• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Tunceli 22 °C

Cevap ve Düzeltme Metni

Fikri TAŞ

Dersim Haber  Gazetesi’nin 31.10.2016 günlük sayısında Fikri TAŞ tarafından “Devlet Görevlisinin Görevini Kötüye Kullanması” başlığıyla yazılan yazıda Tunceli İl Özel idaresi Genel Sekreterliği görevimin ifası sırasında; devletin hizmetlerini, araç gereçlerini keyfe göre yakın dostlarıma sunduğum yine devlet kurumunun hizmetlerini, ayrım yaparak kendime yakın gördüğüm ilçelere, köylere aktardığım, devletin tahsis ettiği imkanları ihtiyaç duyulan yerlerde kullanmadığım ifade edilmiştir. Yazı içeriğindeki iddialar soyut ve mesnetsiz olup, iddialara karşılık gelecek cevap ve düzeltme hakkım aşağıda numaralar halinde belirteceğim şekildedir.

Balık restoranı yolunun özel olarak asfaltlanmasına ilişkin iddia ile ilgili olarak; söz konusu yol için, 2 kamyon asfalt malzemesi ilgili şahıs tarafından temin edilmiş olup, kurumumuza ait iş makinalarının yakın yerdeki çalışmalarından dolayı sadece greyder ile serme işlemi yapılmıştır.

Şehirlerarası yola yakın olan 50-100 metre mesafedeki yolların asfaltlanmasına ilişkin iddia ile ilgili olarak; bahsi geçen yerler belediye mücavir sınırları dışında olup yol ağı kapsamındadır. İhtiyaca binaen yatırım programımız dahilinde yapılmıştır.

Kiralık ekskavatörün ÇEVİRME Köyü’nde çalıştırılmasına ilişkin iddia ile ilgili olarak; köylülerce 2000 metre boru temin edilmiş kurumumuz sadece makine desteği vererek ek içme suyunu depoya bağlamıştır.

DAP Kapsamında gelen projelerin ilçeler arasında ayrım yapıldığı hakkındaki iddia ile ilgili olarak; DAP kapsamında 2013 yılında proje teklifleri başlamak üzere 2013 yılında merkez 2, Nazımiye 1, Ovacık 2 olmak üzere toplam 5 proje, 2014 yılında Ovacık 1, Mazgirt 1 toplam 2 proje, 2015 yılında Çemişgezek 2, merkez 1, Nazımiye 1, Pertek 2, Mazgirt 1 olmak üzere toplam 7 proje, 2016 yılında Çemişgezek 1, merkez 1, Nazımiye 1, Hozat 2 ve Pertek 1 olmak üzere 6 proje gerçekleştirilmiştir.  Görüldüğü üzere projelerin belli ilçelere kaydırıldığı iddiası tamamen asılsızdır.

Kurumumuzca ikinci kişilere yaptırılacak işler 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na uygun olarak açık ihale usulü ile yapılmaktadır. Tercihli verilmesi söz konusu olamaz. Kurumumuzca yapılan ihaleler kurumumuzun faaliyet raporunda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Beyler Mezrası yolu konusundaki iddia ile ilgili olarak; Beyler Mezrasına ulaşım sağlayan ortak yolu muhtar ve ihtiyar heyetinin talebi doğrultusunda kurumumuzca 1. Kat asfalt yapılarak köylünün hizmetine sunulmuştur. İddia konusu 200 metrelik yolun ise daha önceki yıllarda ulaşıma açılmış asfalt temel malzemesi serimi yapılarak hizmete sunulmuştur. Bu haliyle ulaşıma açık yoldur.

Genel Sekreterlik Makamına tahsis edilen makam aracının özel işlerimde, eşimin ve çocuklarımın kullanımına sunduğum konusundaki iddia ile ilgili olarak; böyle bir duruma asla tevessül etmeyeceğim açıkça ortadadır.

Köşe yazısı içeriği tamamen soyut, asılsız ve iftiralardan ibaret olup, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Görevini her zaman adil, eşit ve hukuka uygun şekilde yürüttüm. Devletin sunmuş olduğu imkanları şahsıma ve yakınlarıma tahsis etmedim. Her zaman Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinin önemi bilinciyle hareket ederken, yazılan bu yazı sebebiyle şahsım kamuoyu önünde küçük düşürülmek ve yıpratılmak istenmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Nazif YILDIRIM

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri

Bu yazı toplam 2305 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim