• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 24 °C
  • Tunceli 32 °C

BARIŞIN GETİRECEĞİ SİVİLLEŞME

Fikri TAŞ
 Giden Sayın Valimiz, Y.HAKAN GÜNER, gitmeden yaptığı konuşmasında, barış sürecinin pekişmesiyle güvenlik kurumlarının, emniyet ve jandarmanın, şehir dışına taşınacaklarını, şehri sivilleştireceklerini söylemişti. Hatta bir başka ifadede helikopterlerin artık bundan böyle şehir içinde inip kalkmayacaklarını, şehir dışındaki pistlerine inip kalkacakları, söylenmişti.
   Sivil Toplum örgütlerimizin temsilcileri, konuyu Ankara’da, ziyaret ettikleri Savunma Bakanına arz etmişlerdi. Oda, öneriye, teklife olumlu yaklaşmış. Askeri birliklerin şehir dışına taşınmalarının uygun olacağı yönünde müspet cevap vermişti. Buda bizi, Tuncelileri, umutlandırmış. Sevindirmişti.
  Helikopterler, uzun bir süre inip kalkmamışlardı. Son zamanlarda yine inip kalkmaya başladılar.
  Aradan uzun zaman geçmesine rağmen taşınacaklarına dair bir gelişme olmamış. Bir adım atılmamıştı.
  Akşam saatlerinde iki askeri savaş helikopteri, şehrin üstünde uçarak, şehrin ortasındaki piste inerek, Cumhuriyet Mahallesini toza, dumana, katmış. Çatışmalı günlerin havasını estirmişti. 
  Şehir Halkı, 30 yıla yakın bir süre, savaş helikopterlerinin gece gündüz demeden inip kalktığı, gürültülerinden insanların uyuyamadığı, çocukların o ortamda şekillendiği, bir süreci yaşadılar.
  Barış süreci ile bunun sona erdiği, ereceği, umudu paylaşılırken, şehrin ortasında askeri faaliyetlerinin sürmesi, helikopterlerin hala şehrin ortasına inip kalkması, şehrin merkezinde, tam ortasında,5000 metre kare bir alanın gazino adı altında askere tahsis edilmesi, barış umutlarını gölgelemiş, beklentileri boşa çıkarmıştır.
   Tekrar ediyoruz. Bizim helikopterlerimize, askerimize, karşı bir tavrımız, söz konusu değildir. Onlar, hepimizin güvenliği için vardır. Hepimizin askeridir. Onlara,’DERSİMİ, terk etsin.’demiyoruz. Onların daha rahat görevlerini yerine getirecekleri şehrin dışında kendilerine tahsis edilmiş oldukça geniş alanlara taşınmasını, istiyoruz. 
   Biz sadece, dünyada başka bir örneği görülmeyen şehrin içindeki askeri konuşlanmanın, faaliyetlerin, şehrin dışında tahsis edilmiş alanlara taşınmasını, askeri faaliyetlerini orada sürdürmelerini, şehrin, şehir halkına bırakılmasını istiyoruz.
    Sayın Valimiz, yaşanmakta olan barış sürecinin ülkemiz, milletimiz için çok önemli olduğunu, herkesin bu sürecin başarıya ulaşması, kalıcı olması için elinden geleni yapması gerektiğini ifade ederek, barış sürecinin desteklenmesini istemişti. Şehrin sivilleşmesini istemekte barış adımlarından biridir. Barışı ısrarla savunan, isteyen, Sayın Valimizden, barışı pekiştirecek bu tarihi adımı atmasını istiyoruz.
   Bu da bütün bir şehir halkının talebidir.
   Bundan da haksız sayılmayız.
   



    HÜKÜMET KONAĞINDA
    Halkın hükümet konağına giriş yapmaları için düzenlenmiş giriş kapıları, güvenlik nedeni ile kapatılmış, etrafı demir korkuluklarla çevrilmişti.
    Duyulan tepki üzerine konuyu götürdüğümüz bir önceki iki Vali, belli bir süre sonra açacaklarını ifade etmişlerdi. Söyledikleri gibi açılmadı.
    Vatandaşın hükümet konağına girişi, için düzenlenmiş kapılar hala açılmadı. Güvenlik sorununun olmadığı barış ortamında, bu kapıların açılması da, barışı destekleyen bir adım olacaktır.
    Sayın Valimizin bilgisine.
   

 
        Fikri TAŞ

*Sitemizde yayınlanan köşe yazılarının sorumluluğu yazarlarına aittir.

   
   
Bu yazı toplam 2547 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim