• BIST 10082.77
  • Altın 2430.881
  • Dolar 32.3957
  • Euro 34.7576
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • Tunceli 13 °C

CHP’den çocuk istismarı protestosu

CHP’den çocuk istismarı protestosu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Dersim İl Kadın Örgütü, artan çocuk istismarını basın açıklamasıyla protesto etti.

Sanat Sokağında bir araya gelen CHP Kadınlar kolları, hükümetin çocuk istismarı konusunda gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.

Açıklamayı okuyan CHP Dersim Kadın Kolları Başkanı Sakine Çetin, “Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış “çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi “söylediği başka yaptığı başka’’ olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, “Çocuk İstismarı’’ mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir”dedi.

Çetin, çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmek için gereken iki kriteri açıkladı.

Kriterlerden birincisinin Cezaları artırmak ve ikincisinin ise istismara zemin yaratan, sebep olan kurumları ortadan kaldırmak olduğunu belirten Çetin, “İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur, istismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız” dedi.

Çetin açıklamasının devamında, çocuklara koruyucu bir ortam sağlanabilmesi için bazı taleplerde bulunduklarına değindi ve taleplerini sıraladı;

Çocuk istismarıyla ilgili kanunlar, mahkemenin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkân vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli.

Çocuklarımıza yurt hizmetini vakıflardan alınarak devlet eliyle ve denetimle kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz.

Çocuk istismarını öven “6 yaşında çocukla evlenilebilir” gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

Basın açıklamasına devam eden Çetin, taleplerinin dikkate alınmasını istediklerini ve bu taleplerin yasal takipçisi olacaklarını ifade ederken, hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırdı.

Çetin açıklamasının sonunda şunları söyledi: “Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli bir ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleyinceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz”diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim