• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

DEPREMLE YAŞAMAK

Fikri TAŞ

       % 90'ı Deprem Kuşağı üzerinde olan Ülkemizde, toplumun deprem hakkında bilgilendirilmesi, depremle yaşamayı öğrenmesi ulusal olarak kazanılması gereken önceliklerdendir.
       Deprem kuşağında olan ilimizin, Afet Müdürlüğü Deprem Haftası olarak kabul edilen Mart ayının ilk haftası deprem haftasında deprem konusunda özellikle öğrencileri, çocukları bilgilendirmek aydınlatmak için geniş katılımlı bir program hazırlamış Depremin Hocası uzmanı olan, çocukların yakından tanıdığı 'DEPREM DEDE' dedikleri sempatik Profesör, AHMET METE IŞIKARA'yı deprem haftasında öğrencileri aydınlatması ve bilgilendirmesi için Tunceli'ye davet etmiş. DEPREM DEDE, yoğun programına rağmen kırmamış gelmiş.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen programa katılım büyük olmuştu. Öğrenciler salonu doldurmuştu. Misafirlerin çoğu, ayakta kalmıştı.
     Salona, Sayın Valimizin kolunda giren DEPREM DEDESİNİ, hocasını çocuklar ilgiyle izlediler.
    

*****

Programın düzenleyicisi Afet Müdürü yaptığı konuşmada, 'İlimizde başarılı olarak sürdürülen afet çalışmalarının yanında depremle ilgili ayrıntılı, aydınlatıcı açıklamalar yaptı. Bir deprem kuşağı üzerindeki Ülkemizde son yıllarda meydana gelen depremlerde büyük can kayıplarının, yıkımlarının yaşandığını bu yıkımların, ölümlerin önüne geçmek, önlemek için meydana gelecek olan deprem felaketlerine hazırlıklı, donanımlı olmamız gerektiğini ifade ederek, 'Planlı hazırlıklı olacağız. Sistemli, evrensel standartlara dayalı bilimsel ölçüler içinde bir bütün halinde koordineli çalışarak, tedbirlerimizi alarak felaketlerden depremlerden korunacağız. Deprem sonrası değil, deprem öncesi hazırlığımızı yapıp önlemimizi alacağız.' diyerek çalışmalarını bu ilkeler üzerinde aralıksız sürdüreceklerini çocuklarımızı, halkımızı sürekli aydınlatacaklarını ve bilgilendireceklerini ifade etti.
   

*****
    

    Sahneye alkışlar arasında çıkan IŞIKARA, her zaman yaptığı gibi deprem hakkında özellikle çocukları bilgilendirmek için açıklamalar ve çocuklarla depremden korunmanın tatbikatını yaptı. Konuşması sırasında ağlayan bir çocuğun susturulması için annesine yaptığı uyarı, hafif bir deprem şiddetindeydi.
   Sahnede keman ve gitar eşliğinde sunulan müzik, programın en çok alkışlananıydı.
   Deprem haftası ile ilgili deprem konulu şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren şiirlerin, program arasında şiiri yazan çocuklar tarafından okunmaları haftanın kutlanmasında önemli etkinliklerdi.
   Depremin yıkımını çağrıştıran benzetmeli tiyatro oyunu, programa renk katmıştı.
    Sayın Valimiz, tarafından Plaketle ödüllendirilen, IŞIKARA'nın haftayı konu alan şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencileri, Vali Beyle birlikte tebrik edip ödüllendirmeleriyle program sona erdi.
   Program, haftanın anlam ve önemini pekiştirecek kadar zengindi ve güzeldi.
   Yararlı oldu…
    
   
 
     Fikri TAŞ
     [email protected] 

Bu yazı toplam 1144 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim