• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 17 °C
  • Tunceli 24 °C

DÜRÜSTLÜK, İYİLİK, ÜZERİNE KURULU ALEVİLİK

Fikri TAŞ

     Bu söz, bu tespit, Alevi Halkının, çoğunlukla yaşadığı bir ilin, Alevi olmayan Emniyet Müdürünün sözüdür.
     Bu söz, bu tespit, bir devlet adamının, Devletin sözüdür.
     Bu söz, bu tespit, yıllarca söylenmesi gereken, Ancak, bugün söylenen tarihi bir ilktir. Önemli bir açılımdır.
     21/Ocak/2012 tarihli, AKŞAM Gazetesi, DERSİMİZ ALEVİLİK, manşeti ile bu sözü, bütün ülkeye, bilmeyenlere, ön yargılılara, önemli bir Devlet adamının, Tunceli Emniyet Müdürünün, ağzı ile duyurdu.
    Tunceli’ye yeni atanmıştı. Gazeteciler olarak kendisi ile tanıştığımızda, hakkında edindiğimiz izlenimlerimizi bu köşede yazmıştım.
      Düzenlenen, açılışlarda, törenlerde, ön yargısız, güven verici, yaklaşımları, başarılı, birleştirici, bir yönetici olduğunun belirtileriydi.
      Bundan cesaret alan memurları, tanıştıklarında alevi kimliklerini saklamadan,’ben Aleviyim.’diyebilmişler. O da kendilerine güvenip kimliklerini açıklayan memurlarına saygı duymuş.
     Bu ülkenin zenginliği sayılan farklı kimlikleri, kabullenmek,  insan olmanın tanımı, ifadesidir. Farklı kimlikleri, insanlığın zenginliği, güzelliği saymayanlar. İnsanlıktan, dinden, uzak kafatasçılardır.
     Alevi kimliği, Kürt kimliği, diğer kimlikler, bu ülkenin binlerce yıllık kimliğidir. Zenginliğidir. O kimlikleri, sahiplenmek, ülkenin zenginliğini, bütünlüğünü sahiplenmektir.
     Tunceli Emniyet Müdürü, Devlet adamlığı kimliği ile Ülkenin zenginliği sayılan Alevi inanç ve kültürünü personeline tanıtmak, varsa, önyargıları yıkmak için, polislerine Alevilik, semineri düzenlemiş.
     Alevi dedelerinin, Alevi önderlerinin, çağrıldığı seminerde, Alevi dedeleri, Aleviliği, Alevi kültürünü anlatmışlar.
      Teşkilatının ağırlıklı olarak Suni ve muhafazakârlardan oluştuğunu söyleyen Emniyet Müdürü, ‘önemli bölümünün, Alevilikle ilgili ön yargılarını, hatta terörün arkasındaki güçlerden olduğu bakış açısını, kırmak, Aleviliğin, DÜRÜSTLÜK, DOĞRULUK, İYİLİK üzerine kurulduğunu, anlatmak, tanıtmak için bu semineri düzenledik.’
      Geçmişte, öğrencilik yıllarında kendisinin de ön yargıları olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü,’Alevi olan mahalle bakkalımız, dürüst HIDIR AMCAYI tanıdıktan sonra ön yargım değişti. Ondan sonra uzak durduğum Alevi arkadaşlarla yakınlaşarak, ayrılıktan beslenen ayrılıkçılardan uzak durdum.’
      Bütün bunları personeline de anlatan bu cesur, dürüst yönetici, yalnız personeline anlatmadı. Ulusal bir gazetenin baş manşeti ile bütün ülkeye, hatta Kahramanmaraş ta, Çorumda kardeş, Alevi kanı akıtanlara, Sivas Madımakta Alevi, aydınları diri, diri yakan ayrılıkçı katillere de anlattı. Duyurdu.
     Aleviler, Alevilik, bu ülkenin aydınlık çağdaş yüzüdür. Zenginliğidir. Ülkenin bütünlüğünü, kültür zenginliğini, isteyen herkes, Tunceli Emniyet Müdürü gibi, ön yargılardan uzak, Alevi Halkını, Alevi kültürünü, ülkenin zenginliği sayılan bütün kimlikleri, kucaklamalı. Sevmelidir.
    Bu, dürüstlüğü, aydınlığı, ülke bütünlüğünü, savunmaktır. Sevmektir.
    

Bu yazı toplam 2242 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim