Bir devlet görevlisinin, devletin üreteceği hizmetleri, araç gereçlerini, kanunların öngördüğü şekilde değil de, hukuka aykırı bir şekilde keyfine göre kullanması, görevini kötüye kullanma suçunu oluşturur.
TCK düzenlenen 257 ye göre,’görevlerinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir menfaat sağlayan kamu görevlisi 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılır.’
Devletin araç gereçleri, bütün yurttaşların ortak malıdır. Hiç kimsenin, hiçbir makamın, onu keyfine göre kullanma keyfiyeti, ayrıcalığı yoktur. Kullanırsa Suç işlemiş olur.
Büyük bir kurumun yöneticisi, ÖZEL İDARE GENEL SEKRETERİNİN, devletin hizmetlerini, araç gereçlerini, keyfine göre, yakın dostlarına, sunduğu tahsis ettiği iddiaları kamuoyunda dile getirilmektedir.
Geçen yıl yine bu köşede okurlarımdan gelen beyanları ve iddiaları dile getirmiş, Özel idare Genel Sekreterinin görevlerini adil tarafsız, bir şekilde yerine getirmediğini, devlet kurumunun hizmetlerini, ayırım yaparak kendine yakın gördüğü ilçelere köylere aktardığını, devletin tahsis ettiği imkânları ihtiyaç duyulan yerlerde kullanmadığı, iddialarını yazmıştım.
Asfaltlamayı bekleyen köy yolları dururken, Genel Sekreterin, dostları ile birlikte gidip balık yediği, hizmet alanı kapsamına girmeyen kişiye özel balık restoranın yolunu asfaltlattırdığı görenler tarafından dile getirilmektedir.
Aynı şekilde yine hizmet alanı dışına çıkarak, asfaltlanmayı bekleyen köy yolları dururken, tanıdık dostlarının, tek, tek evlerine giden şehirlerarası ana yola 20, 50,100 metre mesafede, asfaltlama ihtiyacı gerekmeyen yoları asfaltlattırdığı iddialar arasındadır.
KÖYDES ortak alım kapsamında kurum tarafından kiralanan EKSKAVATÖRLERİN, program gereği merkez ilçede 300 saat çalıştırılması gerekirken çalıştırılmadığı, Pertek ÇEVİRME Köyünde, ismi bizde saklı bir dostunun özel işinde, bir hafta süreyle çalıştırıldığı, köy halkının, ‘ Devletin aracı ile kişiye özel iş yapılıyor. Şikâyetleri üzerine, şikâyetleri önlemek için’ köyünüzün de işini yaparız.’ diyerek şikâyetlerin önlediği, iddia edilmektedir.
Bir başka iddia, DAPTA gelen projelerin, büyük bölümünün, ilçeler arasında ayırım yapılarak, kendine yakın gördüğü ilçelere, kaydırıldığı, aktarıldığı, ilçeler arası, yapılan çalışmalar karşılaştırıldığında, araştırıldığında bu taraflı ayırımcılığın, net görüleceği iddia edilmektedir.
Devletin araç gereçleri, hizmet için çalışanlarına tahsis edilir. Kurum amiri de olsa bu araçları özel işlerinde, yakınlarının işlerinde çalıştıramaz. Kullanamaz.
Sayın Genel Sekreterin, bu yasaya, uymadığı, kendisine, kuruma gidip gelmesi, çalışmaları izlemesi için tahsis edilen kurumun makam aracını, özel işlerinde kullandığı, çocuklarını, eşini, her gün devletin aracı ile makam aracı ile okula götürüp getirdiği iddia edilmektedir.
Yine bir başka iddia, ilçelerde kurum tarafından taşeronla yaptırılacak işlerin anlaştığı yakın dostlarına verilmesi için genel bütçeden para aktardığı, aktarılan para ile yapılacak işlerin kendisinin belirlediği kişilere verilmesini sağlamaya çalıştığı, iddia edilmektedir.
Sayın Genel Sekreter, asfaltlama çalışmaları yapılan köyümüzün ortak yolunun, benim bahçeme yakın geçen, yaklaşık 200 metrelik kısmının asfaltlanmasına, geçen yıl hakkında yazdığım yazıdan dolayı izin vermemiş. Yarım bıraktırmıştı. Gerekçe olarak, yolun, köyün ortak yolu olmadığı, yolun benim özel yolum olduğunu, üst makamlarına, Sayın Valimize söyleyerek, Sayın Valimizi yanıltmıştı. Köy halkı bir bütün halinde asfaltlanmayan yolun, köyün en eski kullanılan ortak yolu olduğuna dair imzaladıkları beyanı, Valilik Makamına arz ederek, Genel Sekreterin, yanlış bilgilendirme yaptığını, belgelemişlerdir. Mahallinde inceleme yapıldığında da yolun köyün ortak yolu olduğu da görülecektir.
Kamu kurumları, kamunun, devletin malıdır. Kanunlar çerçevesinde halka hizmet götürmekle görevlendirilmişlerdir. Kurumların kanunsuz bir şekilde, keyfine göre, yönetilmesi, araç gerecinin kanunsuz bir şekilde kullanılması, kullandırılması suçtur.
Kurumu yakından tanıyan bir okuruma sordum.’Bu iddiaların doğruluk payı ne kadardır.’dedim. Olumsuz anlamında başını sallayarak,’işi adamına hak edenine, ehliyetlisine vermezseniz, bu iddiaların önüne geçilmez.’dedi.’Haklısın.’dedim.
Ben, dile getirilen iddiaları, yetkili makamların bilgisine sundum. Yetkili makamların gerekli duyarlılığı gösterip, gerekli işlemleri yapacaklarını umuyorum.
- BIST 11368.78
- Altın 4507.946
- Dolar 41.0386
- Euro 48.1273
- İstanbul 22 °C
- Ankara 29 °C
- Tunceli 36 °C
- Zaza Women Music Project: “Zaza” kelimesi nedeniyle festivale katılma talebimiz iptal edildi
- Çocukları kavgaya karışan Atlı’lardan “gençlere sahip çıkalım!” çağrısı
- Fırat EDAŞ'tan doğaya duyarlı müdahale: Kuşlar güvende
- Kick Boks Antrenörü Tayam’dan açıklama
- Yol-İş Sendikası'ndan Tepki: "Zordayız, Geçinemiyoruz!"
- Munzur Ekmek Dünyası açıldı
- Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
- FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
- Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
- “KİMLİK” Sinema filmi çekimleri Aralık’ta Dersim’de başlıyor
- TTSO yöresel ürün fuarına tepki gösterdi
- Zembul Kooperatifi Erasmus+ Projesiyle İspanya Yolcusu
- Hıdır Nergiz: Bu yatırım, doğaya uyumlu şekilde hayata geçirilmektedir
- Ak Parti İlçe Başkanı, CHP’li Başkanın fotoğrafını kırparak paylaştı
- Fırat EDAŞ, muhtarlarla bir araya geldi
DEVLET GÖREVLİSİNİN GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANMASI

Fikri TAŞ
Bu yazı toplam 2125 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
- BEŞ YIL GEÇTİ HALEN BULUNAMADI23 Ağustos 2025 Cumartesi 18:47
- MAMEKİ FESTİVALİ SONA ERDİ19 Ağustos 2025 Salı 10:23
- MAMEKİ FESTİVALİNİN AÇILIŞINDA16 Ağustos 2025 Cumartesi 10:46
- KELEBEK14 Ağustos 2025 Perşembe 19:25
- YAŞAMIN TEMİNATIDIR11 Ağustos 2025 Pazartesi 13:01
- ÖĞRETMENLERİN EVİ YOK05 Ağustos 2025 Salı 19:16
- MOĞULTAY01 Ağustos 2025 Cuma 18:00
- MUNZURUN BAYRAMI KUTLANDI28 Temmuz 2025 Pazartesi 19:40
- VALİ BEYİN DUYARLILIĞI23 Temmuz 2025 Çarşamba 19:16
- MUNZUR DOĞA KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLAMAK ÜZERE21 Temmuz 2025 Pazartesi 18:51
- KORKUTUYOR15 Temmuz 2025 Salı 12:43
SON EKLENEN GALERİLER
GÜNDEM
Fırat EDAŞ'tan doğaya duyarlı müdahale: Kuşlar güvende
Ressam Doğan, ilk kişisel sergisini açtı
FIRAT EDAŞ’TAN GENÇLERE TAM DESTEK
Fırat EDAŞ’tan şebeke altyapısında çalışmalar
Fırat EDAŞ’tan bölgeye dev yatırım: Enerji altyapısı güçleniyor
Bakan Yardımcısı Şatıroğlu’ndan Fırat EDAŞ’a ziyaret
Fırat EDAŞ muhtarlarla bir araya geldi
YENİSİ VE ESKİSİYLE İNSAN KUŞAKLARI
Fırat Edaş arama kurtarma ekibi AFAD akreditasyon belgesi aldı
Dersim'de "ErasmusDays" kutlamaları
Yaşlı bakım evi çalışanları haklı fesih başvurusunda bulundu
İyi Parti İl Başkanı Köse mülteci sorununa dikkat çekti
Öğretmenlere STEM Eğitimi
Kureyşan İstişare Meclisi toplanıyor
DERSİM VE DEVRİM SEVDALILARINA..
ALİEKPER YÜREK’LERLE YAKIN GEÇMİŞTE GELECEĞİMİZİ ÖLDÜRDÜLER
Sendika, Zülfü’nün ölümünden sonra açıklama yaptı
Elektrik Dağıtım Şirketleri’nin Yeni Genel Müdürü Alper Erbaş Oldu
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’ndan trafik kazası için açıklama
Dersimli Mehmet için anma yapılacak
1/20
"EKİREK ŞELALESİ" DOĞA VE FOTOĞRAF TUTKUNLARINI AĞIRLIYOR
Ovacık'ta kış, zorlukları ve güzellikleriyle yaşanıyor
Dersim’in sonbahar renkleri fotoğraf tutkunlarını büyüledi
"Ağlayan Kayalar" ziyaretçilerin ilgi odağı
12345678
- Fikri TAŞBEŞ YIL GEÇTİ HALEN BULUNAMADI
- GÜNDOĞDU YILDIRIMDENİZLİ
- YILMAZ ÇELİKAŞK-I BAKÜ
- YAKUP SOYDANDAĞLARIMIZ
- MUAZZEZ TOĞRULİŞİMİ YAPARKEN
- Sıddıka BALAKANSOSYAL ÇÜRÜME
- Bahar EKENGIDA KATKI MADDELERİ: GEREKLİ Mİ? ZARARLI MI?
- ZELAL KAYMAZKIZAMIK ALARMI: TÜRKİYE’DE VAKA ARTIŞI ENDİŞE VERİCİ SEVİYELERE ULAŞTI!
- UMUT AŞKINGerçekten Sağlıklı Yaşamın Formülü Mutlu Bağırsaklar mı?
- RIZA CANANKARA
- KENAN KANDİLDERSİMSPOR’DA OTOBÜS VAKASI GİBİ OLAY !
- Cihan SÖYLEMEZANAYASA MAHKEMESİ’NE KAYYUM ATANMASINA HAYIR!!!!
- Sabit MENTEŞEHOZAT Hak Ettiği Meslek Yüksek Okuluna Kavuşuyor mu?
- EZGİ EMİR2023 Eylül ayında burçları neler bekliyor?
- Prof.Dr.Uğur BatıYemek Yemenin Davranış Bilimleri
- Dr. Hüseyin ÇağlayanYerinde Yönetim, Demokrasi ve Dersim
- ÜNAL GÜNERDuygularının Efendisi Olabilirsin
- ALİ KAYAEğitim Hakkı İnsanlığın Hakkıdır
- Buket HarıkçıAyağını Hayaline Göre Uzat
- Caner AktanYapay zeka ChatGPT'ye "Dersim" soruları...
- Doç.Dr.Melih GörgünAynadan Geçerken
- Dr. Nil KESKİNŞimdi Birlik ve Şefkat Zamanı!
- Prof. Dr. Gülnaz KARATAYDersim'in deprem toplantısına ilgisi ve giderilemeyen kaygı üzerine
- YILMAZCAN ŞAREFETVA
- Dr.Eylem AcarAmeliyatsız Yüz Germe
- SÖNMEZ AYDINNasıl bir milletvekili?
- Klinik Psikolog Dr.Kahraman GülerKontrol Etmeyi de Kontrol Etmek İstiyorum
- Prof. Dr. Itır ErhartEverest’e Gittim, Annapurna’dan Döndüm
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim