• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

EĞİTİME GÖNÜL VERENLERİN BULUŞMASI

Fikri TAŞ

  Yıllardır yüksek tahsilde okuyan DERSİMLİ yoksul öğrencilere, burs vererek destek olan TUNCELİ EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ DERNEĞİ, burs verdiği destek olduğu DERSİMLİ Öğrencilerle tanışma randevusu düzenledi.
   ŞAROĞLU yıldızlı otelinde düzenlenen randevuya gönüllü derneğin destek olduğu, burs verdiği 50’ye yakın öğrenci katıldı. Yaşamlarında ilk kez bir yıldızlı otelin kapısından içeri giren öğrencileri, derneğin en büyük gönüllüsü, sevdalısı, HASAN GÖYÜLDAR ve yönetimdeki arkadaşlar karşıladı.
   Otelin geniş yemek salonunda düzenlenen tanışma, yıllardır birbirilerini, yakınlarını göremeyenlerin buluşması gibiydi. Kendilerine destek olan sevenleriyle ilk kez buluşmanın tanışmanın heyecanı içinde renkli kareler yaşandı. Gözlerden yaşlar akmadı. Ama gözlerdeki sevinç ışıltıları bütün salonda ışıldadı.
    Üniversiteliler, yanlız kendilerine gönüllü destek olanlarla değil, çeşitli kentlerde okuyan hemşerileri DERSİMLİ Üniversitelilerle de tanıştılar. Yeni arkadaşlıklar, el sıkıştı. Telefonlar kaydedildi. Buluşma sözleri verildi.
   Yüksek tahsillilere hoş geldiniz diyerek tebrik eden GÖNÜLLÜLERİN Başkanı HASAN GÖYÜLDAR,’sizlerle bir araya gelmek sizin kadar beni de sevindirdi. İçinde bulunduğunuz koşullara rağmen, eğitimin parayla satın alınır hale geldiği günümüz koşullarında, sizler okumak için direndiniz. Sizin Okuma sevdanız, bu sevindirici güzel buluşmayı sağladı. Okumak, yüksek tahsilli olmak, biz Dersimlilere yakışanıdır. Dershanelerin özel okulların olmadığı geçmiş yıllarda Dersimli Üniversiteliler, Üniversitelerin yıldızlarıydı. Bugünde sizlersiniz. Sizlerle övünüyoruz. Elimizden geldiği kadar sizlere destek olmaya çalışacağız. Sizlere yaşamınızda başarılar mutluluklar diliyorum.’ diyen gönüllülerin Başkanın sevinci, mutluluğu, salona düşen herkesin gözlediği önemli bir kareydi. Bir başka önemli kare SAMSUNDA okuyan bir kız öğrencinin,’sizin hesabıma yatırdığınız para olmasaydı, şimdi sizinde, ailemin de, yanında olamayacaktım.’Sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına yol açmıştı.
   Yıldızlı otelin manzaralı büyük salonunda verilen öğle yemeği de, onlar için yoksul ailelerin, üniversitelileri için bir ilkti. İlkleri yaşayan üniversitelerin, sevincini gören Gönüllülerin Başkanı, onların, o akşam gitmelerine gönlü razı olmamış, ŞAROĞLUNDA kalmaları için yer ayırtarak onları o akşamda ŞAROĞLUNDA ağırlamıştı.
 Gönül verip, üyesi olduğum derneğin, gönül verdikleri ile buluşup tanışması, beni de onlar kadar mutlu etmiş. Sevindirmişti.
  Gönül vermek, gönüllü olmak, insanı süsleyen, önemli değerlerdir.
  Eğitimde okuyanlara, gönüllü destek olmaksa, büyük bir erdemdir.
  EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİNİ, BAŞKANLARI, KURUCUSU HASAN GÖYÜLDAR’I kutluyorum.
  Erdemli oldukları için.
 

+++++

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜN BAŞARILI ÇALIŞMALARI
    DERSİM Halkını, uzun zamandır rahatsız eden, zaman zaman taşlanan birahanelerde, Emniyet Müdürlüğünün aralıksız sürdürdüğü denetimler, sonucu, çalışma ruhsatı olmayan kadınların çalışmasına izin verilmediği gibi, yasalara uygun çalışmayan işyerlerinin, birahanelerin,  kapatılması, bu işlemlerle ilgili belediye ile işbirliği yapılarak çalışmaların sürekliğinin sağlanması,
  DERSİM Halkını, çok daha rahatsız eden uyuşturucu belası içinde Emniyet Müdürlüğünün sürdürdüğü başarılı çalışmalar sonucu, çocuklarımızı zehirlemek isteyenlerin yakalanması, adalete eslim edilmeleri sevindirici haberler olmuştur.
  Festival yoğunluğunda, Emniyet Müdürlüğü, trafik ekiplerinin başarılı çalışmaları, trafik karmaşasını büyük ölçüde önlemiş. Rahatlatmıştır. Aynı çalışmaların festival sonrası da sürdürülmesi, şehirde sürekli var olan trafik yoğunluğunu, büyük ölçüde önleyecek. Yaşamı güvenli kılacak. Rahatlatacaktır.
  Kurumların sorumluluklarını yerine getirmeleriyle, Artık birahaneleri taşlamaya gerek kalmamıştır.
   İnşallah, hırsızı, yankesicisi, sapığı, olmayan DESİMDE, uyuşturucu kullanan çocuklarımızda olmayacaktır.



        Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 825 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim