• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

ÇEVRENİ TEMİZ TUT

Fikri TAŞ
 Belediye Başkanlığının, satın aldığı, görücüye çıkardığı hizmet araçlarının üzerinde Kürtçe yazılan tanıtım sloganıydı.
  Tunceli Belediyesi, tarihinde bir ilki ve bir mucizeyi gerçekleştirmişti. Kentin alt yapı, temizlik hizmetlerinde çalıştırmak üzere en çok ihtiyaç duyulan araçları bağış değil, kendi öz kaynakları ile satın almış, tanıtımı için bir tören düzenlemişti.
   Tören öncesi kentin en ünlü, en hareketli caddesinde düzenlenen tanıtım toplantısına davetsiz gönüllü katılım büyüktü. Şehrin sakinleri, şehirlerine hizmet getirecek, yeni teknolojik araçları görmek, ortak sevinci paylaşmak için gelmişlerdi.
  Belediye Başkanı, Halkın ilgisini ve sevincini görmenin, ayrıca sevincini yaşıyordu. Tunceli, Tunceli olalı Belediye, ilk kez bu kadar çok sayıda yeni teknoloji harikası araçları kendi öz kaynakları, paraları ile satın almış araç parkına katmıştı.
  Geçmişte çalışanlarının, ücretlerini bile ödemekte sıkıntı çeken, borçlu olarak istenilen hizmetleri Gerçekleştiremeyen, belediyemiz bunları aşmış. Çalışanlarının ücretlerini gününde öderken, ihtiyaç duyulan projeleri, hayata geçirmek, gerçekleştirmek, ihtiyaç duyulan araçları satın almak için ilk kez paraları, kredileri olan bir Belediye olmuştu.
   Tanıtımda konuşan Belediye Başkanı, Demokratik, Katılımcı Belediyeciliği önemsediklerini vurgulayarak, ‘İhtiyaç duyduğumuz araçları satın alırken, haklımıza sorduk. Halkımızın öncelikle almamızı istediği araçları satın aldık. Elimizdeki eski araçlar, sürekli arıza yaptıklarından, hizmetlerimiz aksıyor, maddi olarak kaybımız oluyordu. Yeni araçlarımızla daha çok hizmet üretecek, daha az zaman kaybımız olacaktır’ dedi. Belediye Başkanı, 2009 tarihinden bu yana 18 araç satın aldıklarını, giderek genişleyen ve büyüyen nüfusu artan şehrimiz için gelecekte ihtiyaç duyuldukça araç alımlarına devam edileceğini sözlerine ekledi.
  Kırmızı renk, renk kurdelelerle süslü araçların alımı, yalnız Belediye Başkanını, çalışanlarını sevindirmemişti. Belediye Başkanını büyük bir coşku ile alkışlayan haklıda sevindirmişti.
  Belediye Başkanımız bu alkışları hak etmişti. Başkanlığında güzel sevindirici hizmetler ve eserler gerçekleştirmişti. Çağdaş, katılımcı Belediyeciliğin örneğini sergilemişti.
  Atatürk Mahallesinde çalışmaları süren, Halk Pazar yeri, altındaki oto parkı, yine Atatürk Mahallesinde önemli bir ihtiyaç olan Gole Çetu benzeri çalışmaları süren SİĞENK Parkı, yeni terminal ve altındaki oto parkı, eski hal yerinde kurulacak DERSİM KÜLTÜR MERKEZİ, altındaki oto park, arıtma tesisi, Gole Çetu gibi şehrin önemli sorunlarını çözen, Belediyenin bu dönemde gerçekleştirdiği, gerçekleştireceği önemli projelerdir. 
  Bir önceki Belediye Başkanı döneminde kurulan asfalt üretme tesisleri, belediyenin şehir içi yollarının yapımı, onarımını kolaylaştırmış ve kenar mahallelere büyük ölçüde alt yapı hizmetleri götürülmüştür.
  18 denilen imar düzenlemeleri, tepkilere rağmen bu dönemde kısa sayılacak sürede tamamlanmış. Şehrin imar çalışmalarının önündeki engeller kaldırılmıştır.
  ‘ÇEVRENİ TEMİZ TUT’ İnsan olmanın, çağdaş olmanın kısacası yaşamın gereğidir.
  Belediyenin yeni araçları, bu önemli duyuruyu, hizmet yapacakları şehrin halkına duyurmak için üstlerine yazdılar.
  İyi ettiler.
+  + +
  BASIN BAYRAMI
 Ülkemizde, sansürün kaldırıldığının 105. ci dönüm yılı, 24 TEMMUZ, biz gazetecilerin bayram günüdür. Sansür, gazetecilerin özgürce yazmalarının, gazetecilik yapmalarının önündeki engeldir. Bu engel Ülkemizde, padişahlık döneminde 105 yıl önce kaldırıldı.
  105 yıldır sansür kaldırıldığı halde, hala ülkemizde gazetecilik yaptıkları için, yazdıkları için,  yüzlerce basın mensubu gazeteci hapislerde yatmaktadır.  
  Devleti yönetenler, basın bayramında çarşaf, çarşaf kutlama mesajları yayınlarken, sansürün hala varlığını sürdürdüğünü, hapiste yatan yüzlerce gazetecileri görmüyorlar.
  Biz gazeteciler, ülkemiz adına utanırken, onlar utanmıyorlar.
  Jandarma Alay Komutanı, bayram günümüzde biz gazetecilerin bayramını kutlamak için gazeteci arkadaşlarımızın hepsine ayrı ayrı, canlı, saksıya dikili birer çiçek göndermiş.
  Sayın Komutana, duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. 
  

      Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.
Bu yazı toplam 1703 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim