• BIST 8882.13
  • Altın 2999.711
  • Dolar 34.2398
  • Euro 37.0657
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Tunceli 15 °C

BİRİNCİ OLDUK

Fikri TAŞ

   Dünyanın en güzel vadilerinden birini, MUNZUR VADİSİNİ, insanlığın ilk medeniyet yatağı MEZOPOTAMYAYI, yaratan MUNZUR SUYU, ülke çapında birinci seçildi. 

  İstanbul Halk Sağlık Müdürlüğünün yaptırdığı tahlil sonuçlarına ek olarak, Almanya’da, laboratuar analizleri yapılan 294 su içinde, İnsan sağlığı için en yararlı su seçilmiş.
   Dersimi, ülke çapında birinci yapan bu sevindirici haber ne yazık ki hak ettiği ölçüde DERSİMLİLER, tarafından haberdar olunmamış, alkışlanmamış, haber bile yapılmamıştır.
   Giderek dengesi bozulan, dünyamızda, değişen mevsimler, hemen her gün dünyanın bir yerinde bir köşesinde yaşanan afetler, felaketler kuraklık, yaşamın can damarlarından olan suyun önemini varlığını daha çok ön plana çıkarmıştır.
  Bilim adamlarının İleri sürdükleri, kehanet değil, yapılan bilimsel tespitlerdir. Gün gelecek, insanlar, devletler, petrol için değil su için kavga edeceklermiş. Savaşacaklarmış.
   İnsanlığın ilk kez şekillendiği, izler bıraktığı, Mezopotamya havzasına, can veren hayat veren MUNZUR SUYU, bundan böyle bütün ülkeye, hatta dünyaya akacak, sağlık verecektir.
   Efsanesindeki köle MUNZUR, iyi ki ayağına kapanmak isteyen ağasından kaçmış. Her attığı adımda fışkıran sular, adını alarak MUNZUR SUYUNU, insanlığa hediye etmiştir.
   Uzun yıllar,yalnızca Mezopotamya ya akan Munzur Suyu,Adını alarak kurulan MUNZUR A.Ş.,tarafından bütün ülkeye,hatta yurt dışına, dünyaya, akıtılmıştır.
   İlk kez DERSİMLİER, MUNZUR A.Ş.çatısı altında bir araya gelerek, doğal zenginliklerini değerlendirmeye almışlar. Bütün ülkeye, dünyaya bizde varız diyebilmişlerdir.
   Birinci gelen, ünlenmiş suyumuz, sadece çıktığı mekânda, gözelerde içilmekte, boşa akmaktaydı. Doğaya, doğada yaşayan canlılara hayat veren MUNZUR SUYUMUZ, insan sağlığında pay sahibi değildi.
  Munzur A.Ş.le sağlıklı Munzur Suyu, artık yanalız Mezopotamya Havzasına akmıyor. Ülkede, yurt dışında, bütün evlere bütün sofralara, bedava sayılacak bir bedelle akıyor. Artık bütün mekânlarda, o,vardır.
  Birinci gelen suyumuzu, hala DERSİMDE, konaklayıp satmak istemeyen kurumlar varsa bu kurumlar, ayırımcılık, yapan DERSİM hakkında ön yargılı olan kurumlardır.
  MUNZUR SUYU, yanalız DERSİMİN, değil bütün insanlığındır.



   ÖZEL KALAN OKULU.
   Eğitimin parayla satın alındığı, parayla satıldığı, parayla okuyan zengin çocuklarına, bütün kapıların açıldığı, parası olmayan, eşit koşullarda eğitim alamayan, eşit koşullarda yarışamayan, fakir aile çocuklarına bütün kapıların kapatıldığı ülkemizde, yaklaşık 12 yıl, hükümetle ortaklık yapan, şimdilerde, hükümet tarafından, darbe yapmaya teşebbüsle suçlanan, PARALEL, halk tarafından CEMAAT diye adlandırılan yapı, devletin bütün imkânlarını kullanarak, her türlü yasal izni kolaylıkla alarak,  yurt içinde ve dışında, özel okullar, dersaneler, imparatorluğunu kurdu.
   Kapatılan Tunceli İmam Hatip Lisesinin yeri de aynı imparatorluğa verilmek isterken, benimde katıldığım ihalede buna izin verilmedi. O günün parası ile yıllık, 127 milyar liraya kiralanarak, bu günkü ÖZEL KALAN EĞİTİM KURUMLARI kuruldu. Her yıl, kirası artarak yükselen, KALAN EĞİTİM KURUMLARI, sınırlı olanaklarına rağmen, olağanüstü bir çabayla başarılı bir eğitim kurumu olarak çalışmalarını sürdürdü.
   Özel okullara karşı olduğum halde, gidip gezdiğim ÖZEL KALAN EĞİTİM KURUMLARI, bir eğitimci olarak bende hayranlık uyandırdı. Bütün birimler, sınıflar, hemen her yer, çağın modern eğitim araçları ile donatılmıştı. Pırıl, pırıl temizliği ile sağlıklı bir eğitim kurumuydu.
  Branşlarında, deneyimli öğretmenlerle, etkin rehberlik hizmetleriyle sürdürülen eğitim, bütün sınıflarda akıllı projeksiyonla, yapılmakta, laboratuar ve bilimsel teknolojik çalışmalarla, uygulamalı olarak desteklenmektedir.
    Sportif, kültürel etkinliklerin ağırlıklı yapıldığı okulda, haftada 10 saati aşkın yabancı dil eğitimi verilmektedir.
    Bu başarılı eğitim sonucu,2013,2014, eğitim öğretim döneminde Türkiye genelinde yapılan akademik yayınlar deneme sınavında, okulun tüm sınıfları ilk 10,a girerken, il genelinde 1. inci olmuş.
   Aynı öğretim yılında Türkiye genelinde yapılan sınavlarda,5.inci sınıflar,360 okul arasında Türkiye birincisi olmuştur.
   Katıldıkları, spor yarışmalarında il ve bölge genelinde dereceler alan ÖZEL KALAN OKULU, yeni eğitim yılından itibaren uygar ülkelerin uyguladığı ‘ÖĞRENCİYİ MERKEZE ALAN’ eğitim modeli ile eğitimini sürdürecek, AKADEMİK SOSYAL İZLEME SİSTEMİ’ ile örgencilerini eksikleriyle, artılarıyla izleyip takip edeceklermiş.
    Sürekli kendini çağın eğitim sistemine göre yenileyen ÖZEL KALAN OKULU, başarılı bir eğitim kurumu olmuştur.
   DERSİMİN tarihi yerleşim yeri KALAN’IN, adını alan ÖZEL KALAN LİSESİ, parayla eğitim veren bir okuldur. Paralı olduğu içinde parası olan aile çocuklarına açık, parası olmayan aile çocuklarına kapalı bir okuldur. Ne kadar başarılı bir eğitim sürdürürse sürdürsün, halkın değil, özelin, azınlığın, okuludur.
   Gönül isterdi ki parası olmayan fakir ailelerin çocuklarının okuduğu devlet okulları da, özel okullar gibi donanımlı olsa, başarılı bir eğitim sistemi uygulansa, eşit koşullarda, eşit şartlarda yarıştırılsa,
  Ancak o zaman sosyal hukuk devleti olmakla övünürüz.
  Özel okullarla övünmek, parası olmakla övünmektir.
  
   
        Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.

Bu yazı toplam 1563 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim