĞRAFLARDA DERSİM SERGİSİ

Fikri TAŞ

   Daha önce bu köşede, FOTOĞRAFLARDA DERSİM başlıklı bir yazı yazmış, Dersimin harika doğa güzelliklerinin fotoğraflarını çekmiş, oluşturduğu internet sitesinde toplamış, bir emniyet mensubunu konuk etmiştim.

  Konuk ettiğim emniyet mensubu, kendisinin çektiği fotoğraflarla Emniyet Müdürlüğünün, derlediği Dersim konulu fotoğraflardan oluşan bir sergiyi. Yeraltı Çarşının üstündeki geniş bir alanda açtı.

  Sosyal kültürel etkinlikleri önemseyen, Dersimin doğa güzelliklerine hayranlık duyan, Emniyet müdürünün teşviki ve desteği ile düzenlenen sergi, beklenenin üstünde ilgi görmüştü. Dersimin harika güzellikleri, gözler önüne serilmiş, sevenleriyle, Dersim Halkı ile buluşturulmuştu.

   Dersimin güzelliklerini sergileyen fotoğraflar, adeta göz kamaştırıyordu. Fotoğraf kültüründen uzak insanlar, bile gördükleri karşısında hayranlıklarını, gizleyememişlerdi.

  Sergiye katılan, sergilenen fotoğrafları tek, tek yakından gözleyip, inceleyen Sayın Valimiz, Dersimin güzelliklini gözler önüne seren fotoğrafları, hayranlıkla izlemiş. ‘Sergiyi nasıl buldunuz.’ Diye soran gazetecilere,’Polis haftası etkinlikleri kapsamında, Tunceli’nin doğa güzelliklerini, Tunceli insanı ile buluşturan fotoğraf sergisi, toplumsal bir zenginliği gerçekleştirmiştir. Çok güzel olmuştur.’Diyerek ifade etmiştir.

   Güneşin, ısıttığı açık havada çay bahçesinde çaylar içilirken, Vali Beyin çevresindekilerle, sıcak, esprili sohbeti, boyacı SERKAN’LA, diyaloğu, sergide düşen karelerdi.

   Misafirlerini uğurlayan Emniyet Müdürü, kutladıkları haftalarında, Dersim insanı ile doğasını, emniyet görevlileri ile buluşturmanın sevinci içindeydi.

    

SEYİT RIZA DA MÜZİK ŞÖLENİ

  SEYİT RIZA Parkında Emniyet Müdürlüğünün POLİS HAFTASI kapsamında, düzenlediği müzik şöleni, geçen yıl olduğu gibi bu yılda coşkulu oldu.

   Galata Saray gibi ünlü, tarihi bir lisede, uzun yıllar, müzik öğretmenliği yapmış, Tunceli’ye gelir gelmez, ayağının tozu ile, güvenlik noktasında görev yapan Özel Hareket timini ziyaret edip, silahlarının ucuna barışı simgeleyen karanfil takan, barış sürecini desteklediğini açıklayan, ünlü sanatçı CANDAN ERÇETİ’NİN, hafta etkinlikleri kapsamında, verdiği konsere, yağmura, mesai günü olmasına rağmen, binlerce dinleyici katılmıştı.

  Beyaz, krem, tüllü, sahne elbisesi ile sahnede çıplak ayakla, fırtına gibi esen ERÇETİN, Seyit RIZA Parkını doldurmuş dinleyicilere müzik ziyafeti vermişti.

  ‘DÜNYADA, ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.’şarkısının mimarı, ERÇETİN, söylediği ölümü hatırlatmayan şarkılarına rağmen, ölümün yalan olmadığının en yakın tanığı, yaşayanı, olarak, meydandaki coşkuyu paylaşamadım.

 

ŞAROĞLUNDAKİ BALODA

  Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 168 izinci yıldönümünü kutlama programı kapsamında Emniyet Müdürlüğünün, ŞAROĞLU Otelinde düzenlediği, yemekli, müzikli, içkisiz, baloya, geçmiş yıllardan farklı büyük bir katılım vardı. Halktan insanların, eşleriyle katılan çiftlerin, hemen, hemen olmadığı geçmiş yılların aksine bu yıl düzenlenen baloya halktan, eşli çiftlerden, katılım büyüktü. Salon deyim yerindeyse salon tıklım, tıklım dolmuştu.

    Vali beyin, devlet protokolünün katıldığı baloda, Emniyet personeli, geçmiş yılların aksine, daha büyük bir katılımla, daha özgürlerdi, astlı, üstlü kuralların olmadığı ortamda çok rahatlardı. Emniyet müdürü, bütün personeliyle, arkadaş gibiydi. Baloya katılan bütün misafirlerini tek, tek ziyaret eden Emniyet Müdürü, orkestranın eşliğinde eşiyle, personeli ile sahnede oyunlar oynadı, dans etti.

   Orkestra eşliğinde sahne alan,30 dil bildiğini söyleyen sanatçı ZELİHA SUNAL, söylediği hareketli şarkılarla katılan davetlilere güzel, eğlenceli, vakit geçirtti. Tunceli’yi sevdiğini öğrendiği Emniyet Müdürüne, mikrofondan ‘Sizin kadar bende Tunceliliyim. Tunceli’yi seviyorum.’diyen şarkıcı ZELİHA SUNAL, iki gün kaldığı Tunceli’yi çok sevdiğini söylüyordu.

   Orkestranın çaldığı Hareketli parçalar eşliğinde bol, bol oyunların oynandığı, baloların önemli bir ikramı olan içkinin, geçen yılın aksine ikram edilmediği gece, barış sürecinin, atılmış bir adımı gibiydi.

   Sevgisine doyamadığımın olmadığı bir dünyada teselliyi kadehlerde aramıştım.

  

MÜFTÜLÜKTEN SABAH KAHVALTISI

   Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftasında, Müftülük, ŞAROĞLU Otelinde sabah kahvaltısı verdi. Kahvaltıya biz gazetecilerde çağrılmıştık.

   Kahvaltı sonrası okunan Fatiha ve Alevi dedesinin, okuduğu duası ölülere rahmetle Bağışlandı.

   Sevgisine doyamadığıma, tanrıdan ayrıca dilekte bulundum.

 Fikri TAŞ
 [email protected] 

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.


Bu yazı toplam 1772 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim