• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • Tunceli 33 °C

BİR HATA ÖMRE BEDEL OLMASIN.

Fikri TAŞ

  AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İl Müdürlüğünün, SOSYAL DESTEK PROĞRAMI kapsamında hazırladığı,’BİR HATA ÖMRE BEDEL OLMASIN’,Projesinin tanıtımı için düzenlediği, etkinlik Kültür Müdürlüğünün gösteri salonunda örgencilerin, gençlerin büyük bir çoğunlukla katıldığı, büyük bir katılımla yapıldı.
    Proje, gençler, için toplumun geleceği, yeni nesil için, gençliği, kötü alışkanlıklardan, bağımlılıklardan, korumak için hazırlanmış, bir projeymiş.
   Günümüzde, toplum için hazırlanmış çok, çok önemli, gerekli, bir proje olmalıdır. Çok hızlı bir gelişim süreci yaşayan insanlık için tehlikelerden biri de yeni yetişen neslin gençliğin, toplum, aile için zararlı olan kötü alışkanlıklar edinmesi, kötülüklere bağımlı olmasıdır.
   Gençlerimizi, bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için hazırlanan projeye, devletin, AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR, Bakanlığının maddi desteğinin yanında, gönüllü eğitimciler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Üniversitelerin akademisyenleri destek vermektedir. 
   Etkinliğin açılışında, konuşan, Aile Ve Sosyal Politikalar, İl Müdürü, Projenin toplum için, gençlerimiz, geleceğimiz, için, aile yaşamını, korumak için, düzenlenmiş, önemli  bir proje olduğunu, kurum olarak, bu proje ile gençlerimize, geleceğimize, zarar veren, kötü alışkanlıkların, önüne geçmek istediklerini, yardımcı olmak isteyen kurumların, gönüllülerin, desteği ile çalışmalarını, aralıksız ,sürdüreceklerini, ifade ediyordu. 
   Üniversiteden, akademisyen Gül naz KARATAY, araştırmalara, verilere, dayanan bilimsel açıklamalarında, gençlik için önemli bir tehlike olan, bağımlılığın, yaş guruplarına göre oranlarını, vererek tehlikenin geliş yaşını, boyutlarını açıkladı. Ortaokulda okuyan gençlerin %33 ,ü,alkol kullanırken,%10’u,10 yaşın altında alkolle tanışmış.Bu beni şaşırttığı gibi.Korkuttu da.
   DERSİMDE, hırsıslık, dolandırıcılık, sahtekârlık, kalpazanlık, fuhuş, kadına şiddet, cinayet yoktur. Sadece, toplumu üzen madde bağımlısı çocuklarımız, vardır. DERSİMİN tek kanayan yarasıdır. O,yarayı sarmak için düzenlenen bütün çalışmaları, projeleri, önemsiyoruz. Gönülden destekliyoruz.
   Konuşmaların, açıklamaların, ardından, düzenlenen gösteriler, profesyonelce düzenlenmiş, gösterilerdi.
  Müzik dinletisi, bir harikaydı.11 kişiden 7.si bayan olan müzik topluluğu, çağdaş, bir görüntünün, yüzün, salona düşen bir karesiydi. Gösteri öncesinde geniş görüşlülük perdesinde görülen ATATÜRK’ÜDE, sevindirmiş olmalıydı.
   Tiyatro gösterisi, tiyatro devlerinin, oynadığı, sahnede olduğu harika bir gösteri, harika bir oyundu. Hepsi profesyonel oyunculardı. Profesyonelce oynadılar. Cemal isimli oyuncu ile şeytanı oynayan oyuncunun perdede koşmaları, birbirlerini kovalamaları. Ayakta alkışlanacak, harika bir gösteriydi.
  Daha önce, Aynı salonda, Aile Ve Sosyal Politikalar, Müdürlüğü ile Sanayi Müdürlüğünün düzenlediği etkinlik gibi bu etkinlikte, övgüyü, hak etmiş. Anlamlı, yararlı, bir etkinlikti.
   Düzenleyenleri, gösteride payı olanları, alkışlıyorum.
   BİR HATA ÖMRE BEDEL OLMASIN.

   

Bu yazı toplam 1104 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim