• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Tunceli 21 °C

EN BÜYÜK SOSYAL KURULUŞUN HAFTASINDA

Fikri TAŞ

9 Milyon, 500 yüz bin emekliye aylık maaş ödeyen, 16 milyon çalışanın sosyal haklarını koruyan, sağlayan devletin en büyük kurumunun haftası ülke çapında büyük etkinliklerle coşku ile kutlanırken, ilimizde de haftanın anlam ve önemini topluma anlatan etkinliklerle kutlandı.


     Birkaç yıl öncesine kadar, kısaca SSK olarak bilinen, sadece işçilerin sosyal haklarını koruyan bir kuruluş olarak bilinen bu günün SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, bünyesine memurların sosyal güvenlik haklarını koruyan, EMEKLİ SANDIĞINI, bir başka büyük kesimin, esnaflarımızın, sosyal haklarından sorumlu BAĞ-KUR’u katarak ülkemizin en büyük SOSYAL GÜVENLİK KURUMU olmuştur.
     Ülke nüfusumuzun tamamına yakınının sosyal güvenliğini sağlayan hemen herkesin ekmeğinde sağlığında tuzu olan, yakından tanıdığı muhatap olduğu bu büyük kurum, yurt dışındaki işçilerimizin, garibanlarımızın da sosyal güvenlik haklarını koruyan önemli bir kurumdur.
     Bu önemli kurumun, sosyal faaliyetlerini, çalışmalarını yakından tanımak için üç yıldır kutlanmaya başlanan SOSYAL GÜVENLİK HAFTASININ etkinliklerine katılmak, yaptıkları, yapmak istedikleri hakkında bilgilenmek, günümüz koşullarında çağımızda sorumluluk olmalıdır.
    Ünlü Kışla Meydanımızdan geçerken asılmaya çalışılan bir afiş, afişlerin çok asıldığı bu günlerde dikkatimi çekmişti. Hangi partinin hangi vaadini anlatacağını düşündüğüm afişi, SSK çalışanlarının asmaya çalışması iyice dikkatimi çekmişti. Tanıdığım SSK’lı çalışanlarına ‘hayrola,’dedim. Bana dönüp, ‘Hayırdır.’ Hocam dediler. Haftamızın anlam ve önemini anlatan afişimizi, yoğunluğun en çok yaşandığı, ünlü meydanımıza asıyoruz.’ dediler. İstihdamın önemini vurgulayan afişe astıkları yerde bir kez daha bakıp okuyan çalışanlar, mutluydular. Bu günlerde çokça asılan afişlerin içinde, beni sevindiren anlamlı, aydınlatıcı, okunması gereken bir afişti. Oradan, ünlü meydanımızdan geçen herkesin okumasını dileyerek, asan SSK çalışanlarına teşekkür ettim
    13 Mayısta başlayan SOSYAL GÜVENLİK HAFTASINDA, Tunceli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü haftanın anlam ve önemini pekiştiren, topluma kazandıran bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi. İldeki önemli resmi kurumlarla, serbest meslek kurumları ziyaret edilerek haftaya dikkat çekildi. Haftanın anlam ve önemi çalışanları, esnafı olan kurumlarla paylaşıldı. İstihdamın önemine dikkat çekildi.
    Kültürel etkinlikler kapsamında kurum personeli arasında halı saha turnuvası düzenlendi. Daha önce kurdukları SGK ormanının bakımı onarımı yapılarak, yeni fidanlar dikilerek büyütüldü. 19 Mayıs kutlamalarına katılıp haftanın anlam ve önemini anlatan pankartlar taşındı. Afişlemeler yapıldı.
    Yapılmayan eksiklik, geleceğimiz olan çocukları öğrencileri hedefleyen etkinliklerin olmayışıydı. Halbuki bu önemli haftayla ilgili İlk ve orta öğretimdeki öğrenciler arasında hafta ile ilgili olarak şiir, resim, kompozisyon, spor yarışmaları gibi bir yığın yarışma etkinlik düzenlenebilir,  Ödüller dağıtılabilirdi.  Bunların hiç biri yapılmadı. En önemli kitleye haftanın anlam ve önemi anlatılmadı.
    Emekli olan eşim ve benim sosyal haklarımızın güvencesi olan SOSYAL GÜVENLİK KURUMU, ülkemizin önemli saygın bir kurumudur.  Bu kurumun kutladığı hafta hepimizin haftasıdır.
    Üçüncüsünü kutladığımız haftamız hepimize, ülkemize kutlu olsun.

Bu yazı toplam 615 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim